sâm. apr. 13th, 2024

Daca stati la casa, principalul avantaj pe care il aveti fata de un locuitor la bloc, pe langa faptul ca nu aveti vecini sub si deasupra dumneavoastra care sa va enerveze la orice ora a zilei, este ca detineti o curte pe care o puteti amenaja cum doriti, fara sa va deranjeze nimeni. Gradina este un loc extraordinar de bun in care sa va petreceti serile de vara, dar si de primavara tarzie si toamna timpurie, cand vremea inca tine cu noi si nu sunteti nevoit sa inghetati de frig, daca doriti sa petreceti o seara in aer liber.

Fie ca doriti sa faceti un gratar nocturn cu prietenii sau doar sa stati in jurul unei mese, este evident ca nu puteti face asta pe intuneric. De fapt se poate, dar nu mai suntem in Evul Mediu, iar lucrul asta ar fi foarte ciudat. Exista mai multe metode prin care sa va luminati gradina:

Stalpi de iluminat gradina – sunt cei mai indicati daca doriti sa va luminati intreaga gradina pe timpul noptii. Nu trebuie decat sa amplasati cativa in puncte cheie ale curtii dumneavoastra. Acestia au o putere de luminare foarte mare, insa, dezavantajul principal ar fi ca acestia consuma destul de mult si va puteti trezi cu niste facturi destul de mari la lumina daca le tineti pornite pe toata durata noptii.

Lampa de iluminat gradina – sunt mai micute si nu dau acelasi rezultat ca si stalpii de iluminare, dar isi fac treaba excelent. Se folosesc adesea pentru a lumina aleile principale, si nu intreaga curte, asa cum se intampla in primul exemplu. Exista si modele de lampi de gradina care nu necesita curent electric si nici baterii. Acestea se incarca singure cu ajutorul luminii solare.

 Foisor de gradina luminat – daca detineti un foisor gradina puteti, foarte usor, doar sa-l iluminati pe acesta, neglijand restul curtii, deoarece cu siguranta acesta va fi locul preferat in care va veti petrece serile in aer liber, nu?

 

Lasă un răspuns