mie. feb. 28th, 2024

2024 e anul schimbarilor in materie de design exterior. E momentul perfect sa incerci si sa experimentezi, sa incerci sa ai abordari unice si sa te implici mai mult in definirea personalitatii designului exterior. De la tonuri pamantii la monocromie si elemente naturale combinate pentru texturi unicat, pe toate le vei regasi in tendintele lui 2024 in materie de design exterior pentru locuinte.

Daca ti-ai propus sa schimbi ceva sau sa iti faci o casa si sa amenajezi si exteriorul cat mai aproape de ce se poarta in materie de moda in design exterior in 2024 e sansa ta sa ai amenajarile exterioare la care ai visat. Simplu de pus in practica si de realizat, noul design exterior si ideile de amenajari exterioare vor aduce un plus de eleganta si de valoare, pana la urma, locuintei tale. Totul este sa incerci sa ai un design exterior cat mai aproape de dorintele tale si de viziunea ta, fara sa uiti insa de tot ce e mai modern si gata sa faca parte si din proiectul tau. Da, personalizarea e necesara, dar intr-un final adaptarea la noutati si tendinte va fi cea care face diferenta intre designul exterior banal si si cel exceptional si la moda…

Iata ce ai de facut ca sa fii „pe val” si anul acesta:

Tonuri mai intunecate, pamantii pentru spatii exterioare si design exterior. Anul 2023 a fost dominat de culori si tonuri inchise, pamantii in materie de vopsea si de amenajari exterioare, album placut vederii si nuantele deosebite au dominat si ele orice in alegerile celor care au inceput cu amenajarile in exterior pe parcursul lui 2023. Daca nu vrei sa te indepartezi prea mult de aspectul clasic al amenajarilor din exteriorul locuintei tale poti opta si pentru tonuri de albastru ceva mai inchise, pentru griuri, culori mai „profunde”, chiar si un verde nu atat de indraznet vor fi perfecte pentru amenajarile exterioare din 2024.

Monocromia este pe val, contrastul prea mare nu mai este la moda. In ultimii cinci ani am tot vazut contrast prea mult in tot ce tine de amenajari exterioare, alb si negru au dominat mereu. De la acest contrast de multe ori banala si suparator s-a ajuns de data asta la monocromie. Ea va domina tot ce tine de amenajari exterioare si cromatica in 2024, totul pentru originalitate si cele mai bune alegeri. Pana la urma monocromia e o modalitate foarte simpla de a obtine rapid un design exterior sic si sofisticat, fara a fi insa agresiv. Totul tine de alegerile fiecaruia, fireste, dar monocromia trebuie sa fie mereu in atentia celor ce isi doresc un design exterior care tine mereu pasul cu moda amenajarilor exterioare.

Lemn, metal, piatra, un mixt interesant de texturi. Nimeni nu a spus ca la exterior trebuie sa ai doar piatra sau doar lemn. O combinare a materialelor poate aduce schimbari vizuale inedite. Trebuie doar sa ai ceva imaginatie sau cei care se ocupa de designul exterior sa isi puna creativitatea la treaba pentru a ajunge rapid la texturile care aduc un plus de valoare locuintei. Pe langa combinatii de materiale si texturi cat mai interesante te poti juca si cu tot ce tine de cromatica, atat doar sa ai tonuri, nuante complementare, care vor completa perfect culorile naturale ale materialelor folosite in designul exterior.

Ferestre geometrice, la mare cautare in 2024. Ferestrele „curate”, cu aspect traditional, fara prea multe elemente de design prea complicate vor fi alegeri bune in 2024 pentru designul exterior. De la forma ovala la cea octogonala, toate isi vor gasi locul in planurile pentru amenajarile exterioare in anul ce tocmai a inceput. Gata cu ferestrele clasice patrate sau dreptunghiulare, aceste forme sunt deja de domeniul trecutului daca iti doresti sa tii pasul cu moda din designule exterior modern. Nu iti fie frica sa experimentezi si sa incerci de fiecare data sa faci alegeri care ti se potrivesc 100%.

Mai mare inseamna mai bun in 2024. In completarea unor ferestre uriase cu forme deosebite, anul 2024 va aduce si detalii supradimensionate in amenajarile exterioare, dar si elemente si sisteme de iluminat mult mai mari decat cele pe care te-ai fi asteptat sa le vezi in materie de amenajarie exterioare. Supradimensionarea va atrage atentia, va evidentia mai bine tot ce tine de designul exterior, va completa intreg ansamblul gandit si planurile de pe hartie in asa fel incat la final sa ai cel mai reusit design exterior in tendinte.

Acoperisuri plate. Pentru un look contemporan, modern, dar si inedit se pot alege acoperisurile plate in materie de design exterior pentru case. E optiunea perfecta pentru cei care isi doresc un design minimalist, modern si estetic. Plus ca pe un astfel de acoperis poti sa ai panouri solare si o gradina chiar, deci poti contribui si tu la conceptul de sustenabilitate si protejare a naturii. E mai usor sa le intretii, sa te ocupi de ele si sa le repari sau inlocuiesti atunci cand sunt anumite probleme.

Acestea sunt doar cele mai importante sugestii venite de la specialistii in design exterior. Cu ajutorul unor experti si echipe de oameni cu experienta ele se pot imbunatati, vor fi si mai personalizate pentru a avea casa perfecta si designul exterior care va reflecta intocmai si ideile tale.

Dar baza va ramane totusi la aceste idei enumerate in articolul de fata, de la ele vei pleca ca sa te asiguri ca esti mereu cu un pas inaintea celor care nu prea se uita spre tendintele din design exterior. Doar de alegerile tale va depinde ce fel va arata rezultatul final al designului exterior si amenajarilor exterioare.