joi. mai 30th, 2024

In 2023 amenajarile interioare pentru bucatarie vor trece prin niste schimbari majore. Multe dintre trendurile pe care credeam ca le vom vedea si in 2023 vor disparea rapid, mai ales ca bucatariile moderne ale viitorului nu mai sunt de multa vreme atat de legate de moda si de ce se cauta intr-o anumita zona a lumii, a universului amenajarilor interioare.

Cam toata lumea discuta la final de an despre trendurile pe care le vom vedea in anul ce urmeaza. Dar nimeni nu iti spune la ce trenduri sa renunti si ce sa nu faci daca vrei sa ai si in 2023 o bucatarie mai ceva ca in revistele de specialitate. E important sa stii si la ce poti sa renunti mai ales daca esti atat de pasionat de amenajari interioare si vrei sa ai o bucatarie deosebita ca design si in 2023. Iata, asadar, la ce vei renunta cu siguranta in 2023 in materie de amenajari interioare pentru bucatarie.

Bucatariile in care albul predomina. Uita de bucatariile in care ai doar mobila alba si gresie, faianta alba, electrocasnice albe. In 2023 e cazul sa renunti la monotonie si sa ai curaj sa incerci, sa aduci in bucatarie si in amenajarea interioara doua sau trei culori contrastante, nuante complementare. Nu le vei schimba prea curand pentru ca se vor pastra la fel de fresh indiferent de anul in care te afli, scapi si de albul prea simplu, vag, care nu transmite nimic. Ai putea sa incerci si cu un mobilier mai inchis la culoare, care sa contrasteze cu restul mobilierului si cu electrocasnicele, de exemplu, ca sa ai cea mai tare bucatarie in 2023.

Bucataria tip „open space”. Sunt multe controverse in privinta bucatariilor „open” in amenajarile interioare moderne. Desi e o alegere practica si usor de realizat in orice bucatarie, lumea s-a cam saturat de acest design intr-o lume care abia iese incet, incet din tot ce a insemnat pandemia de COVID-19. Asa ca in 2023, bucatariile vor fi din nou „inchise”, se va reveni la ziduri despartitoare ca sa nu mai vedem mereu vasele murdare si sa avem miros de mancare pana in dormitor. Stilul traditional cu bucatarie, camera unde se ia masa si sufrageria separate a revenit. Fiecare spatiu are nevoie de individualitatea sa, asa ca de ce sa nu ai si tu o bucatarie la moda in 2023.

Negrul mat in bucatarie este depasit. In 2022 am vazut negrul mat peste tot in bucatariile moderne si in amenajarile interioare. In 2023, lucrurile se schimba radical si vom uita de el rapid. Gata cu minimalismul si cu nuantele prea inchise in bucatarie in 2023. Ce alternativa avem insa? Putem sa ne orientam spre un bronz care pare frecat cu ulei pentru un look fresh in bucatariile noastre. Nichelul si cromul vor fi vazute mai mereu in bucatariile lui 2023, asa ca ai de unde alege daca vrei un design interior ca in reviste.

Dulapurile suspendate la inaltime mare sunt depasite. In locul dulapurilor suspendate au aparut rafturile suspendate la diverse inaltimi, mai practice si mai interesante. Castigi si spatiu mai mult, esti mai organizat in bucatarie, nu mai ai dulapuri pline de lucruri. Bucataria arata mult mai bine fara toate dulapurile suspendate pe unde s-a putut si in 2023 te poti bucura cu siguranta de cele mai interesante amenajari interioare pentru bucatarie si fara sa mai investesti multi bani in seturi de dulapuri suspendate.

Finisajele false sunt istorie. Nu mai ai nevoie de niciun fel de finisaje false in bucatarie. Piatra naturala pentru dusumele, blaturi, spatare si ai terminat cu amenajarea interioara a bucatariei mai repede decat iti inchipui. Obtii un look clasic ce va trece dincolo de orice fel de trenduri si va ramane la moda mereu. Plus ca e o alegere sustenabila mereu orice fel de material natural, nu ai nevoie de ingrijire prea multa si pe termen lung esti mai castigat decat cu tot felul de finisaje false.

Marmura Carrera este exagerata pentru 2023. Am tot vazut marmura Carrera peste tot prin bucatarii de ani buni. Asa ca in 2023 ar cam fi cazul sa renuntam la ea. In locul ei poti sa alegi marmura alba ceva mai ieftina, dar la fel de rezistenta, care iti va permite sa te joci cum vrei cu amenajarile interioare din bucatarie. Daca nu stii ce fel de marmura sa alegi vezi ce e la moda si discuta si cu un specialist in amenajari interioare ca sa iti faci o idee mai usor.

Estetica contemporana nu va mai fi atat de cautata in 2023. Tot ce tine de estetica organica in bucatarie nu va mai fi la moda in 2023. Anul urmator vom vedea tot mai multa culoare in bucatarii, nuante interesante, verde inchis, negru si nuantele sale, albastru, mobila in culori la care nu te-ai fi asteptat. Finisajele vor avea caracter, vor iesi in evidenta si marmura va fi cea mai buna optiune cum am vazut deja.

Designul „rece”, ultra modern e si el istorie. Finisajele glossy, marginile, muchiile ascutite vor fi inlocuite rapid de stiluri mai „calde”, mai confortabile. De la insule curbate de bucatarie la tonuri inspirate din natura, lemnoase, texturi interesante, toate vor domina bucatariile din 2023. Pielea si pietrele slefuite vor inlocui placile lucioase, multe culori indraznete vor fi incorporate in designul ales pentru bucatariile moderne din 2023.