vin. dec. 8th, 2023

Baile fara geam sunt o problema cand vine vorba de amenajari interioare. Daca ai geam in baie ai lumina naturala, si lumina naturala ajuta enorm orice fel de design interior gandit pentru baie. Lipsa geamului din baie nu este o problema cand ai ceva imaginatie si esti creativ in alegerea solutiilor de amenajare interioara pentru baia ta. 

La orice amenajare interioara profesionista de baie se incepe cu iluminatul si sursele de lumina. Pana la gresie si faianta, oglinzi si dupuri, rafturi, accesorii trebuie sa te asiguri ca ai lumina de calitate in toata baia si in zonele pe care vrei sa le scoti in evidenta. Nu toate baile vin si cu un geam care eventual va da inspre exterior, pentru cat mai multa lumina naturala, asa ca trebuie sa te descurci daca vrei sa ai si o baie functionala, dar si una care arata foarte bine si in care te simti excelent. Iata cateva idei creative de amenajare a bailor fara geam care te vor scoate din incurcatura de fiecare data.

Alege sistemul de iluminat perfect. Daca tot nu ai lumina naturala in baie ideal ar fi sa ai un sistem de iluminat cu lumina artificiala ales cu atentie pentru a avea iluzia de spatialitate si o atmosfera placuta indiferent cand vei folosi baia si pentru ce. E important sa vezi cat spatiu ai in baie, cat de mare e baia inainte de a alege orice fel de sisteme de iluminat. Sursele de iluminat pot fi in jurul oglinzii, pot fi aplicate pe pereti, poti sa ai si plafoniere daca doresti, cu lumina calda de preferat, dar si lumini de accentuare in zonele importante ale baii.

Pentru baile mai mari vei prefera sursele de lumina incastrate pentru a scoate in evidenta anumite zone si a avea un iluminat perfect pentru baie. Corpurile de iluminat suspendate pot fi puse si ele in baile fara geam pentru o atmosfera eleganta si un design imbunatatit. Daca se doreste crearea iluziei de spatiu mai mult in baie se pot folosi si sursele de iluminat cu lumina rece. Ajustarea intensitatii surselor de iluminat, becurilor LED folosite ar fi utila mai ales ca atmosfera din baie trebuie sa fie primitoare si cat mai relaxanta.

Oglinzile, asii din maneca pentru baile fara geamuri. Pentru o iluzie de spatiu mai mare in baie ai nevoie de oglinzi, cat mai multe oglinzi. Unde e sursa principala de lumina din baie se va pozitiona o oglinda mare pentru a avea lumina reflectata si a sustine iluzia spatiului suficient de mare in baia fara geamuri. Decorarea peretilor cu oglinzi de toate formele si marimile poate fi un truc eficient pentru baile care nu pot beneficia de lumina naturala. Daca le mai asezi si fata in fata, sa se „vada” una pe alta, cu atat mai bine.

Culori neutre, deschise pentru baile fara geam. Spatiul bailor va parea mai mare, mai aerisit, daca folosesti culori deschise, alb, nuante de gri, bej care reflecta lumina si vor crea senzatia de curatenie si de spatiu deschis. O abordare interesanta si de efect este folosirea aceleiasi culori sau nuante deschise la nivelul zidurilor, tavanului si pardoselii din baie. Si accesoriile in culorile respective vor fi de mare ajutor cand te gandesti la amenajarea baii fara geam.

Culorile stralucitoare sau indraznete sunt permise, dar doar in unele locuri. Baia ta trebuie sa fie eleganta si sa aiba personalitate chiar daca nu are geam si pare mai mica. Din loc in loc iti e permis sa ai si culori stralucitoare, indraznete, poti sa le testezi la nivelul accesoriilor ca sa iti fie mai usor, prosoape de baie, perdele pentru dus, decoruri pentru pereti. Nuantele indraznete pot fi cele care pleaca de la galben, roz, albastru deschis. Nu exagera cu astfel de culori in baile fara geam.

Scapa de dezordine cu spatii pentru depozitare smart. Cel mai mare dusman al spatiului din baia fara geam e dezordinea. Monteaza rafturi pe pereti, suspendate, dulapuri de baie suspendate, care iti vor asigura spatii de stocare si te vor ajuta sa elimini dezordinea si aglomerarea de lucruri din baia fara geam. Cosurile in culori neutre sau niste zone mobile de depozitare la nivelul pardoselii vor ajuta enorm. Poti monta si dulapuri sub chiuveta daca designul ei permite acest lucru.

Tapetul pentru baie e salvarea ta. Un tapet indraznet, neutru, in culori atent alese sa se potriveasca cu stilul intregii camere ar putea fi un truc excelent ca sa muti atentia de la colturile intunecate ale baii fara geam. Baia va deveni dintr-odata nu doar interesanta, ci si functionala, observandu-se o functionalitate imbunatatita. Pe piata sunt foarte multe variante de tapet care rezista foarte bine si la umiditate mare, asa cum e in baie, dar si la uzura, asa ca poti sa iti amenajezi baia cum vrei si sa o personalizezi.

Poti sa vii si tu cu alte idei creative, nu te limita doar la acestea. Foloseste imaginatia si incearca sa vezi ce mai poti adauga pe lista prezentata si cum ai putea dezvolta fiecare punct in felul tau, aducand imbunatatiri. Doar asa vei avea o baie moderna si eleganta si un motiv in plus sa iti petreci mai mult timp in ea.