Tapetul nu este o alegere atat de evidenta pentru baie. Esti obisnuit sa ai tapet peste tot prin casa, inclusiv in holuri, insa nu te gandesti deloc sa il pui si in baie. In prezent exista o multime de tipuri de tapet special pentru baie, foarte rezistent la abur si umiditate mai mare, preturile sunt foarte bune, iar designul interior si amenajarile interioare vor fi mult mai eficiente si mai simple, totul va arata foarte bine in baia ta. Dincolo de alegerea tapetului trebuie sa stii si cum sa il folosesti ca sa obtii cele mai interesante si mai elegante amenajari interioare.
Tapetul pentru baie este simplu de aplicat, se intretine usor, costurile sale sunt mai mici in comparatie cu cele ale faiantei. Plus ca ai si texturi diferite, culori si posibilitati infinite de personalizare cu imagini sau cu printuri diferite. Cu ajutorul tapetului baia va arata mai bine si va fi mult mai simplu de aranjat exact asa cum iti doresti. Ce ai de facut pentru a ajunge la rezultatele dorite cand folosesti tapetul de baie?
Tapet surpadimensionat. In baie ai nevoie de tapet special pentru acesta camera a locuintei tale, unde ai umezeala si o atmosfera diferita de cea din alte zone ale casei, apartamentului tau. Un tapet pentru baie va face fata aburului, peretii vor arata mai bine, nu vei mai lucra atat de mult la design interior si la amenajari. Cu un tapet supradimensionat, care sa acopere tot peretii si sa aiba si o textura interesanta poti transforma pe loc baia intr-un spatiu perfect pentru relaxare, usor de intretinut si foarte simplu de schimbat oricand din perspectiva designului. De la printuri cu imagini diverse la tapet supradimensionat care imita faianta, piatra sau marmura, orice alte materiale, toate iti vor fi utile ca sa schimbi total modul in care arata baia ta.
Evita zonele unde sar mereu stropi de apa. Nu vei aplica tapet in zonele in care ai mereu stropi de apa, adica langa baie, dus, langa chiuveta. Poti combina tapetul cu niste faianta ca sa protejezi zonele unde sare prea multa apa si sa nu te chinui sa schimbi sau sa cureti mai mereu tapetul pentru baie. In baia cu tapet special e nevoie de ventilatie buna, de aerisire dupa fiecare baie si inainte de ea, de ventilator, daca il poti monta. Adezivul de prindere trebuie sa fie foarte bun ca sa nu de dezlipeasca tapetul de la umezeala si abur.
Alege culori calde si modele adaptate baii tale. In baie ai multe suprafete „reci”, dure, asa ca e nevoie si de ceva culoare si alegeri cromatice inteligente pentru ca totul sa arate foarte bine. Zona de deasupra lavoarului e perfecta pentru un tapet de baie cu un model interesant, cu modele florale, culori cat mai deschise si jucause, combinatii inedite de culori. Asa vei avea o baie care nu doar ca arata bine, dar va fi si o sursa de inspiratie pentru amenajari ulterioare.
Alege tapetul si in functie de faianta din baie. Poti sa pui tapet de baie doar in anumite zone ale camerei, dar daca alegi aceasta varianta fii sigur ca vei opta pentru tapet care se va „impaca” foarte bine cu textura si cu tot ce tine de cromatica faiantei. Culorile mai intunecate sunt bune pentru baie, pot sa dea impresia de spatiu mai mare si functioneaza la fel de bine precum cele din scheme de culori pale. Tapetul de baie nu trebuie sa iasa prea mult in evidenta in raport cu faianta, un echilibru e de dorit intre ele.
Dungile sunt o alegere excelenta pentru tapetul din baie. Dungile orizonatale pe tapetul din baie sunt perfecte daca vrei sa ai spatiu ce pare mai mare si pereti ceva mai lungi. Concentreaza-te pe un perete la inceput, incepe cu o cromatica simpla, cu linii simple, nu foarte groase aplicate la nivelul tapetului. Daca baia are tavan jos vei folosi un tapet cu dungi pe verticala cu efect opus celor pe orizontala, peretii sunt mai inalti si tavanul pare mai sus.
Tapet ce imita faianta. E mai simplu sa aplici un astfel de tapet, nu te mai chinui nici cu faianta si e si mai usor sa cureti si sa intretii tapetul. Poti opta pentru tapet 3D care imita perfect suprafetele faiantei, in culori diverse si vei avea la final o baie care arata ca in reviste. Ai grija sa nu exagerezi cu tot ce tine de cromatica sau de textura, totul trebuie sa para cat mai realist.
Gaseste o zona care sa atraga atentia la inceput, cand intri in baie. Deasupra chiuveti sau in spatele oglinzii din baie ar fi locul ideal pentru un tapet de baie. Un tapet in tonuri de albastru va atrage atentia si va fi elegant, usor de aplicat si in jurul lui vei putea sa construiesti tot designul baii tale. E important sa ai o zona care atrage privirea celui care intra in baie ca sa nu fie totul foarte monoton si plictisitor.
Tapet sub rafturile de baie. Alege un design pentru tapetul din acele zone care arata bine, dar nu iese prea tare in evidenta. Ideea este sa se pastreze designul zonei respective si tapetul adaugat sa ajute rafturile sa arate foarte bine si sa se integreze perfect in designul interior din baie. Textura si printurile tapetului de sub rafturi nu vor fi complexe, dar va trebui sa gasesti culori si imprimeuri care pot fi in echilibru cu textura si materialul, culorile de la rafturi.
Colturile baii si tapetul cu texturi diferite. In baile cu spatiu limitat tapetul se poate monta si la nivelul colturilor, pentru a crea o zona de interes, zidul care ramane nu va fi in centrul atentie. Asa vei avea o zona care va fi diferita de restul zidurilor din baie si va completa designul interior interesant.