vin. dec. 8th, 2023

Fie ca vorbim de freelanceri sau de oameni de afaceri, e un lucru destul de comun si de des intalnit ca unii oameni sa lucreze de acasa. Desi se crede ca e mult mai usor sa se lucreze de acasa, nu intotdeauna acest lucru e si adevarat. De ce? Pentru ca de multe ori, motivatia, lipsa unui birou sau scaderea capacitatii de concentrare alaturi de multe altele, sunt factori care diminueaza cu mult productivitatea.

Perioada 2012-2013 ar trebui sa fie perioada de sfarsit a tinutul laptop-ului pe genunchi si a muncitului din pat. Prea adesea oamenii isi reduc productivitatea din lipsa unui birou de lucru si prea adesea trecerea de la un job normal la un job de freelancing aduce cu sine un esec mizerabil.

Tomai de aceea, amenajarea unui birou este un lucru, am putea spune vital, pentru un freelancer sau pentru o persoana careia serviciul ii permite sa lucreze de acasa. In randurile care urmeaza, vom disuta despre cateva sfaturi pentru decorarea bancului de lucru, astfel incat cei in cauza, amintiti mai sus, sa poata lucra fara sa-si piarda din productivitate.

Separarea spatiului de lucru e un principiu vital pentru un freelancer. Intrucat orice intrerupere de ritm poate sa dea peste cap productivitatea dintr-o anume zi, se recomanda ca respectiva camera de lucru sa fie cat de caz izolata, sau cel putin, departata de camera cu activitatea cea mai mare.

[ad]

Luminozitatea trebuie sa fie una cat mai mare in camera de lucru, fara ca acest lucru sa necesite pozitionarea biroului in bataia directa a soarelui. Pentru cei care lucreaza la pc, e necesar ca acesta sa nu fie pozitionat sub geam, intrucat in conditiile in care nu au ecran glare, nimic de pe display-ul laptop-ului/pc-ului nu va fi vizibil.
birou rotund din lemn

Nu trebuie achizitionate piesele de mobilier cele mai ieftine pe sistemul „merge si asa”. In fond, acolo e locul unde cei care lucreaza de acasa vor petrece mult timp. Astfel, orice achizitie a unor componente ieftine si de proasta calitate pentru camera de lucru va face ca, in timp, confortul lucrului si productivitatea sa scada simtitor.

Lasă un răspuns