sâm. iun. 15th, 2024
mobilier din paleti

Recent au aparut peste tot pe net, din ce in ce mai multe  siteuri care prezinta idei ingenioase de a realiza mobilier sau accesorii cat mai ieftin din materiale la care nu v-ati gandi ca se pot folosi astfel sau din ceea ce aveti prin casa si in mod normal ati arunca. Toate acestea au ca scop reciclarea si reducerea banilor cheltuiti pe mobilier dar in primul rand obtinerea unui design interior cat mai nou, modern, ciudat.

Un exemplu din multe vazute, sunt paletii folositi fie ca si cadru pentru paturile din dormitoare fie ca si baza pentru canapele din sufragerii dand incaperilor un aer cu totul nou. [ad]

Acesti paleti sunt usor de gasit si cumparat din magazinele de bricolaj, nu sunt scumpi sau grei si avand o dimensiune redusa, nu necesita o masina foarte mare pentru a-i transporta.

Daca doriti sa-i folositi pe post de cadru pentru pat, aveti nevoie de aproximativ 6 sau 9, in functie de ce dimensiuni are salteaua si de marimea paletilor alesi. Daca vreti sa ramana loc liber de jur imprejurul saltelei, puteti crea cadrul mai mare putin si astfel obtineti si un fel noptiera din prelungirea cadrului. Puteti suprapune doua randuri de paleti ca patul sa fie situat mai sus. Lacuiti sau vopsiti in diverse culori paletii respectivi, apoi prinsi unul de altul cu bride, vor forma cadrul pe care sa asezati salteaua. Pentru a avea ceva cu totul inedit, intre paleti, sub saltea se pot pune neoane albe sau colorate iar rezultatul va fi uimitor.

O canapea din paleti se poate face din aproximativ 4 sau 6 paleti, asezati in linie sau in L, in functie de cum vreti sa arate canapeaua. Deasupra lor puneti o saltea de pat ingusta, pentru o persoana sau pentru copii iar daca este in forma de L doua saltele de acest gen care se imbina. Spatarul va fi alcatuit din perne multe, ca fiecare sa stea comod si relaxat. La fel, se pot pune dedesubt lumini colorate pentru mai mult efect.

Acest tip de mobilier simplist, home made este iubit de tinerii care nu vor sa se complice cu mobilat apartamentul si cheltuit foarte mult pe acest lucru dar totusi isi doresc  decoratiuni interioare cat mai speciale

 

Lasă un răspuns