lun. iun. 17th, 2024

Amenajarile exterioare pentru case cu suprafete mai mari sunt o adevarata provocare chiar si pentru specialistii cu experienta in design exterior. Anul acesta se poarta minimalismul in privinta amenajarilor, asa ca misiunea pe care ti-o asumi, cea de amenajare a exteriorului va fi si mai grea. Se vor folosi materiale limitate, culori neutre, forme simple, ornamentele in exces vor disparea. Se va cauta pana la urma obtinerea unor forme pure si elegante in orice fel de combinatii.

Nu doar interiorul trebuie amenajat dupa ce te-ai mutat la casa sau ti-ai construit una noua, ci si exteriorul. Chiar daca nu stai afara mereu si nu te vei uita permanent la tot ce include amenajarea exterioara, ea trebuie sa existe si sa fie facuta cat mai bine daca vrei sa impresionezi si sa atragi atentia celor care te viziteaza sau celor care trec pe langa casa ta. Pentru inceput iata detaliile cele mai importante pe care le ai de respectat atunci cand vrei sa te apuci de amenajarea exterioara a casei.

Concentreaza-te pe functionalitate. Conteaza mai multe calitatea si nu cantitatea. Totul trebuie sa aiba un loc foarte bine definit in economia exteriorului casei, un scop cat mai bine conturat. Materialele se aleg ca sa fie cat mai durabile, sa te poti folosi de tot ce alegi pentru amenajarile exterioare pe o perioada de timp cat mai indelungata. Absolut tot ce gandesti si pui in practica in materie de amenajari exterioare trebuie sa fie axat pe functionalitate si sa nu fie nimic pus doar ca sa fie ceva la exterior, sa ai un design mai atractiv in exteriorul locuintei.

Linii simple, clare. Formele geometrice si cele sculpturale au luat locul incet, incet designului ornamental. La moda e acum tot ce tine de open space, tot ce induce o energie cat mai calma, echilibru. Liniile simple si clare te vor ajuta sa pui in evidenta fiecare element pe care il vei folosi pentru exterior, in design exterior si amenajari exterioare cat mai eficiente.

Elemente naturale cat mai multe. Piatra, lemn, elemente naturale integrate in amenajarile exterioare pentru fatade si obiecte de decor, toate vor oferi textura, vor aduce intreaga amenajare exterioare mult mai aproape de ceea ce iti doresti sa vezi. Ferestrele mari, cu lemn si piatra in jurul lor vor permite o lumina mai buna si mai bine definita la interior. Cu cat esti mai aproape de natura, cu atat vei avea sanse mai mari sa ai un design exterior perfect, exact ca in reviste.

Contrastul conteaza foarte mult. Cromatica inchisa se va combina de minune cu tonuri neutre, mai calde, ceva mai luminoase pentru efecte vizuale uau. Acum, mai mult ca niciodata, oamenii cauta sa aiba amenajari exterioare cat mai primitoare si o atmosfera perfecta pentru lucrul afara, la exterior, pentru cat mai multe ore petrecute in aer curat, in propria gradina, de exemplu. Nu se va exagera insa cu acest contrast, se vor lua in considerare doar sfaturile si ideile specialistilor cu experienta daca vrei sa ai de fiecare data cea mai inspirata amenajare exterioara moderna.

Daca locuiesti la casa si ai un spatiu exterior generos poti sa pui in practica urmatoarele idei de amenajare exterioara pentru locuintele cu suprafete mai mari la exterior. Aici vei avea doar cateva directii pe care le vei putea imbunatati, niste puncte de plecare. Tu poti sa iti pui in practica orice fel de idei creative si sa obtii cele mai tari amenajari exterioare pentru casa in care locuiesti deja sau in care urmeaza sa locuiesti in curand.

  • Alei cu pavele si piatra-sunt numai bune pentru curtile moderne, sunt o invitatie catre usa de la intrare pe care niciun invitat nu o poate refuza. Niste ghivece mari cu plante decorative in culori diverse vor completa perfect o parte a exteriorului casei pe care oricine o va vedea imediat ce intra in curte;
  • Piatra naturala la nivelul acoperisului, cu rol decorativ. Interesul vizual va fi unul mai mare daca vom avea piatra ca modalitate de decorare exterioara pentru acoperis. Piatra urmeaza sa fie folosita si la geamuri, garaj, usa din fata pentru unitate compozitionala si cromatica;
  • Ferestre supradimensionate si o usa de la intrare mai mare, la nivel vizual, cu artificii de design exterior. Camerele vor fi mai bine luminate, ai un spatiu care pare mult mai „deschis” si la exterior, tonurile apropiate de culoarea lemnului vor contrasta cu o cromatica ceva mai inchisa a zidurilor. Supradimensionarea poate fi si fizica, daca se doreste obtinerea unui iluminat perfect indiferent de momentul din zi;
  • Design modern pentru veranda. Linia acoperisului si pilonii de cedru ofera un plus de eleganta si originalitate zonei. Indepartarea arbustilor prea mari si obloanelor dezvaluie dintr-odata linii clare, deosebite si readuce senzatia de spatiu deschis. Proiectarea intentionata se obtine cu ajutorul iluminatului ales cu mare grija si adaptat nevoilor spatiului amenajat la exterior;
  • Obloane moderne rustice. Desi se recomanda eliminarea obloanelor la casele moderne, obloanele gri, moderne si rustice pot asigura un contrast perfect in combinate cu o culoare deschisa la nivelul caramizilor;
  • Trepte cu o cromatica deschisa si pavele in contrast, cu iluminat special. Felinarele de exterior sunt perfecte pentru iluminatul zonelor pavelelor si zonei scarilor, iar daca mai ai si o zona unde sa afisezi numarul casei amenajata in nuante asemanatoare cu restul celor folosite la exterior, la amenajari, ai tras dintr-odata lozul castigator.