vin. dec. 8th, 2023

Cum putem creea atmosfera perfectă pentru un dormitor?

În primul rând, această cameră trebuie să se bucure de o atmosferă sănătoasă, de un aer curat și aerisit, iar recomandarea noastră este achiziționarea unui aparat de purificarea aerului pentru menținerea constantă a unui aer curat și sănătos. Un astfel de aparat pentru casă este folosit împotriva alergiilor, prafului, noxelor, fumului, mirosurilor neplăcute etc. Un purificator aer instalat în dormitor este soluția perfectă pentru a avea aer curat în timpul somnului, mai ales dacă suferi sau ești predispus la alergii, astm sau alte probleme respiratorii.

În al doilea rând, o bună organizare a obiectelor din dormitor îți va permite să găsești totul foarte ușor și camera nu ți se va părea sufocantă. Dacă nu beneficiezi de un spațiu considerabil în această zonă, cu atât mai mult ar trebui să ai grijă la amenajarea lui. Crează spații de depozitare peste tot: de exemplu, la achiziționarea patului, ai grijă ca acesta să fie cu ladă pentru depozitarea așternuturilor sau cu noptiere incluse; dulapul ar trebui să aibă sertare și cât mai multe rafturi, iar spațiul de sus trebuie folosit și el cât mai bine. Pe cât posibil, încearcă să menții o aliniere naturală e pieselor și decorațiunilor din dormitor, evitând aglomerarea prea multor obiecte.

Alege culoarea cu înțelepciune pentru a-ți transforma dormitorul într-un spațiu intim și personal. Îndrăznește să adaugi culoare, dar ai grijă la combinația cromatică. Ideală pentru această zonă din casă este îmbinarea culorilor: violet, ocru și auriu. Îmbină plăcut și relaxant pentru ochi și creier aceste culori prin pigmentarea corespunzătoare a pereților, a mobilierului, așternuturilor și draperiilor.

Nu în ultimul rând, dacă spațiul îți permite, crează-ți un colț de relaxare înainte de culcare. Amenajează o mică zonă din dormitor cu un fotoliu cu perne voluminoase, o măsuță pe măsură și o veioză pentru citit, pentru a te bucura de o experianță completă. Acest colț se va transforma în preambulul unei nopți de vis.

Încearcă să lași electronicele departe de dormitor, inclusiv telefonul. În afară de purificatorul de aer, dezumidificator sau umidificator – în funcție de situație – dormitorul ar trebui să fie o zonă fără dispozitive electronice. Lumina generată de televizor, telefoane, laptopuri, tablete poate influența negativ calitatea somnului, în plus, dacă sunt folosite înainte de somn, acestea stimulează creierul pentru activitate și nu îl pregătește pentru relaxare și somn. Înlocuiește aceste dispozitive cu o carte bună și un aer curat produs de un purificator de aer.

Sperăm că te-am inspirat cu aceste sfaturi și că vei lua cele mai bune decizii pentru crearea unei zone speciale somnului de calitate. Un somn bun ne ajută să fim sănătoși, energici și productivi, așa că se merită să investești într-un dormitor ideal.

sursa imagine https://www.freepik.com/free-photo/bright-stylish-modern-bedroom_5080947.htm

By Stefan