vin. dec. 8th, 2023

Sufrageria din apartamentul sau casa unor tineri adulti va fi total diferita de cea a adultilor trecuti bine de 40-50+ ani. Asta inseamna ca si decorul si amenajarile interioare vor fi diferite, fiecare element din componenta lor va reflecta stilul personal, functionalitatea si confortul, foarte importante pentru tinerii aflati la inceput de drum. 

Livingul este la fel in orice locuinta. E camera in care poti sa te relaxezi, primesti invitatii, te joci cu cei mici sau poate ca te uiti la tv sau asculti muzica in timpul liber. Si tot aici dai petreceri si te simti bine indiferent de evenimentele pe care le vei organiza la tine acasa.

Diferentele apar in momentul in care cei care locuiesc in apartament, casa au varste diferite. Intr-un fel va arata un living de pensionari, de oameni peste 60 de ani, si intr-un alt fel va arata un living de tineri de 20+ ani. Ca sa eviti greselile de amenajare ale unor livinguri pentru tineri ti-am pregatit cateva indrumari generale si specifice pentru a avea o sufragerie care nu doar ca arata bine, ci este si foarte usor de intretinut si atrage toate privirile celor care te viziteaza.

Schema de culori fresh si moderna. Prefera tonurile de gri, bej pentru pereti si tonuri ceva mai deschise pentru mobilier si tapiterie. Albastru mai inchis, verderele smarald, galbenul mustar s-ar potrivi in orice fel de sufragerie de tineret. Atentie la combinarea culorilor, tine cont si de ce se afla in jurul lor, de decorul general si de designul din sufragerie. Mergi pe combinatii safe si evita orice fel de nuante care pot sa duca prea mult inspre o sufragerie clasica.

Mobilier multifunctional. De multe ori tinerii nu au bani de locuinte prea mari, asa ca sufrageriile s-ar putea sa nu fie asa de spatioase, vei avea spatiu limitat la dispozitie. Mobilierul multifunctional e deosebit de important mai ales ca vei avea si invitati si vei vrea sa mai faci si niste petreceri acolo. O canapea extensibila care poate fi oricand si un pat, o masuta de cafea cu spatiu de stocare ascuns, o canapea convertibila care are si fotolii si ofera un pat spatios in plus, un coltar, toate pot sa faca parte din livingul pentru tinerii adulti.

Peretele decorat. E bine sa ai in sufrageria de tineret si un punct spre care sa se indrepte atentia, un perete unde sa ai un tapet, o culoare sau o nuanta un pic diferita, niste fotografii, rame cu tablouri, oglinzi decorative. Alege mereu o cromatica si o schema de culori precisa, care sa rezoneze cu a ta personalitate.

Rafturile suprapuse, piesa de rezistenta din sufrageria moderna. Pot si si un element de design, sunt foarte usor de montat, ai spatiu de stocare suficient, arata si bine si le gasesti peste tot prin magazinele de specialitate. Aranjeaza carti, plante, obiecte decorative diverse pentru a-ti pune in valoare stilul. Un look minimalist si elegant se obtine foarte usor cu astfel de rafturi suspendate, suprapuse, pozitionate discret in toate zonele sufrageriei.

Iluminatul sufrageriei, mai important decat crezi. Ai nevoie de lumini de accentuare, pentru diverse sarcini, de ambient, toate intr-o combinatie care sa reflecte stilul si personalitatea ta. O lampa eleganta, un candelabru central, lampi de masa, pentru podea, se vor putea combina cu surse de iluminat smart, aplice si corpuri de iluminat de accentuare pozitionate in toata sufrageria, in cele mai neasteptate locuri.

Zone de primire a invitatilor confortabile. Incearca sa alegi mobilier in asa fel incat sa oferi locuri de odihna si relaxare pentru membrii familiei si pentru invitati cu stil si confortabile. O canapea confortabila sau un set de scaune, taburete pentru sufragerie in ton cu restul decorului vor face adevarate minuni. Adauga niste perne fantezie din plus, niste paturi moi si ai deja decorul perfect pentru oricine. Nu uita sa incluzi si scaunele de accentuare pentru un plus de stil si de eleganta.

Decor personalizat. E de preferat sa demonstrezi cat de creativ esti si sa ai proiecte DIY si obiecte decorative deosebite in sufragerie. Combina stiluri, lucruri, obiecte cu valoare sentimentala si cu siguranta sufrageria de tineret va arata mai bine. Poti implica toata familia in decorarea si in pregatirea elementelor de decor.

Perdelele si draperii chiar fac diferenta intre banal si uau! Finiseaza designul sufrageriei si defineste stilul cu niste draperii sau perdele personalizate. Adaugi textura si culoare intregului decor si amenajarilor interioare din sufragerie, poti alege perdele sau draperii intr-o singura culoare sau mai multe nuante, cu diferite modele pe ele ca sa oferi un echilibru mult dorit camerei. Important este sa te bazezi complementaritate si contrast la nivel de culori, sa iei in considerare si elementele de sustinere si finisajele de la perdele, consolele ca elemente decorative de sine statoare, adaptate la estetica generala a designului vizat.