mie. iun. 19th, 2024
flori de apartament

Florile reprezinta un element de decor esetial atunci cand vorbim de amenajarea sau infrumusetarea unei locuinte. Pe langa faptul ca arata foarte bine, acestea improspateaza aerul si ofera o stare de liniste si armonie camerei in care sunt amplasate. Exista numeroase tipuri de flori, dar si numeroase feluri in care le puteti aranja sau expune. In acest articol va vom arata cateva idei pentru decoratiuni interioare living cu flori.

Pentru inceput, este foarte important in decorarea livingului cu flori sa nu exagerati cu numarul lor. O camera cu elemente florale este mult mai estetica si primitoare decat una fara, insa si ce e prea mult strica. Un buchet de flori intr-o vaza pe masa din mijloc, cateva flori micute in ghiveci pe pervaz, altele putin mai mari intr-un colt al camerei si o floare sau doua mai intalte de-o parte si de alta a televizorului sau canapelei vor crea cu siguranta un ambient extrem de placut in livingul dumneavoastra, decorul floral ajutand si la eliberarea, intr-o masura mai mica sau mai mare, de stresul cotidian. Este dovedit stiintific ca petrecutul timpului in natura ajuta la eliminarea stresului acumulat in timpul unei saptamani de munca, tocmai de aceea este indicat sa aveti un mic colt de „natura” chiar in casa dumneavoastra.[ad]

Aveti foarte mare grija ca florile alese, la fel ca si pozitia lor in living, sa se asorteze cu restul incaperii, mai ales din punct de vedere cromatic. De exemplu, o camera vopsita in albastru si cu elemente de docor de aceeasi culoare nu se impaca atat de bine cu flori de culoare rosu aprins, pe cand o camera cu peretii albi este excelenta pentru un decor floral de culoare rosie.

Evitati sa folositi in living ghivece cu agatatoare sau ghivece foarte mari. Daca in trecut, sufrageriile cu trandafiri japonezi imensi erau la moda, acum, pe langa faptul ca un astfel de decor este demodat, ocupa o mare parte din suprafata incaperii, lucru total neplacut din punctul meu de vedere.

Lasă un răspuns