joi. mai 30th, 2024

Filtrarea apei prin osmoza inversa este considerata in general cea mai eficienta modalitate de filtrare a apei existenta actualmente pe piata. Este bazata pe o tehnologie elaborata de cei de la NASA pentru a purifica si a recicla apa consumata si eliminata de astronauti.

Osmozorul reprezinta membrana de osmoza inversa. Aceasta permite un tratament fizico-chimic si antimicrobian. Diametrul porilor a membranelor de osmoza sunt de ordinul micrometrilor. In cadrul sistemelor de osmoza inversa, in general, exista un etapa de pre-filtrare. Mai apoi, apa este pusa sub presiune si trece prin osmozor. Impuritatile care nu pot trece prin membrana sunt eliminate prin teava de evacuare a canalului de scurgere. Apa tratata ajunge intr-un bazin de stocare. In cazul unor sisteme de osmoza inversa apa tratata trece de-a lungul unui filtru de carbon activ inainte de utilizare pentru un plus de confort si pentru eliminarea gustului si mirosului neplacut.

Filtrele cu osmoza inversa reduc cu pana la 99.8% contaminantii din apa. Acestea elimina calcarul, clorul, plumbul, nitratii, pesticidele, bacteriile si virusii. Filtru apa cu osmoza inversa este extrem de eficient, durata de viata a membranei fiind in jur de 2-3 ani, in functie de duritatea apei.

Filtrele cu osmoza inversa prezinta si o serie de mici inconveniente. Trebuie intretinute in mod regulat in functie de volumul si incarcatura minerala a apei tratate. Rezervorul necesita o dezinfectare periodica cu un cartus special. Operatiunile de intretinere si de verificare ale unui astfel de aparat de tratare a apei se vor face in conformitate cu indicatiile si recomandarile noastre.

Pentru un litru de apa tratata, unele sisteme consuma in jur de unu-doi litri de apa in canalul de scurgere deoarece membrana este curatata in permanenta pentru a se evita colmatarea acesteia, ceea ce inseamna o durata mai mare de folosire a membranei de osmoza inversa

Pe FILTRO.ro vei gasi o gama larga de filtre de apa cu preturi incepand de la 99 lei. Alege doar sisteme de filtrare certificate si testate in UE. Cu FILTRO stii ce bei!

 

By Stefan