Dum. oct. 1st, 2023

In cateva articole precedente am vorbit despre bucatarii moderne, cum arata si cum sa le amenajati. Am precizat atunci, si credem si acum in acest lucru, ca bucataria este un spatiu extrem de important intr-o locuinta deoarece aduna familia laolalta si o tine unita. Exista inca numeroase familii care iau masa impreuna, la ore fixe, daca nu in fiecare zi, macar in zilele de weekend. Astfel amenajarea sau redecorarea bucatariei trebuie facuta cu mare grija pentru ca aceasta trebuie sa inspire caldura si liniste.

Cum nu toata lumea locuieste la casa si dispune de o bucatarie mai mare, astazi va vom arata cum sa amenajati o bucatarie de bloc. Stim cu totii cat de mici sunt aceste bucatarii. Astfel, ele nu trebuie sa fie incarcate prea mult. Ar fi pacat ca bucataria dumneavoastra sa para si mai mica decat este de fapt.

Amenajarea unei bucatarii de bloc nu este o treaba prea grea. Pentru inceput, peretii unei astfel de bucatarii trebuie sa fie vopsiti in alb sau alte culori deschise (bej sau crem). Incercati sa evitati culori precum verde, rosu, albastru, roz etc. Nu este deloc o idee rea nici sa puneti faianta pe pereti, mai ales in dreptul chiuvetei sau aragazului (in caz ca il aveti in bucatarie). Pardoseala trebuie sa fie din parchet sau gresie, nu linoleum sau mocheta. Din punctul meu de vedere, cel mai bine da parchetul. Retine si mai bine caldura, se curata usor si este si foarte placut din punct de vedere estetic.

Pentru a economisii spatiu intr-o bucatarie mica de bloc incercati sa amplasati aragazul, frigiderul sau masina de spalat in alte incaperi (am vazut foarte multe locuinte in care masina de spalat era pozitionata in bucatarie). Aragazul poate fi pus foarte usor in balconul de langa bucatarie (daca aveti aceasta posibiltate), frigiderul pe holul dinaintea bucatariei, iar masina de spalat intr-un hol mai mic sau intr-un colt al holului mare. Daca va permite spatiul, puteti pune masina de spalat chiar in baie.

O bucatarie are nevoie de dulapuri. Problema este ca cele obisnuite ocupa foarte mult spatiu. Incercati sa folositi dulapuri suspendate deasupra zonei chiuvetei. Pentru a da senzatia de suprafata mai mare puteti opta pentru dulapuri cu oglinzi in loc de usi. Foarte multi aleg sa uneasca 2 incaperi prin spargerea zidului dintre ele (sau o parte a lui). Astfel bucataria devine mult mai mare, dupa cum puteti vedea.


 

Lasă un răspuns