mie. feb. 28th, 2024

Amenajarea exterioara a gradinii nu e deloc usoara, indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie. Da, poti apela la specialisti si ei se vor ocupa de tot, tu vezi doar rezultatele finale. Dar nu ar fi mai frumos si mai satisfacator sa sa iti amenajezi singur gradina din spatele casei sau din fata casei, din orice zona si sa ai la final un rezultat mai ceva ca in reviste? 

Ca sa ajungi sa amenajezi o gradina ca la carte ai nevoie de ani de experienta, de incercari si esecuri, de multa rabdare si de imaginatie, creativitate. In momentul in care vrei sa iti amenajezi rapid gradina poti apela la carti despre amenajari exterioare si design exterior aplicat la nivelul gradinilor urbane. Acolo vei gasi idei, sfaturi, fotografii si toata experienta celor care se ocupa de zeci de ani de amenajari exterioare de gradini. Iata in continuare cele mai bune carti despre gradini si amenajari exterioare care te vor ajuta cu siguranta sa ai o gradina superba indiferent de anotimpuri.

Designul gradinii in viziunea lui John Brookes, Dorling Kindersley. John Brookes este expert in amenajari exterioare de gradini, a amenajat in cariera sa mii de gradini si le-a proiectat intr-o maniera originala. Cele mai interesante si mai bune idei de amenajare a gradinii le veti gasi doar in aceasta carte, alaturi de solutii si „ingrediente” pentru o gradina perfecta si o amenajare cat mai simpla si mai eleganta.

Cartea e o biblie a designeului exterior pentru gradini, este cea mai bine vandut volum despre design exterior de gradini. Cu rabdare si cu pixul in mana vei putea sa iti amenajezi gradina chiar si fara ajutor. Ai in detaliu tot ce trebuie sa stii despre gradina si gasesti de fiecare data toate raspunsurile la intrebarile tale legate de amenajarile exterioare si de gradini moderne.

Inainte si dupa-modificari ale gradinii, Vicki Webster. Cu 44 de fotografii excelente de inainte si dupa legate de amenajarea gradinii, cartea este pentru cei care nu pot sa isi inchipuie cum va arata gradina din fata casei sau cea din spatele casei inainte si dupa amenajare. Toate fotografiile iti vor demonstra cum anume designul exterior va aduce un plus de eleganta si de stil in gradina ta, marind si valoarea casei in caz ca vrei sa o vinzi mai departe. Volumul de fata este despre organizarea spatiului, despre plantari si despre peisajele superbe pe care le poti obtie in gradina cu pietre, pietris si alte astfel de materiale. Nu conteaza daca ai gradina mica sau mare de amenajat, in carte vei gasi foarte multe idei bune si foarte bine ilustrate.

Gradini in functie de design, de Noel Kingsbury. O carte excelenta pentru cine vrea sa aiba un design exterior excelent in gradina si amenajari de nota 10. In paginile sale vei descoperi principii de design modern pentru gradina, trucuri de la cei mai buni designeri si experti in amenajari exterioare. In fiecare capitol vei avea toate informatiile necesare pentru a ajunge sa ai un design exterior elegant si amenajari exterioare ale gradinii ca in reviste.

In volum gasesti ilustratii excelente, idei, totul despre alegerea stilului gradinii si amenajarii exterioare si despre planificare si mentenanta. Autorul si-a propus sa ajute orice fel de designer profesionist sau amator sa se joace cu spatiul gradinii si sa aiba tot ce ii trebuie ca sa reuseasca sa obtina o amenajare exterioara a gradinii aproape de perfectiune. Dupa ce o vei parcurge vei putea intelege mai bine de ce unele amenajari exterioare ale gradinii sunt mai usor de facut si de ce unele nu ies chiar asa cum iti propui la inceput.

Proiectand gradini, Arabella Lennox-Boyd-Caroline Clifton-Mogg. E un volum superb pentru pasionatii de amenajari exterioare ale gradinii. In carte gasesti foarte multe fotografii care ilustreaza diferite structuri ale gradinii, plante, sugestii de plantare, stiluri ale gradinilor moderne amenajate langa casa. Vei putea vedea si cum arata gradinile iarna ca sa iti dai seama ce implica un design al gradinii si cat de important este designul si amenajarea exterioara a gradinii pentru modul in care arata gradina si pe timp de iarna. Cele mai bune sfaturi si idei cu siguranta le vei putea lua si de aici

Gradinile din oras, David Stevens. Autorul propune o abordare simpla a procesului amenajarii exterioare a gradinilor la oras. Ce ai? Ce vrei? Ce altceva vrei sa ai in gradina? Poate cel mai bun capitol din care este solutii de amenajari exterioare si design, capitol in care vei gasi sfaturi si idei practice pentru gradina, pentru design exterior, indiferent unde se afla gradina pe care vrei sa o amenajezi. Plus ca ai si planuri de plantare pentru gradini care nu au nevoie de mentenanta aproape deloc. Desigur, toate planurile vor fi ajustate in functie de zona in care se afla gradina ta si de particularitatile ei. Dar e un inceput si vei sti ce ai de facut daca te pasioneaza amenajarile exterioare si gradinile moderne de la oras.

Gradini cu adevarat mici, Jill Billington. Nu doar gradinile cu spatii foarte mari pot fi amenajate intr-o maniera moderna, ci si gradinile mici. In aceasta carte vei gasi toate principiile designul exterior aplicate gradinilor mici de oras. Ba mai mult, ai si un capitol intreg dedicat iluziilor optice, perspectiva falsa, oglinzi, scene pictate pentru a da impresia de spatiu mult mai mare chiar daca ai o gradina micuta.

Daca ai un spatiu compact si vrei sa amenajezi o gradina acolo cartea iti va oferi tot ce ai nevoie ca sa iti iasa perfect gradina. Ai peste 250 de fotografii ilustrative in carte, inveti cum sa alegi ce vei pune in gradina, cum sa planifici, cum sa exploatezi gradina si spatiul, sugestii esentiale pentru a evoca o anumita atmosfera in gradina ta. De-a lungul capitolelor volumului vei descoperi detalii despre provocari si restrictii legate de gradinile foarte mici de oras si sfaturi practice si atragatoare pentru rezultate excelente de fiecare data.