sâm. apr. 13th, 2024

In 2023 nu mai e loc de compromis si de greseli in amenajarile exterioare si in designul exterior. Ai la dispozitie materiale, specialisti, ai idei cat de multe pe Internet, poti personaliza orice, asa ca te poti apuca de treaba imediat ce ai la dispozitie o casa pe care ti-o doresti moderna chiar si la nivel de amenajari exterioare. Cele mai noi tendinte in amenajarea exterioara a caselor cu adevarat moderne te vor ajuta sa obtii ce iti doresti.

Amenajarile exterior pentru casele moderne nu sunt deloc simple. Asta inseamna ca ai in permanenta ceva de invatat, de descoperit, de gasit pentru a da un look personal fiecarui element din designul exterior. Si cum vei descoperi foarte multe variante pentru a avea amenajari exterioare perfecte si moderne ne-am gandit sa iti simplificam munca si sa iti oferim cele mai noi si mai moderne tendinte din amenajarile exterioare moderne.

Casele „de sticla” aproape transparente. Ferestrele mari, multa sticla si fibrociment de calitate, asta e combinatia perfecta pentru locuintele moderne. Poate si pentru ca petrecem tot mai mult timp in interior si simtim nevoia sa avem multe ferestre, sa nu avem prea mult zid in fata noastra. Ferestrele in plus vor moderniza si exteriorul locuintei moderne. Linii clare si senzatia de spatiu deschis pe care o ofera numarul mare de ferestre din locuinta aduc lumina mai multa in interior si un aspect perfect la exterior. Cu cat mai multa sticla, cu atat mai bine pentru designul exterior.

Un mix interesant. In materie de design exterior putem avea orice fel de combinatii acum, de la elemente din lemn, naturale, la finisaje elegante si materiale la care nu te astepti deloc, piatra sau fier. Marimea conteaza, poti alege paneluri ca sa personalizezi toate suprafetele dorite din designul exterior, dar si culorile si formele ca sa scoti in evidenta detalii unice si sa atragi atentia asupra elementelor favorite din structura. Culori aflate intr-un contrast neasteptat, forme care transforma orice fel de idee in realitate, toate vor contribui la amenajari exterioare si la un desing exterior modern pentru orice locuinta din 2023.

Albul e aliatul tau. Albul este perfect pentru amenajari exterioare si design exterior, ofera un look clasic, curat, dar aduce si un aer modern pentru casele din prezent. Daca mai ai si nuante contrastante in jur cu atat mai bine. Ai grija insa sa nu alegi albul pur, la moda sunt nuantele de alb ceva mai „calde”, ca sa nu aduci prea mult „rece” in designul exterior. Discuta cu un specialist in amenajari exterioare de fiecare data cand vrei sa faci schimbari majore la nivel de amenajari exterioare si cu siguranta vei lua deciziile corecte.

Negrul, o alternativa buna pentru designul exterior. Da, albul nu se demodeaza niciodata, insa daca vrei un design mai dramatic pentru casa poti sa apelezi si la negru si toate nuantele lui. Poti folosi negrul la acoperis, la fatade, la panourile cu finisaje lemnoase, nu trebuie sa te feresti de el pentru ca vei avea o locuinta care arata bine, e moderna, si iese din tipare. Si tocmai asta vrei, sa ai o casa care arata bine si care nu e precum celelalte din apropierea ta, nu?

Usile, centru de interes. Usile pot fi o modalitate simpla si eficienta sa iesi in evidenta in materie de design exterior. Culori interesante alese, poate mai deschise, design geometric si stica personalizata cu design atipic, toate vor face parte dintr-un exterior al casei foarte interesant. Chiar si o „rama” colorata in jurul usilor, cu texturi diverse poate atrage atentia intr-un mod tare placut. Cu cat usa e mai deosebita si e si lucrata cat mai bine, are diferite elemente unice si poate e si sculptata, cu atat vei avea la indemana cea mai simpla modalitate de a impresiona orice invitat care iti trece pragul locuintei tale.

Accente contrastante. Te joci in continuare cu tot ce tine de culoare si alegi nuante si culori contrastante pentru usa casei, pentru pereti, dar si pentru usa de la garaj, alte elemente de accentuare de pe langa casa. Albul se combina cu negrul, cu usi din lemn de esenta mai scumpa, pentru un look modern, ai un stil minimalist excelent prin aplicarea acestei metode in designul exterior. Ai grija si aici sa nu exagerezi cu accentuarea si cu prea mult contrast peste tot pentru ca s-ar putea sa strici un design exterior perfect prin simplitatea sa.

Tonuri „pamantii”. Culorile naturale, „calde” sunt din nou la moda in materie de design exterior modern. Verdele mai inchis si bejul sunt la mare cautare pentru amenajari exterioare. E un contrast interesant intre aceste culori si nuantele lor si mania legata de lemn si de tonurile „lemnoase” care erau la mare cautare pana mai ieri. Peste tot vezi si acum elemente lemnoase si trimiteri la lemn prin finisajele din jurul usilor si ferestrelor de la casele moderne. Daca se adauga si tonurile pamantii designul obtinut chiar este unul unicat, deci merita incercat.