sâm. apr. 13th, 2024
ghivece suprapuse

Daca aveti o curte micuta sau doriti sa decorati viu si frumos un perte fie al unei case, parc sau institutii, gradinile verticale sunt o alegere perfecta ce nu ocupa mult din spatiu si totusi insufletesc locul respectiv. Surpriza cea mai mare este ca acest tip de gradini pot decora chiar si interiorul unei case in anumite conditii.

Nu este neaparata nevoie pentru acest gen de gradini cu flori numai de plante cataratoare precum iedera sau unele specii de trandafiri. O gradina verticala se poate alcatui si numai din flori obisnuite care nu isi fac radacina pe suprafetele verticale de ciment, fier sau pe cele lipsite de pamant. [ad]

Se planteaza intr-un ghiveci normal florile dorite, apoi cand pamantul este bine fixat, ghiveciul se poate pune  intr-o rama, in pozitie verticala.

Daca aveti plante foarte voluminoase puteti deasemenea sa atarnati ghivecele unul sub altul, de perete in pozitia normala apropiate sau la mica distanta, astfel incat atunci cand plantele cresc, ghivecele aproape nici nu se vor zari. In loc de ghivecele traditionale puteti folosi absolut orice aduce cu un buzunar in care sa puneti pamantul necesar plantei.

Se pot realiza gradini verticale in orice loc, acestea necesitand spatiu putin pe pamant daca sunt din cele cataratoare sau chiar deloc daca sunt in ghivece. Astfel o sa obtineti gradini de vis chiar si in locurile ce par imposibile fiind mici sau inaccesibile. Nu este loc unde o floare sau chiar si o planta ce nu infloreste sa nu aduca un plus starii de bine, asadar de orice loc dispuneti afara sau inaintu, transformati-l intr-o mica gradina.

 

 

Lasă un răspuns