Dressingul in dormitor e o solutie perfecta daca vrei sa ai la indemana tot ce iti trebuie cand esti pe fuga si sa organizezi cat mai bine hainele si incaltamintea. Usor de personalizat si de integrat in designul dormitorului, dressingul ofera o varietate de modalitati de sortare si organizare a spatiului din interior, fiind un element ce va imbunatati aspectul si estetica oricarei camere.
Cand te gandesti la un dressing iti vine in minte o incapere construita separat unde ai articole de imbracaminte, incaltaminte, accesorii diferite. Numai ca in ultimul timp dressingurile s-au transformat si s-au adaptat la cerintele oamenilor, devenind inlocuitoare de dulapuri masive. Sunt doua tipuri de dressinguri, cele cu rafturi ceva mai late, ce se vor inchide cu usi glisante, paravane, in stil open space, dar si incaperile special amenajate, mascate sau incastrate in perete, ca o debara. Intr-un dressing modern ai rafturi pentru haine, rafturi petru cutii sus, rafturi sau suport gratar pentru incaltaminte, bara pentru umerase.
In articolul de astazi vom discuta despre dressingurile pentru dormitor, care inlocuiesc dulapurile masive.
Un dressing in dormitor are numeroase avantaje:
- Ai la indemana hainele si le poti vedea usor mai ales cand te grabesti, cauti mai usor rochia preferata sau costumul, sacoul si te imbraci rapid pentru a pleca la job sau la o intalnire;
- Un dormitor care arata mai bine, ai doua spatii integrate in acelasi stil de design interior, nu ai nevoie de alt spatiu din casa pentru a avea hainele cat mai aproape de tine;
- Nu deranjezi restul familiei cand iti cauti lucrurile, in dressing poti avea tot ce ai nevoie pentru tine si partener;
- Nu vei schimba deloc decorul si designul dormitorului, organizarea va fi in continuare perfecta in dormitor;
- Nu mai montezi dulapuri si alte corpuri de mobilier in dormitor, ai mai mult loc sa te desfasori cat doresti in aceasta camera;
- Poti organiza locul perfect pentru schimbat daca ai dormitor mai mare si poti aloca mai mult spatiu pentru dressing;
- Personalizezi cum doresti dressingul si il poti organiza in functie de necesitatile ambilor parteneri fara a mai investi in corpuri de mobilier separate.
La nivel de design putem avea dressing in dormitor intr-un colt liber al camerei, cu usi glisante, poate fi si aproape de capul patului, fiind o optiune excelenta pentru camerele care nu au dimensiuni standard. Dar foarte bine putem amplasa un dressing si de-a lungul unui perete lung al camerei, alb de preferat, daca avem o camera mai mare, poate fi si peretele care e aproape de fereastra, dar si unul care are si oglinda
In interior vei avea rafturi, sisteme de agatare, sustinere pentru haine, compartimente de stocare pentru a pune pe categorii accesorii, incaltaminte. Ideea este sa profiti la maxim de spatiul avut, dar sa gasesti si foarte rapid tot ce ai nevoie in diminetile in care timpul nu e de partea ta. Ce ai nevoie mai des va fi pozitionat pe rafturi de jos, in zona din fata a dressingului, ce ai nevoie mai rar va fi mai in spate si mai sus.
Un dressing in dormitor e alegerea perfecta daca vrei sa ai hainele si incaltaminte, accesoriile protejate, ferite de praf, umiditate excesiva, murdarie, diverse substante chimice pe care le mai folosesti prin camera, mirosuri neplacute. El poate sa scoata din monotonie orice dormitor modern si sa se transforme in punct de interes in camera in care iti petreci cea mai mare parte a timpului liber. Il poti personaliza cum doresti, adaugi si sisteme de iluminat moderne smart, spoturi cu LED pentru un design si mai interesant interior-exterior.
Cat despre tendintele in designul dressingurilor, producatorii mizeaza pe minimalism, functionalitate extinsa, pe linii curate, culori neutre, pentru organizarea eficienta a hainelor si a articolelor de incaltaminte. Se vor include si accesorii decorative, lampi cu design inedit, tapet colorat pentru peretii din spate, pentru o personalizare originala, dar si oglinzi mari pentru a crea iluzia de spatiu mai mare-iti verifici si tinuta, modul in care arati, ai spatiu mai mare in aparenta si mai aerisit.
Sistemele de deschidere push-to-open sau manerele integrate in design sunt o alta varianta observata la dressingurile pentru dormitor, pentru a se asigura un aspect ordonat si fluid. Se folosesc materiale naturale si sustenabile, de la lemn natural la materiale eco-friendly, bambus, lemn certifiat FSC, dar si accente metalice, detalii de alama sau cupru, otel negru.
Dressingurile moderne din prezent au rafturi reglabile, sertare pentru accesorii cu design minimalist, spatii pentru incaltaminte sau genti, costume, sunt folosite sisteme modulare ce permit ajustarea componentelor in functie de spatiu si de necesitati. Usile pot fi glisante sau tip vitrina, cu sticla transparenta, fumurite sau colorata, dressingul ar putea fi foarte bine unul deschis, fara usi, dar cu organizare impecabila, au si oglinzi.
Tonurile pamantii sunt la moda, alb, bej, gri, maro fiind cele mai populare, accentele indraznete pentru dressingul din dormitor cu elemente colorate sunt de dorit pentru un aspect sofisticat. Finisajele mate si lucioase se regasesc in designul dressingurilor, pentru un look modern si elegant.
Un element interesant sunt si lifturile pentru haine, mecanisme care coboara barele cu haine pentru a ajunge mai rapid la ele daca ai un dressing cu inaltime mai mare. Oglinzile sunt retractabile unde exista, sunt de mici dimensiuni si se extind sau rotesc la nevoie. Integrarea sistemelor de ventilatie si control al temperaturii pentru protejarea hainelor delicate este un must in dressingul din dormitor.
Elementele decorative integrate au texturi interesante, finisaje din lemn texturat, sticla mata, panouri tapitate, decorul e mereu minimalist, discret pentru a nu incarca spatiul deloc.
Pentru dormitoarele mici specialistii recomanda dressinguri incorporate, integrate in pereti, niste, folosind sisteme de depozitare flexibile, usile sunt pliabile, glisante, zona din jurul dressingului va fi folosita mai eficient.
Este bine sa combinam dressingul din dormitor cu alte piese de mobilier, pat cu sertare, noptiere cu spatii de depozitare ca sa avem o organizare cat mai eficienta si simpla a spatiului din dormitoare.