lun. iun. 17th, 2024

Dormitorul e acea camera in care dormi ziua, noaptea, cand vrei, dar si camera in care meditezi, te relaxezi, citesti o carte sau poate asculti muzica preferata. Cand amenajam dormitoarele nu trebuie sa ne gandim neaparat la functionalitatea camerei, putem sa reamenajam dormitoarele pentru a fi diferite de celelalte camere din locuinta noastra. Pentru 2023 vedem niste schimbari dramatice la capitolul amenajari interioare pentru dormitor, de la culori la texturi si materiale. Ce ne asteapta in materie de trend in design interior in 2023?

Dormitoarele sunt spatii intime, personale, camere care reflecta in totalitatea personalitatea noastra si stilul nostru. In dormitoare poti sa iti pui in practica toate ideile legate de amenajari interioare si sa renovezi sau sa refaci complet modul in care arata aceste camere speciale pentru oricine. Ce se poarta in 2023 in materie de design interior pentru dormitoare si la ce vom fi atenti daca amenajam sau renovam locuinta si dormitorul?

Nuante de lavanda in dormitor. Daca vrei sa ai un dormitor cu o cromatica la moda anul viitor si ti-ai propus sa faci ceva schimbari sau renovari prin casa cu siguranta vei avea de castigat daca vei folosi nuantele de lavanda in amenajarile interioare. Aceste nuante au ceva fresh in ele, iar cand le combini cu alte culori mai deschise atmosfera va deveni foarte relaxanta si placuta in dormit. Cu toate ca nu e o nuanta la care sa te gandesti imediat ce auzi de amenajari interioare pentru dormitor, cea de lavanda va reusi sa transforme un dormitor banal intr-unul cu un potential urias in privinta integrarii in designul interior deja ales pentru toate camerele locuintei tale.

Texturi inedite si alb cat vezi cu ochii. Amenajarile interioare pentru dormitor clasice si atemporale vor reveni in 2023, oamenii vor sa creeeze o atmosfera placuta si calma, in care sa se poate refugia departe de vietile prea agitate. Ca sa eviti senzatia de o singura dimensiune peste tot in dormitor poti sa adaugi texturi si nuante de alb peste tot in dormitor, pe tavan chiar, pastrand o estetica placuta si potentand eleganta camerei in care iti petreci mare parte din timpul tau liber.

Jaluzele colorate. Poti sa ai obloane din lem sau jaluzele din lemn colorate, texturi si finisaje complementare, culori care vor asigura un contrast puternic pentru a scoate in evidenta jaluzelele de la dormitor. Culorile interesante aplicate la nivelul jaluzelelor si materialele din care vor fi facute vor atrage atentia spre zona ferestrelor si vor oferi un plus de stil si de frumusete dormitorului modern din 2023. Tine minte ca nu ai nevoie doar de jaluzele clasice pentru dormitor, poti sa ai si jaluzele cu design altfel, original ca sa potentezi si mai mult amenajarile interioare din dormitor.

Pereti cu panouri. Ca sa ai un dormitor mai interesant si cu ceva mai multa profunzime la nivel de design poti opta pentru variante arhitecturale moderne in aceasta camere. Grinzi simple cu sipci sau panouri plate, toate isi vor gasi loc in dormitorul tau in trend in 2023. Mai ai si culori complementare si contrast care scoate in evidenta tot ce e mai interesant in materie de design esti deja pe calea cea buna si vei fi sigur ca in 2023 vei ramane la moda in privinta amenajarilor interioare.

Materiale naturale. In ultimii ani am inteles mai bine importanta materialelor organice, am inteles ce inseamna materialele sintetice pentru natura si pentru noi. In dormitor vom folosi la anul doar materiale naturale, care ne vor ajuta sa ne simtim mai bine si sa dormim mai bine. Combinatiile organice de materiale pentru amenajari interioare si cauciucul natural par sa fie la moda si sa se mentina in trend in 2023 cand vine vorba de amenajari interioare pentru dormitoare moderne. Alege cu atentie toate materialele naturale si vei avea din start un dormitor in care iti va fi drag sa stai si sa iti petreci cat mai mult timp.

Covoare late. Designerii si specialistii in amenajari interioare trateaza dormitoarele din 2023 ca pe niste sanctuare in care conformul si linistea, calmul predomina mereu. Culorile, materialele alese, dar si covoarele late fac parte din elementele care vor recompune atmosfera perfecta din dormitorul tau. A simti fibre naturale si texturi deosebite sub picioare, talpi va fi tot ce ai nevoie dupa o zi lunga la munca. Covoarele late vor acoperi bine toata zona pe care ne vom deplasa in aceste camere si culorile neutre, tonurile aurii si verdele pastel vor readuce senzatia de calm pe care o cautam cu totii de ceva vreme.

Camerele-cutie sunt din nou la moda in amenajarile interioare de dormitoare. Dormitoarele micute ar putea fi de multe ori intime si mai primitoare decat cele mari. In 2023 in trend vor fi dormitoarele care par si mai micute si mai intime, culorile sunt mai inchise si decoratiunile mai puternice, mai pregnante pentru spatiul in care sunt folosite. Culorile de accentuare puternice, tonurile din ce in ce mai inchise alese pentru dormitor, iluminatul care mai micsoreaza vizual dormitorul, toate vor fi folosite pentru a atinge obiectivul dorit-obtinerea unor dormitoare-cutie.

Scheme de culori neutre. Bunastarea e cuvantul de ordine in materie de dormitoare in 2023. Nu mai cautam doar eleganta, frumusete in dormitor, ci si un confort sporit si o viata mai placuta odata ce stam acolo. Calmul, relaxarea, linistea, toate devin importante pentru cei care isi redecoreaza dormitorul in 2023. Schemele de culori neutre sunt din ce in ce mai cerute, dormitoarele devin spatii de relaxare si de meditare, nu mai sunt doar pentru dormit. Tonurile naturale ale culorilor si varietatea texturilor ofera o stare de calm in dormitor.