mie. feb. 21st, 2024

Insula de bucatarie este o piesa de mobilier pe care o gasim in toate bucatariile moderne. Ofera mult mai mult spatiu pentru lucru si stocare, este amplasata in centrul bucatariei, la nivelul sau se pot desfasura toate activitatile necesare pentru pregatirea mancarii.

In functie de tipul insulei putei avea insule de bucatarie mobile sau statice, marimea variaza mult si trebuie luata in considerare daca nu avem o bucatarie atat de spatioasa. Cele mai noi tendinte in materie de insule de bucatarie din 2023 vor trece usor de la clasic la modern si chiar futurist, oferind cele mai bune variante ale mobilierului de bucatarie pentru orice fel de clienti.

De ce ti-ai cumpara o insula de bucatarie? Pentru estetica, impactul sau estetic e de neegalat, pentru stocare, ai foarte multe spatii ca sa iti tii la indemana tot ce ai nevoie in timpul pregatirii mancarii, pentru socializarea si distractia oferita. Plus ca ai spatiu mai mult in jurul lor, preturile sunt bune, vei avea o bucatarie open space si vei conbina functionalitatea ridicata cu stilul. Nu toate insulele de bucatarie se afla in tendintele anului 2023, asa ca ar trebui sa stii de la inceput, pana sa te apuci de cautari, ce poti cumpara si ce fel de insule ar trebui sa incluzi in bucataria ta.

Insula sociala. Un design rotunjit, popular in anii 1980, revine in atentie si e in voga iarasi in cazul insulelor de bucatarie. Amenajarea bucatariei va fi mai simpla cu insula „sociala”, colturile rotunjite si designul fluid vor asigura loc suficient pentru invitati sau prieteni sau pentru gatit impreuna cu familia. Insula de bucatarie cu toate colturile rotunjite va fi perfecta pentru bucatariile cu multe intrari si iesiri, oaspetii vor socializa mai usor si tranzitia dintre spatii va fi simplificata, invitatii sau membrii familiei vor putea manca si socializa in jurul insulei.

Insula pentru familie. Poti sa o folosesti pentru gatit, pentru luat masa sau pentru socializare si relaxare, insula pentru familie e construita pentru a da noua infatisare bucatariei si a aduce un plus de eleganta. Cu niste scaune de bar pe langa ea si niste aparate de ultima generatie, instrumente moderne pentru bucatarie si gatit vei avea insula perfecta pentru bucataria familiei tale. Insula e mare in general, ai loc in jurul ei sa te misti si sa pui cate scaune vrei, e si locul unde se experimenteaza cu diverse ingrediente si tehnici de gatit, dar e si locul in care poti sa petreci ceva timp alaturi de cei dragi fara sa te deranjeze nimeni.

Insula cu margine de „cascada”. Aici e vorba doar despre eleganta si glamour. Da, bucataria e un spatiu functional, dar asta nu inseamna ca nu e loc pentru eleganta si stil, pentru personalitate. Culori si design, linii inedite, dar si margini de cascada, adica avem continuare la blatul din bucatarie de la orizontal la vertical, contrastul puternic, toate acestea vor defini insula cu margine de cascada. Fiind ceva mai mare e gandita pentru bucatarii mari, unde ai spatiu ca sa te bucuri de efectul oferit de design si de culorile splendide, de materialele indraznete folosite in constructia ei.

Insula cu design dinamic. Insula poate sa arate foarte bine ca o veritabila piesa de mobilier, designul nu trebuie sa fie mereu unul clasic, la care te astepti. Desingul dinamic se adapteaza in functie de personalitate si de ceea ce vei face in jurul si la aceasta insula de bucatarie. Ea reflecta, in fiecare detaliu, personalitatea celui care o detine, o personalitate aventuroasa, ajutand in acelasi timp la mentinerea unei bucatarii tip open space. Nu orice design ceva mai deosebit este si dinamic. Dinamismul se obtine prin cromatica, materiale, texturi si linii, toate contribuind la obtinerea unei insule de bucatarie cu adevarat originale, realizate de regula la comanda.

Insula de bucatarie din materiale moderne. Designul sustenabil si materialele naturale sunt la putere de ceva ani. Grija pentru natura si evitarea distrugerii sale mai mult decat am facut-o pana acum a generat adevarate opere de arta in materie de insule de bucatarie. Prin folosirea lemnului natural sau altor materiale naturale, fara pic de artificial, vei avea contrast intre fluiditatea naturala si linii clare ale mobilierului modern pe care il cunoastem cu totii. Forma simpla a insulelor de bucatarie din materiale naturale inseamna ca nu exista niciun fel de elemente care distrag atentia de la frumusetea naturii transpuse in insula de bucatarie cu design original.

Insula de bucatarie la care marimea chiar conteaza. In bucatariile mari ai luxul de a avea spatiu suficient ca sa amenajezi si sa faci tot ce vrei. Insulele mari, cu design modern, elegant, pozitionate in centru vor merge perfect cu decorul ales pentru bucataria ta mare. Ai loc sa te desfasori cand gatesti, ai si loc sa te relaxezi si sa ii ai pe cei dragi sau pe invitati in jurul insulei de bucatarie. Plus ca poti integra orice fel de echipamente si dispozitive pentru gatit, ustensile moderne ca sa te bucuri de o experienta completa in bucataria ta cea noua.

Insula de bucatarie cu „articulatiile” ascunse. Nu ne place sa vedem tot ce tine de „articulatiile” mobilierului de bucatarie, asa ca acelasi lucru e valabil si la insulele de bucatarie. Insulele vor sta in mijlocul bucatariei, deci vei vedea toate detaliile pe care ar trebui sa le ascunzi, toate „articulatiile”. Daca ai o insula mai mare de 3.5 m ai nevoie de doua placi de piatra sau din cuart. Adaugarea unor elemente din lemn va fi mereu o modalitate buna de a amesteca materialele in timp ce sunt ascunse rosturile si articulatiile.