Dum. dec. 3rd, 2023
gradina pavata si flori

Daca locuiti la casa dar nu dispuneti de foarte mult loc pentru amenajarea unei gradini nu trebuie sa porniti de la ideea ca nu are cum sa iasa ceva frumos deoarece numai in locurile extinse se poate crea un decor exterior expresiv. Si in locurile restranse se pot crea mici colturi de rai unde sa va puteti refugia ori de cater ori aveti nevoie de liniste sau cand doriti pur si simplu sa stati la aer singuri sau cu prietenii.  [ad]

Puteti realiza un decor gradina inedit fara sa plantati zeci de flori colorate sau copaci in acel spatiu. Este suficient  sa puneti afara o masa cu patru scaune  sau o banca-balansoar in locul care simtit ca va ofera cel mai mult confort iar apoi, sa plantati un singur rand de flori sau gard viu  de jur imprejur. Daca este o curte pavata, va puteti folosi de cateva jardiniere cu flori sau de ghivece suspendate pe peretii casei pentru a inviora atmosfera si a accentua senzatia de stat  in mijlocul naturii.

Din punctul meu de vedere cele mai bune plante pentru care puteti opta cand dispuneti de un spatiu restrans sunt cele cataratoare. Este suficient sa plantiati in doua trei locuri astfel de plante si sa le directionati  pe pereti, gard sau pe fire de sfoara atunci cand cresc si ele vor inconjura locul de verdeata. Pentru a avea si ceva culoare pe langa verdeata dar si un parfum linistitor, trandafirii cataratori sunt perfecti si puteti sa-i aranjati si ca arcada, astfel avand parte de umbra oricat de mic este locul si nu ar incapea un umbrar, copertina, foisor etc.

 

Lasă un răspuns