vin. dec. 8th, 2023

Daca lucrezi de acasa sau preferi sa mai rezolvi ceva pentru la munca si cand te afli in timpul tau liber un birou in dormitor ar fi o alegere excelenta. Da, biroul sta de obicei in sufragerie, dar ca sa nu ai prea putin spatiu pentru relaxare acolo si pentru primirea prietenilor sau a rudelor poti sa il aduci si in dormitor. Dormitoarele mici sunt mai greu de amenajat si un birou ar putea sa para o misiune imposibila daca mai ai si niste mobilier acolo care ocupa deja spatiul si asa mult prea mic pentru ideile tale. Din fericire sunt cateva secrete de amenajare a unui dormitor mic in care vrei sa ai si un birou care te vor ajuta sa ai camera perfecta pentru odihna si pentru lucru.

Dormitorul e camera unde te odihnesti si e o camera destinata exclusiv relaxarii. Dar asta nu inseamna ca nu poti imbina utilul cu placutul si nu poti adauga si o zona unde sa iti aranjezi un birou modern, minimalist de preferat daca ai dormitorul mic. Nu te speria ca nu ai spatiu, sunt solutii foarte multe de amenajare chiar si in spatii mai micute. Totul e sa fii creativ si sa treci peste orice fel de obstacole de amenajare cu idei cat mai bune si mai inedite. Mai jos vei descoperi doar cateva idei foarte bune pentru amenajarea unui birou intr-un dormitor mic.

Alege un birou care poate fi pus intr-un colt al camerei. Poti opta pentru o masa de colt, ai mai mult spatiu in dormitor si poti sa aranjezi mobila care mai exista in camera in jurul biroului tau din dormitor. Chiar daca nu vei avea loc sa pui pe noul tau birou din dormitor foarte multe lucruri, daca esti adeptul unui stil minimalist cu siguranta ca iti vei dori un birou mai simplu pe care sa poti pune un laptop, cateva accesorii, produse de papetarie ca sa iti faci treaba pe care o ai zi de zi.

Organizeaza coltul in care va fi biroul tau. Nu te limita doar sa pui o masa de colt sau un birou mai mic, dar suficient de incapator in dormitor. Incearca sa amenajezi un colt al camerei in care vei putea lucra, unde te vei simti bine si vei avea tot ce iti trebuie la indemana in asa fel incat sa te descurci usor cand ai mai mult de lucru. Poti sa ai un tablou, poate niste gadgeturi preferate, decoratiuni in jurul biroului tau din dormitorul mic, un sistem de iluminat smart, corpuri de iluminat inteligente.

Nu neglija peretii dormitorului. Daca tot te-ai gandit sa iti amenajezi un adevarat birou in dormitor de ce sa nu ai in fata ochilor si un perete care nu e deloc plictisitor. Poti sa folosesti tapet, imagini, fotografii, sau sa fii creativ si sa faci ceva handmade, sa te ocupi de pictatul unui perete si sa folosesti un suport special care va fi foarte usor de refacut cand simti nevoia de o schimbare.

Biroul „fantoma”. Ai nevoie de un birou care se poate „ascunde” usor cand nu e folosit ca sa ai mai mult loc in dormitorul tau. Mobilierul multifunctional e cea mai buna alegere, poti avea o masa-birou care ar putea sa fie folosita si la alte treburi casnice sau ai putea sa cumperi un birou care se poate strange sau duce foarte usor pe balcon sau poate fi pliat si pus rapid intr-un loc liber din sifonier sau de langa el.

Pozitionarea biroului aproape de o fereastra e esentiala. Studii recente au dovedit ca expunerea la lumina naturala care vine de la o fereastra sau statul in aer liber cat lucram, daca putem avea acest lux, ar putea sa ne ajute sa fim mai productivi si mai sanatosi. Plus ca ochii nu mai sunt fortati atat de mult, nu mai avem dureri de cap cand in camera sau in spatiul in care lucram e mai multa lumina naturala. Chiar daca nu ai foarte mult spatiu in dormitor incearca sa pozitionezi biroul langa geam sau in preajma lui in asa fel incat lumina naturala sa fie mereu la dispozitia ta si sa te ajute sa iti indeplinesti mai repede orice fel de sarcini.

Culorile pentru biroul din dormitor nu sunt alese la intamplare. Alege doar culori motivante pentru birou, galben, portocaliu, verde, ca sa poti fi mai productiv si sa ai energie pentru o zi intreaga de lucru. Evita orice fel de nuante sau tonuri de gri, albastru, care ar putea sa te determine sa fii prea relaxat. Gaseste combinatii care iti plac si care nu sunt prea ciudate pentru restul dormitorului, incearca sa le integrezi in decorul din dormitor.

Delimiteaza biroul de restul dormitorului. Foloseste o perdea ca sa separi spatiul de lucru de restul spatiului din dormitor. Da, nu ai usa sau un alt perete si nu ai cum sa separi complet zona biroului de restul dormitorului, dar macar poti sa fii creativ si sa adaugi o draperie, perdea, ca sa nu deranjezi partenerul de viata seara si sa poata dormi fara probleme chiar daca tu vrei sa mai lucrezi.

Dulapurile suspendate sunt utile in cazul unui birou in dormitor. Nu te feri de dulapuri suspendate in dormitor. Da, este ciudat sa le ai acolo si nu in bucatarie, dar te va ajuta sa ai macar unul sau doua mai mici in zona biroului din dormitor ca sa poti face economie de spatiu si sa ai tot ce iti trebuie la indemana si foarte bine organizat. Plus ca vei face si economie de spatiu si nu va trebui sa mai cauti un loc prin dormitor unde sa iti pui tot ce mai ai nevoie cand lucrezi.