S. mart. 22nd, 2025

Chiar daca baia este o camera din locuinta care nu e in centru atentiei mereu, asa cum se intampla cu sufrageria sau cu dormitorul, asta nu inseamna ca obiectele sanitare si accesoriile, decoratiunile din ea vor fi cumparate la intamplare. Baia are nevoie de aceeasi atentie la detalii si aceeasi creativitate in alegerea obiectelor sanitare sau accesoriilor, mobilierului precum bucataria sau sufrageria.

De fiecare data cand te gandesti sa cumperi obiecte sanitare pentru baie sau sa o reamenajezi, sa schimbi stilul, decorul din baie, e bine sa tii cont de faptul ca nu conteaza doar estetica in cazul sau, ci si confortul sau functionalitatea baii. Obiectele sanitare sunt foarte importante in orice baie si pot contribui la definirea unei atmosfere perfecte pentru relaxare sau pot sa transforme camera intr-una in care nu te vei simti foarte bine si vei evita sa petreci mult timp acolo. Care sunt criteriile de care vei tine cont cand cumperi obiecte sanitare pentru baie?

Spatiul-este foarte important sa te asiguri ca ai spatiul necesar pentru toate obiectele sanitare pentru baia ta. Nu ai nevoie de un spatiu inghesuit si corpuri sanitare pentru baie supradimensionate. Masoara cu atentie inainte de a merge la cumparaturi sau de a comanda corpurile de mobilier, alege formele potrivite pentru baia ta si pentru spatiul pe care il ai la dispozitie. Conform specialistilor trebuie sa iti ramana in baie cel putin o treime spatiu liber. Prefera obiectele sanitare care au forme usor rotunjite, cele care sunt dimensionate special pentru baile mici, de la vas de toaleta si chiuveta la baterie sau chiar cabina de dus.

Sunt recomandate in general forme simple, obisnuite, lineare, obiecte sanitare suspendate, pentru un stil contemporan, iar daca vrei sa abordezi stilul clasic te indrepti spre obiecte sanitaer montate la nivelul solului, gresiei. Spatiul din baie trebuie sa reflecte personalitatea ta si designul general al locuintei.

Culoarea/tematica-daca in trecut gaseai doar obiecte sanitare pentru baie albe, astazi ai o multime de variante de culori si texturi diferite. Alege obiectele sanitare pentru baie in functie de cromatica dominanta in baie, pe care ai ales-o deja cand te-ai ocupa de designul locuintei si de pereti.

Obiectele sanitare vor fi selectate si in functie de o tematica anume si pot fi instalate, asezate in locuri special alese ca sa contribuie la o definire mai simpla a tematicii adoptate. Culorile vor adauga mereu o vibratie anume si o atmosfera aparte in baie, o atmosfera mai primitoare si mai placuta in camera in care te relaxezi si ai grija de igiena corporala.

Galbenul si auriul vor fi optiuni bune pentru accentuare, albul pentru obiectele sanitare si dulapurile cu un albastru marin vor fi o combinatie perfecta iarasi. Daca nu stii prea bine cum sa combini culorile ramai la alb, care e o culoare safe, baia va avea un aspect clasic si elegant.

Stilul-stilul abordat la nivelul locuintei va fi acelasi si in baie. Vei opta pentru obiecte sanitare pentru baie care respecta liniile generale ale stilului locuintei tale si le vei combina cu accesorii si elemente de decor care le vor pune in valoare. Un stil clasic sau contemporan, minimalist, traditional vor fi alegeri excelente pentru baia ta indiferent de marime.

Marimea-Obiectele sanitare pentru baie ar trebui sa creeze echilibrul perfect intre spatialitate, mobilitate si confort. Alege obiecte sanitare gandite pentru bai mai mici cand nu ai spatiu suficient, nu te gandi la obiectele sanitare prea mari pentru ca vei avea senzatia ca baia se micsoreaza si mai mult odata ce le vei instala. De preferat sa ai instalari la nivelul peretilor ca sa ascunzi tevi, conexiuni, obiecte sanitare moderne si compacte.

Simplitatea instalarii-cu toate ca se va ocupa de instalarea obiectelor sanitare si de testare un profesionist e bine sa te gandesti si la complexitatea procesului de instalare daca nu vrei sa platesti prea mult pe instalari. Asa nu vei avea nici erori in timpul instalarii si vei termina mai repede cu amenajarea baii.

Durabilitatea-nu vei vrea sa schimbi mereu obiectele sanitare, asa ca vei opta pentru obiecte sanitare pentru baie cu finisaje cat mai bine realizate, din materiale de calitate, care nu se vor pata sau nu vor rugini. Cauta mereu certificarea ISO, etichetarea, care va certifica ca respectivul obiect sanitar pentru baie a trecut prin teste de calitate si respecta standardele in vigoare pentru acest tip de produse. Portelanul si ceramica vor fi excelente daca te gandesti la durabilitate.

Atentie si la intretinere, la ce substante vei folosi pentru curatare si igienizare. Este de preferat sa cumperi obiecte sanitare care se pot curata singure, se igienizeaza singure, asta daca gasesti pe piata-de exemplu, toalete inteligente. Materialele din care vor fi facute obiectele sanitare vor fi cele care iti vor da indicii despre cat de usor sau de greu se vor curata acestea.

Confortul-in baie confortul este un must. Daca tot investesti in obiecte sanitare mai scumpe cauta si baie, cabina de dus care iti ofera o experienta excelenta si te relaxeza cand le folosesti sau poate un vas de toaleta mult mai simplu de folosit si asigura un confort sporit indiferent de nevoile fiziologice pe care le ai.