mie. iun. 19th, 2024

Sufrageria moderna are nevoie de un design interior si o amenajare aparte ca sa isi mentina atributul de modern. Nu orice stil e potrivit pentru o sufragerie ancorata mereu in prezent si cu elemente care recompun o atmosfera perfecta. Alegerea stilului perfect pentru sufrageria moderna va fi mai simpla dupa ce vei parcurge articolul nostru.

Tu cum ti-ai dori sa arata sufrageria ta moderna? E greu sa gasesti un raspuns, nu? Din fericire ai o multime de surse de inspiratie pe Internet, poze, articole interesante care iti vin in ajutor. Nu ai timp sa le parcurgi pe toate si vrei sa gasesti rapid stilurile perfect adaptate sufrageriei tale moderne? Ti-am pregatit o selectie de stiluri pentru sufrageriile moderne foarte simplu de pus in practica, ideale pentru amenajari interioare rapide si eficiente.

Stilul contemporan. De multe ori confundam acest stil pentru sufragerie cu designul modern. In cazul stilului modern avem elemente fixe care au ramas cam aceleasi ca atunci cand a aparut, intre anii 1920 si 1950. Dar stilul contemporan este unul al prezentului, mereu in schimbare si cu o flexibilitate foarte mare. Linii clar definite, forme in diverse colturi, spatii deschise, ferestre mari, stocare built-in in perete, multe dulapuri si dulapiare, design „plat”, fara prea multa complexitate, acestea ar fi elementele definitorii ale stilului contemporan in sufragerie. Culorile inchise, chiar si negrul, parchetul de calitate cu finisaje deosebite, canapele mari si spatiu mai mult in jurul mobilei, contraste puternice, lumina naturala multa de la ferestrele mari, pernute colorate de accentuare pe canapea. Toate acestea pot face oricand parte din sufrageriile in stil contemporan.

Stilul modern. Nu este deloc aglomerat, e simplu, minimalist, dar nu dus la extrem, merge bine cu sensibilitatea minimalista. Sticla e la mare cautare si e importanta in designul interior, culorile sunt foarte variate, albul, culorile deschise se preteaza acestui stil pentru sufrageria ta. Contrastul e de dorit, culorile sunt de accentuare, baza poate fi monocroma. Liniile sunt clare, bine definite, gresia si faianta e mereu de mari dimensiuni, rafturi si zone pentru depozitare deschise, fara mulaje pentru usi, ferestre pereti, formele lor sunt clare, metalul se poate folosi fara probleme. Mobilierul e aerisit, nu e asa de mult, sufrageria are mult spatiu si te poti desfasura in ea. Stilul modern in sufragerie e preferat mai ales de catre cei care isi doresc sa fie mereu la moda si sa nu aiba un stil pe care trebuie sa il schimbe mereu. Desi are elemente clasice si fixe, stilul modern ofera si o oarecare flexibilitate daca ai o anumita experienta in amenajari interioare si stii cum sa il folosesti in avantajul tau.

Stilul modern de la mijlocul secolului. Este usor de recunoscut si de pus in practica. Are linii simple, mobilierul e simplu, geometria decorului si materialelor din sufragerie e perfecta. Nu ai dezordine deloc, mobila e din lemn de tec mai mereu, stilul geometric predomina in tot ce se afla pe pereti, obiecte de decor, modelele si texturile sunt diferite, unice. Sunt acceptate celebrele pernute de accentuare colorate, masuta de cafea simpla cat mai micuta si mobila, mobilierul care nu ocupa prea mult spatiu, de preferat cel compact. Jocul de lumini si umbre este un atu al acestui stil, se pune in valoare orice se afla in sufragerie, lumina e naturala de preferat, vine de la ferestrele care nu sunt acoperite cu draperii greoaie, care nu permit luminii sa intre in sufrageria noastra.

Stilul cabina, cabana. In acest stil ai materiale de origine naturala, piatra, lemn, autenticitatea e la ea acasa. Semineu din caramida, piatra, gard din lemn, tencuiala de piatra, elemente de mobilie vintage, covoarele moi, nuante calde si naturale pentru orice fel de elemente de decor, podele cu scandura, parchet lat, perdele imprimate de culoare inchisa. Cam asa ar arata o sufragerie care are acest stil inedit. E potrivit pentru la case, unde ai loc sa experimentezi si sa e desfasori cum vrei.

Stilul mediteraneean. Este unul light, foarte simplu, fara nimic complicat. Culorile si nuantele alese pentru acest stil sunt calde, relaxante, deschise, nu au deloc dramatism. Peretii cu texturi diferite, gresia in culori si forme apropiate de cele specifice stilului mediteraneean in sufragerie, ferestrele mari, toate aceste elemente compun stilul mediteraneean in sufragerie. Romantismul, abundenta de gusturi si texturi europeana, din partea sudica, culorile toate sunt reunite in acest stil unicat. Mobilierul e rustic, culorile sunt vibrante, lemnul e peste tot, piatra e si ea folosita unde e posibil. Sa nu uitam de ornamente florale, de tablourile cu scene din natura de pe pereti, de plante in ghivece rustice simple.

Stilul country. Este fix stilul pe care il vei gasi intr-o ferma veche. E vorba despre design clasic, linii simple, culori calde, stilul vintage e prezent si el, atmosfera e relaxanta, te simti bine in orice sufragerie in stil country. Verde, galben-pai, alb si portocaliu, iata cateva culori potrivite pentru o sufragerie in acest stil inedit. Antichitatile pot face parte din decor si din stilul country, senzatia de vintage te insoteste la tot pasul. E o combinatie intre stilul american si putin din cel frantuzesc rustic, vedem textile facute manual, materiale foarte rezistente si frumoase, unice, accentuari prin culori alese cu mare grija pentru orice. Nimic nu e fortat, totul pare natural si alegerile vor fi facute in functie de ce simti si cum ai vrea sa arate sufrageria ta.

Stilul scandinav. A fost creat pentru prima data in anii 1930, se axeaza pe simplitate si functionalitate. Natura e reflectata in acest stil prin forme abstracte si… naturale. Putem avea si saune, mobila antica de inspiratie scandinava, interioare eco-friendly, culori neutre, parchet din lemn alb, laminat si lacuit, lumina naturala e mereu in centrul atentiei. Mobilierul si peretii au culori neutre, in contrast cu restul decorului. Plantele in ghivece sunt perfecte si in stilul scandinav. Interioarele sunt mereu spatioase, minimaliste, ferestrele sunt foarte mari si nu sunt acoperite excesiv cu draperii, perdele, functionalitatea sufrageriilor e pe primul plan. Elementele de accentuare sunt la fel de importante, perne colorate, elemente grafice, desene moderne. Decorul e format si din obiecte micute multe inspirate din cultura si din fauna scandinava.