mie. feb. 28th, 2024

Cu anul 2023 care bate la usa profesionistii in amenajari interioare si DIY au inceput sa caute cele mai interesante variante de amenajare a interioarelor, pentru a combina senzualitatea, romantismul, dar si latura practica a acestor operatiuni de schimbare a decorului interior fara un buget prea mare. Toate ideile din acest articol demonstreaza ca poti sa obtii amenajari interioare moderne, cu accente de lux, fara sa cheltuiesti enorm de mult pe cele mai scumpe decoratiuni sau piese de mobilier, proiecte de amenajari interioare sofisticate.

Daca nu ai avut timp sau nu ai avut curaj sa te ocupi de amenajari interioare DIY pana in 2023, anul viitor e momentul ideal sa le incerci. Te vei distra cu siguranta, vei invata si foarte multe lucruri utile pentru tine si vei avea de fiecare data cele mai bune rezultate fara prea mare efort si, cel mai important, fara prea multi bani alocati din bugetul tau si asa foarte mic. Iata cele mai bune idei DIY de amenajare interioara indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie in 2023.

Tapetul e prietenul tau in 2023. Tapetul va fi la moda, va fi o alegere buna pentru orice proiect DIY in 2023 in materie de amenajari interioare. Un tapet adecvat pentru proiecte DIY la interior trebuie sa fie deschis, ales cu grija, sa fie mare si printat neaparat, personalizat. Cromatica poate fi mai inchisa sau o combinatie de doua culori ceva mai deschise. De la flori la plante, pasari, animale din padure si paduri, orice poti printa pe tapet. Tapetul e si mai usor de folosit si de schimbat, de intretinut, daca ai unul de calitate ai terminat cu varuitul si poti oricand sa il inlocuiesti cu un altfel de tapet personalizat fara sa fii nevoit sa dai cu var lavabil iarasi si sa faci numai mizerie peste tot, plus mirosul insuportabil.

Recupereaza si recicleaza. Foloseste diverse lucruri pe care le utilizai in mod obisnuit la ceva pentru a avea o amenajare interioara DIY excelenta. De exemplu, poti lua niste sertare si le poti adauga picioare, o masa cu vopsea proaspata pe ea poate fi folosit la plantare. La fel poti face cu niste sisteme de iluminat vechi, lampi, candelabre pe care nu le mai folosesti, care se vor transforma in decoratiuni perfecte pentru orice colt al camerei. Orice fel de obiect de care nu te mai folosesti si pe care reusesti sa il reintegrezi in decorul interior si sa te folosesti de el va fi un castig si pentru tine, si pentru natura.

Mobilierul in amenajarile de interior DIY. Daca ai ceva mobilier mai vechi prin casa sau prin garaj, boxa poti sa iti transformi complet dormitorul si sufrageria. Ai si ceva catifea pentru finisaje, cu atat mai bine, vei putea sa te ocupi de canapele, de fotolii sau de tablii. La nivel de cromatica portocaliul si albastrul vor fi la moda in 2023 in materie de proiecte DIY care atrag atentia. Deci cauta astfel de piese de mobilier mai vechi, chiar si cu niste defecte sau cu lemn care nu arata perfect, da un lac, vopseste bine lemnul si vei avea mobila ca noua pentru orice fel de proiect DIY pentru camerele din locuinta ta.

Decoratiuni DIY. Ceramica, sticla, fibre naturale, toate pot face parte din proiectele tale DYI pentru interior. Adaugi inaltime camerelor tale si transformi total atmosfera cu orice fel de decoratiuni organice luate din natura, adaptate nevoilor tale, cu vaze inalte si orice fel de obiecte care ti-ar fi de folos pentru un decor de vis in camere. Nu uita sa personalizezi totul si sa te rezumi la mai putine decoratiuni daca vrei sa ai de fiecare data cele mai bune si mai simple decoruri pentru o primire perfecta a invitatilor tai.

Bucataria si baia, minimalismul e preferat in 2023 la nivel de proiecte DIY. Vrei sa ai mai mult spatiu in cele doua camere, mergi pe minimalism. La nivelul peretilor pot sa te ocupi de orice fel de amenajari si de decorari, dar ele trebuie sa fie albe, crem, de culoarea nisipului, tonuri si nuante cat mai apropiate de cele din natura. Scaunele din piele reconditionate, mobilier minimalist in culori mai inchise sau de culoare rosie, dar si decoratiuni inspirate din cele mai recente trenduri DIY, iata ce ai putea sa folosesti in camere pentru a avea amenajari interioare interesante. Stilul scandinav obtinut din proiecte DIY indraznete va functiona foarte bine de fiecare data. Baia are nevoie de tapet in culori cat mai deschise si indraznete, albastru, violet, iar cu sisteme de iluminat minimaliste la nivelul peretilor chiar vei reusi sa ai o baie ca in reviste.

Si daca tot am amintit despre ce poti folosi la amenajari DIY este bine sa stii si de ce te vei feri in 2023. E bine sa reduci orice urma de gri din casa ta, asta pentru ca avem o culoare deosebita in 2023, care va predomina in orice amenajari interioare, culoarea crem-lavanda, combinata foarte interesant cu niste nuante de violet pentru un look fresh de fiecare data.

Peretii in stil hambar rustic vor fi de evitat in 2023, metalul de culoare roz-auriu la fel. Locuinta va avea nevoie de personalizare si de personalitate in 2023, asa ca seturile de mobilier, indiferent de care sunt ele si cat te-ai chinuit la ele sa arate bine, sunt de eliminat si de adus piese de mobilier individuale ca sa oferi mai multa personalitatea camerelor in care sunt acestea. Lasa imaginatia sa lucreze pentru tine si nu te feri sa fii creativ in proiecte DIY pentru interior in 2023, asta e sfatul cel mai bun de la specialisti.