mie. iun. 19th, 2024

Baia este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o locuinta deoarece o utilizam zilnic, motiv pentru care aceasta trebuie echipata si mobilata in mod corespunzator, pentru a raspunde tuturor nevoilor si preferintelor unei familii. Un vas de toaleta simplu, o cabina de dus si o chiuveta functionala si practica sunt elementele principale care nu trebuie sa lipseasca din nicio baie, astfel ca alegerea lor trebuie sa se faca cu mare atentie, pentru a achizitiona produse de calitate superioara, care sa reziste cat mai mult timp. Pe langa aspectul estetic, extrem de important atunci cand ne dorim o locuinta mobilata si amenajata in mod unic, aspectul functional al baii este insa mult mai important deoarece aceasta incapere trebuie sa fie echipata cu toate obiectele sanitare necesare, pentru a asigura tot confortul. Veti gasi pe Neakaisa mai multe modele de vase si capace WC asa incat sa poti face alegerea potrivita pentru ambientul baii tale.

Un vas wc este un obiect esential astfel ca acesta trebuie ales foarte bine, dupa mai multe criterii esentiale, achizitionarea lui fiind destul de dificila in anumite situatii, mai ales atunci ne dorim sa imbinam utilitatea vaselor wc cu aspectul estetic al acestora. Fie ca optati pentru un vas wc modern, fie ca va plac mai mult modelele clasice, specialistii de design interior recomanda ca in orice situatie sa optati pentru un vas de toaleta functional si practic care sa se potriveasca in acelasi timp si cu intregul ambient al baii.

 

Tipuri de vas de toaleta

Pe piata exista astazi o mare varietate de modele de vas wc, astfel ca pentru a face alegerea corecta, trebuie sa cunoastem foarte bine tipurile lor, materialul din care sunt confectionate sau chiar cat de mult pot rezista de-a lungul timpului. Este foarte important ca, pentru a utiliza un vas wc o perioada cat mai indelungata de timp, sa cunaostem foarte bine toate aspectele si caracteristicile legate de aceste obiecte sanitare, astfel incat sa facem alegerea corecta.

Ce tipuri de vase wc se gasesc pe piata?

Vas wc clasic – potrivit pentru toate tipurile de design interior, un model clasic de vas wc se monteaza direct pe pardoseala, fiind si cel mai des intalnit model. Un vas de toaleta clasic este foarte usor de instalat si are un pret accesibil, astfel ca este prezent in foarte multe bai.

Vas wc suspendat – este un vas wc modern, utilizat si integrat de obicei pentru locuintele moderne si minimaliste, unde se folosesc piese de mobiliere sau obiecte decorative simple, care nu ocupa prea mult spatiu. Un astfel de vas de toaleta reprezinta alegerea ideala atunci cand va doriti sa impresionati, insa trebuie sa aveti mare atentie la instalarea lui, deoarece acesta poate fi montat doar cu un rezervor ingropat.

Vas wc incorporat intr-un set – este un vas de toaleta care cuprinde si rezervorul, acest model fiind extrem de accesibil deoarece in felul acesta achizitionezi toate produsele si accesoriile deodata, fara a face prea multe plimbari la magazinul cu obiecte sanitare pentru baie. Atunci cand optezi pentru un astfel de vas wc trebuie sa iei in calcul si faptul ca atunci cand una dintre piese se defecteaza, trebuie schimbat intregul set.

Cum alegem vasul de WC in mod corect?

Atunci cand dorim sa inlocuim vasul de toaleta din baie sau cand renovam intreaga locuinta si trebuie sa achizitionam unul nou, este util sa cunoastem mai multe detalii despre acesta pentru a cumpara exact ceea ce avem nevoie. De obicei, un vas wc trebuie sa se incadreze in anumite standarde de functionare, sa fie potrivit instalatiei sanitare din baie si, nu in ultimul rand, sa fie aiba un aspect estetic placut.

Important de precizat este faptul ca atunci cand trebuie schimbat vasul de toaleta, acesta trebuie inlocuit cu un model asemanator, compatibil cu sistemul existent, luandu-se neaparat in calcul si utilitatea vasului wc. Doar in cazurile in care se schimba cu totul intreaga instalatie sanitara de la baie, se pot aduce modificari radicale. Un alt lucru important de precizat este acela ca inainte de a merge in magazine pentru a vizualiza toate modelele existente, este recomandat sa ceri sfatul unui instalator, pentru a-ti oferi cele mai bune solutii tehnice si pentru a alege vasul de toaleta cel mai potrivit pentru baia ta.

Vasul de wc modern – alegerea optima pentru o locuinta minmalista

Atunci cand vrei sa ii oferi locuintei tale un aer modern si minimalist trebuie sa stii ca si amenajarea baii este importanta pentru a crea un aspect unitar. Pe langa o cabina de dus din sticla sau o cada de baie freestanding, poti opta si pentru vas wc modern ca sa fii sigur ca baia ta va avea amenajarea dorita. Insa pe langa aspectul estetic, este esential ca indiferent de modelul pentru care optezi, sa pui mare accent si pe utilitatea vaselor wc astfel incat sa poti utiliza acest produs sanitar o perioada cat mai indelungata de timp.

Un vas wc modern va arata intotdeauna impecabil intr-o baie datorita aspectului sau simplu si minimalist, astfel ca indiferent de modelul ales, trebuie sa alegi pentru un vas de toaleta care se integreze foarte bine si cu restul obiectelor sanitare sau cu alte elemente decorative. Un model interesant de vas wc modern este vasul de toaleta suspendat, potrivit atat in baile mari si incapatoare, precum si intr-o baie mai micuta, unde nu este prea mult spatiu disponibil. Datorita faptului ca rezervorul se ingroapa in perete, acest tip de vas wc este ideal deoarece in felul acesta se economiseste destul  de mult spatiu in incapere.

NeaKaisa este un magazin online ce a luat nastere din dorinta de a imbina utilul cu placutul. Exploreaza diverse modele de vase WC, precum si lavoare si piedestale (https://www.neakaisa.ro/lavoare-si-piedestale) si improspateaza ambientul baii tale!

By Stefan