sâm. apr. 13th, 2024

Operele de arta nu sunt doar pentru galerii, muzee sau pentru dormitoare, sufragerii. Poti folosi anumite tipuri de opere de arta si in baie, intr-o armonie deplina cu decorul si stilul ales, cu tematica generala. Fiecare tablou sau opera de arta din baie va aduce un plus de eleganta si de valoare decorului si va schimba radical atmosfera din camera. Alegerea operelor de arta pentru baie nu este atat de simpla precum pare, mai ales daca vrei sa ai si rezultate excelente la final.

Cand te gandesti la arta, opere de arta cu siguranta nu iti vine in minte propria baie. Si cu toate astea spatiul destul de micut de cele mai multe ori din baie este perfect pentru o expozitie redusa in care tablouri si orice fel de forme de exprimare artistica pot sa isi gaseasca locul. Nu trebuie sa fii specialist ca sa iti dai seama ca arta in baie este tot ce ai nevoie ca sa treci de monotonie si de plictiseala. Ce ai de facut? Vei afla in randurile ce urmeaza.

Tablouri si opera de arta simple. In baie nu poti folosi orice tablou sau opera de arta. Trebuie sa alegi intai o tema, un stil macar, in asa fel incat opera de arta sau operele de arta sa fie coezive raportat la designul interior. Putina simetrie obtinuta cu niste oglinzi in care sa se reflecte tablourile si deja se schimba atmosfera complet in baie. De la opere de arta abstracte la cele personalizate, cu subiecte si tematici inspirate din tot ce se intampla in jurul tau, orice vei putea sa ai in baia ta moderna. E important sa nu aglomerezi prea tare zidurile.

Culorile inchise sunt la moda si nu trebuie sa sperie. Operele de arta care vor fi „expuse” in baie nu ar trebui sa fie toate in culori prea deschise. Da, negrul e mai dificil de integrat in decor pentru spatiul e mai mic, insa cu lumina potrivita si cu un decor bine ales orice fel de culoare mai inchisa, chiar si negrul, se va transforma in ceva cu totul special.

Peretele-galerie, o alegere inspirata pentru designul interior din baie. Flisele sunt o optiune practica excelenta in orice baie pentru ca se sterg rapid, sunt rezistente, adauga culori si textura fara cheltuieli prea mari. Insa atmosfera din baie este mai „rece” cu ele si cu timpul monotonia incepe sa deranjeze. Un perete-galerie poate schimba total aspectul bailor moderne, se pot acoperi bucatile de faianta care nu mai arata bine si mai au si probleme. Atentie insa sa alegeti doar tablouri si opere de arta care sunt mai mici ca dimensiuni si nu mai mult de patru sau cinci atarnate frumos in anumite zone din baie.

Pictura murala. Se poate obtine ceva de senzatie cu faianta cu anumite modele alese cu mare atentie, insa o idee mai buna e sa ai pictura murala de inspiratie frantuzeasca, care imita faianta frantuzeasca. Eleganta, stil, o singura culoare si mai multe nuante, toate vor completa spatiul din baie si vor contribui la crearea unui design interior de vis.

Tapet pentru baie pentru arta moderna in baie. Este perfect pentru spatii mai mici, detaliile sunt uimitoare de cele mai multe ori, atmosfera va fi calma, sofisticata, tapetul se poate intretine simplu si se pot realiza modele diverse, personalizate in functie de ce isi doreste fiecare client. Si da, tapetul special pentru bai rezista si la abur, umezeala mai mare, nu ai probleme cu mucegaiul si baia se transforma pe loc intr-o galerie de arta in miniatura.

Fundal artistic in baie obtinut cu un… ecran. E nevoie de un ecran destul de mare si de pereti cu texturi rustice, de ceramica antica, de o cada cu un design aparte. Se adauga si flise geometrice moderne, gresie aleasa si ea cu atentie, cromatica deosebita si ecranul pictat. Ecranul poate fi mai mare sau mai mic, in functie de nevoile fiecarui client si de cat de mare e si baia, ce fel de design interior si decoruri exista deja. Integrarea ecranului in baie este cu atat mai interesanta cu cat restul elementelor de decor se vor reflecta si vor avea un corespondent vizual la nivelul suprafetei sale.

Mobila „sculpturala” pe post de opera artistica in baie. Accesorii artistice simplu de integrat in decor, texturi si cromatica aparte, o latura practica care nu poate fi negata si un spatiu care arata extreme de bine din orice fel de unghi ai privi lucrurile. Acestea ar fi avantajele majore ale mobilierul sculptural in baie. In functie de gusturi si de decorul interior, de design si de tot ce gasesti pe piata baia ta se poate transforma pe loc intr-un loc perfect pentru relaxare, care arata si foarte bine si e foarte usor de gestionat, de intretinut.

Arta si schema de culori aleasa in baie. E de preferat sa fii foarte atent cand alegi operele de arta din baie. De exemplu, ramele de culoare inchisa se potrivesc perfect pe niste pereti in culori pale, operele de arta unde avem culori pe care le regasim si in decor, decoratiunile din baie vor fi potrivite si se vor armoniza perfect cu restul designului interior.