mie. iun. 19th, 2024

O oglinda pozitionata intr-un dormitor isi va dovedi utilitatea, dar va contribui si la crearea unei atmosfere mai primitoare in camera in care e amplasata, la un iluminat mai bun in interior. Chiar daca nu e mare filosofie in privinta oglinzilor, pozitionarea lor si alegerea pentru a se potrivi intr-o amenajare interioara si intr-un design deja existent sunt mult mai complicate decat crezi. 

Oglinzile pot fi pozitionate in dormitor pe lateralul patului pentru o simetrie excelenta, se pot atarna deasupra patului, pot fi integrate in tablia patului, vor sta si pe langa piese de mobilier tipice dintr-un dormitor, noptiera, dulapuri. Cat despre numarul de oglinzi din dormitor, doua ar fi suficiente, una mai mica, alta in marime full, mai inalta sau la lunga pe orizontala. Oglinzile orizontale pot sa stea intr-un dulap foarte bine sau ar putea sa mai fie incorporate in dressing si orice idei din jurul acestui corp de mobilier.

Doar in scopuri decorative putem avea mai multe oglinzi in dormitor, pot fi grupate pentru efecte interesante. O varianta ar fi doua oglinzi in dormitor, una in fata alteia, pentru a da impresia de camera mai mare. Ce alte metode de a integra oglinzile in designul dormitorului pentru amenajari interioare de nota 10 mai avem la dispozitie?

Mai mult confort in dormitor si o atmosfera perfecta pentru relaxare. O oglinda poate schimba complet atmosfera din dormitor daca e pozitionata in lateralul patului. Asa obtii si o camera care pare mai mare, iar daca adaugi si o lampa, corp de iluminat in fata sa deja camera arata cu totul altfel. Poti sa ai o oglinda in dormitor de dimensiuni mai mici agatata deasupra tabliei de la pat pentru perspectiva si o dimensiune mai mare pentru camera. Reflectarea luminii de la nivelul unei noptiere aflate langa pat, in lateral, de exemplu, poate fi un element interesant noaptea, cand camera e mai intunecata.

Tablia patului cu oglinda, o abordare curajoasa de efect. In momentul in care dormitorul e prea mic sau nu prea ai spatiu la nivelul peretilor o tablie cu oglinda este o alegere perfecta. Spatiul pare mai mare, lumina reflectata la ajuta la obtinerea unui iluminat mai interesant si mai eficient in dormitor. In functie de pat si de marimea sa tablia s-ar putea sa fie destul de mare, asa ca oglinda va fi si ea mai mare. Important este ca oglinda sa se integreze perfect in designul tabliei si sa fie prinsa cat mai bine pentru a se evita orice fel de accidente.

Finisaje vintage, cu aspect antic. Estetica dormitorului este foarte importanta, deci cand alegi o oglinda si calitatea sticlei vei tine cont de acest aspect. Finisajele vintage, oglinzile parca aduse din Antichitate vor fi ideale pentru dormitorul tau, lumina va fi difuza in camera, va avea un efect de calmare, exact ce ai nevoie in aceasta camera. Plus ca finisajele oglinzilor alese pentru dormitoare adauga si un plus de valoare materialelor de lux din dormitor, daca ai asa ceva.

Rama oglinzii, la fel de importanta precum oglinda. Nu te gandi doar la oglinda si la suprafata de sticla atunci cand ai de gand sa aduci schimbari in dormitor. Alege o oglinda care are o rama diferita, deosebita, care se va potrivi cu restul decorului si designului interior.

Oglinzile orizontale, lungi pentru reflectarea elementelor din dormitor sau de afara. O oglinda mare, orizontala si lunga nu va adauga doar o noua dimensiune interesanta dormitorului tau, interiorului sau, dar va ajuta la o redimensionare vizuala a spatiului in egala masura. Amplasata aproape de o fereastra, oglinda va crea iluzia de camera mai mare, iar daca ai lac sau o gradina in apropiera geamurilor casei oglinda va reflecta tot ce e afara.

Oglinzi verticale, inalte pentru uz personal si reflectarea elementelor din interior. Daca vrei sa te aranjezi rapid inainte sa iesi din casa oglinzile verticale, inalte in dormitor sunt o alegere fireasca. In jurul oglinzilor verticale poti avea sisteme de iluminat smart pentru a avea un aspect si mai interesant si a putea sa te aranjezi cum vrei cu o lumina excelenta.

Oglinda deasupra dulapului mini din dormitor. In dormitoarele mai micute, unde nu prea ai unde sa mai pui o oglinda mai mare spatiul de deasupra dulapului din dormitor ar putea fi o alegere perfecta. Alege forme neobisnuite pentru oglinda, materiale de calitate, o rama din lemn care sa fie cat mai apropiata de textura sau cromatica mobilierului. Oglinda rotunda este de dorit daca te gandesti la acest tip de aranjare pentru ca mai tot mobilierul are forme dreptunghiulare, patrate.

Oglinda pe post de fereastra. Se intampla sa ai si camere in care nu exista ferestre din diferite motive. Daca nu ai fereastra poti sa ai una virtuala cu ajutorul oglinzilor. E nevoie de o oglinda mare, cu design atent ales pentru a nu face nota discordanta raportat la cel ales deja pentru dormitor, amplasata pe partea opusa patului sau langa pat pentru a avea o camera mai luminoasa si o fereastra virtuala.

In dormitoarele traditionale oglinzile fara rama merg pefect, pentru ca par ca sunt parte din camera si efectul obtinut e excelent. Daca vrei poti opta pentru o oglinda cu design ce mimeaza forma unei rame de la o fereastra clasica. Unde ai ferestre, chiar doua, poti pune o oglinda intre ele ca sa pacalesti ochiul si creierul si sa creada ca e o alta fereastra acolo.

Design slim pentru oglinzile din dormitoarele mici. Designul slim, inaltimea mai mare ajuta enorm in cazul oglinzilor amplasate in dormitoarele mici. Cu cat mai inalta oglinda, cu atat mai bine. O oglinda dreptunghiulara va avea o suprafata generoasa pentru a putea fi folosita si pentru reflectarea lucrurilor si elementelor din fata sa.