joi. mai 30th, 2024

Designul dormitorului joaca un rol important in crearea unui spatiu relaxant si cu o estetica placuta. Un concept open space in dormitor va imbunatati designul general al camerei si va garanta o atmosfera moderna si un spatiu mult mai mare. Cum il poti implementa in aceasta camera si ce avantaje ofera designul open concept?

Un dormitor cu un design tip open space presupune absenta unor bariere fizice intre dormitor si restul camerelor, la care se adauga si ziduri din sticla sau alte tipuri de delimitari transparente din materiale de cea mai buna calitate. De multe ori avem baia „la vedere”, fara a exista un zid prin care nu se poate vedea nimic in baie. Intimitatea baii este insa pastrata cu ajutorul unor ziduri din sticla securizata in cele mai multe scenarii.

Dormitorul pare mai mare daca se pune in practica un concept open space la nivel de design interior, stilul dormitorului e unul modern, elegant, ai si un spatiu in care te poti juca mai usor cu orice fel de elemente de decor si cu mobilier cu forme interesante. Accesul mai usor la baie in anumite scenarii si lipsa unor ziduri fizice, care sa dea impresia de spatiu inchis ar putea fi avantaje notabile pentru cei care au probleme legate de claustrofobie sau vor sa se relaxeze intr-un dormitor in care atmosfera e mereu una perfecta pentru detasarea de tot stresul zilnic. In functie de buget si de idei designul interior in dormitorul cu „open space” pot sa apara si usi din sticla securizata, care se pot glisa si pot fi intre baie si dormitor si dormitor si alte camere, sufragerie sau alte dormitoare.

Ideea unor camere cu design open space este foarte populara astazi si dormitorul e cel mai bun punct de pornire. Asa obtii un spatiu cu flexibilitate mai mare, lumina care patrunde in camera e in cantitate mai mare, nu mai ai nevoie atat de mult de lumina artificiala, profunzimea spatiului din dormitor e mult mai mare. Continuitatea dintre camere este un mare avantaj al utilizarii designului open space in dormitor, in locuintele micute e un artificiu excelent care te scuteste de mult stres si de cheltuieli in plus.

Dormitorul este mai aerisit, atmosfera generala din aceasta camera e mai placuta intotdeauna. Amplasarea mobilierului e simplificata, te misti in voie intre camere, renunti si la usi, functionalitatea dormitorului este mult mai buna odata ce s-a implementat designul tip open space-legatura dintre diferite zone functionale din locuinta este usor de pus in practica, te descurci mai usor. Spatiul din dormitor este personalizat din start, e mai usor sa experimentezi cu stiluri variate, cu scheme de culori, cu anumite tipuri de mobilier, estetica dormitorului este excelenta de fiecare data.

Se incurajeaza interactiunea sociala, dispar barierele fizice si se incurajeaza comunicarea in interiorul locuintei, intre membrii ei. In plus, circulatia aerului in locuinta si dormitor este incurajata si ea, temperatura din interior este constanta si la un nivel optim mereu, somnul e mai odihnitor in dormitoarele tip open space cu o compartimentare atent gandita si implementata.

Estetica finala a dormitorului este una sofisticata, te incadrezi perfect in tendintele arhitecturale ale momentului, dupa ce ai reusit sa implementezi conceptul open space in dormitorul tau.

Marea problema cu designul open space in dormitor este legata de intimitate. Si aceasta problema se va rezolva foarte simplu prin folosirea de partitii din lemn, din sticla, rafturi cu diferite carti, plante pe post de partitie separatoare.

Perdelele din materiale subtiri care permit patrunderea luminii sunt de dorit pe post de separatoare in dormitoarele open space, la fel si sistemele de iluminat, lampi sau diverse corpuri moderne care ar putea fi pe post de separatoare intre camere, ideale pentru definirea unor anumite zone de interes in dormitor sau intre camere.

Sa nu uitam de oglinzi, care, impreuna cu zidurile din sticla securizata cu diferite modele, cu un design deosebit, pot sa ofere o alta varianta de compartimentare si delimitare spatiala intr-un dormitor cu design open space.

Intr-un final eficienta energetica a locuintei si a camerei in care implementezi acest concept open space, in dormitor, va fi mult mai mare, zona e mai usor de incalzit si de racit fara a folosi prea multa energie.