mie. iun. 19th, 2024
living in stilul futuristic

Livingul sau mai pe romaneste, camera de zi sau sufrageria este probabil cea mai importanta camera dintr-o locuinta. Aici se presupune ca ne petrecem cea mai mare parte a zilei. Desi astazi nu se mai intampla chiar asa, aceasta conceptie a aparut mai de mult datorita faptului ca, in trecut, oamenii aveau un singur televizor, amplasat in aceasta incapere. In acest articol va vom prezenta 4 tipuri de livinguri sau 4 stiluri in care va puteti amenaja camera de zi:

Living simplu – prezent in majoritatea aprtamentelor de bloc si contin doar strictul necesar. Un astfel de living cuprinde o canapea si 2 fotolii sau 2 canapele mai mici, extensibile, care se pot transforma rapid in doua paturi confortabile (daca este camera de zi, asta nu inseamna ca nu se poate si dormi in ea) si o masuta de cafea in mijloc. De-a lungul unuia dintre peretii mari se gaseste intotdeauna o biblioteca pe care se afla si televizorul. Langa trebuie neaparat amplasat un birou pentru zilele in care aveti ceva de lucru sau, pur si simplu, doriti sa petreceti putin timp in fata calculatorului. Nu strica sa aveti si o masa mai mare, pliabila (care se poate ascunde dupa biblioteca), pentru acele zile in care aveti musafiri. Mai trebuie niste draperii care sa se asorteze cu ambianta din camera si tocmai v-ati amenajat livingul.

Living traditional – acest tip de living exprima eleganta si rafinament si va poate face sa va simtiti ca intr-o camera din castelul Peles. Dupa cum puteti vedea aceste camere arata superb, insa acest mobilier traditional nu este chiar accesibil. Cu toate acestea ambianta creata ofera o senzatie de liniste, pace si armonie, un loc unde te poti elibera de stres deoarece in aceste camere nu exista aparatura moderna precum televizor, Playstation sau aer conditionat. Sfatul nostru este sa incercati sa asortati livingul cu restul locuintei. Daca aveti o locuinta amenajata modern, evitati sa redecorati sufrageria in stil traditional.

 

Living modern – aceste tipuri de camere de zi sunt amenajate relativ recent si dau cel mai bine ochiului. Sunt, in general, aerisite si spatioase si veti gasi cu siguranta cate o biblioteca moderna si un televizor cu ecran plat si diagonala mare. Dupa cum puteti vedea si aici canapeaua este nelipsita.

Living futurist – camerele de zi futuriste sunt cele mai noi si par desprinse din filme SF. Este adevarat ca acestea sunt foarte exclusiviste si nu sunt pentru omul de rand. Cel putin, nu deocamdata. Ceea ce defineste cel mai bine un living modern sunt formele rotunde. Dupa cum puteti vedea, atat canapelele, fotoliile, cat si geamurile au forme rotunde. La fel si biblioteca.

[ad]

Lasă un răspuns