Dum. oct. 1st, 2023
struguri

Cum canicula este din ce in ce mai aproape, fiecare va dori sa se refugieze la umbra fara a intra in casa, fie ca este vorba de o  umbrela fie ca este umbra naturala a unui copac sau a altei plante. Cand locuiti la casa, nu este de la sine inteleasa dimensiunea curtii de care dispuneti iar in unele cazuri umbra si racoarea sunt putin mai dificil de obtinut.

O curte spatioasa nu ridica astfel de probleme deoarece in mod normal are destula vegetatie care sa tina racoare si copaci pentru umbra insa in cazul unei curti de dimensiuni reduse trebuiesc facute diverse trucuri. Astfel, puteti amenaja si in locuri stramte gradini de vis care sa va ofere confort ridicat pe timpul verii si cateva fructe toamna.

 Este vorba despre binecunoscuta vita-de-vie care nu are nevoie de mult spatiu in pamant pentru radacini (o puteti planta si in ghivece mari), nici de o atentie sportita ci doar de putin ghidaj pentru a se catara formand o superba bolta naturala ce va tine departe soarele sau va oferi un design exterior  infrumusetat, curtii.

Pe langa acest aspect de protectie solara, vita va face struguri, fructe delicioase si foarte sanatoase cu care va puteti rasfata iar daca sunteti amatori ai bucatariei romanesti, oricand din frunzele sale puteti face cateva sarmalute de vara. Dupa cum vedeti este o metoda foarte buna de a avea umbra, decor si gustare, toate provenind de la aceeasi planta. [ad]

 

Lasă un răspuns