joi. mai 30th, 2024

Nu ai cum sa ai o bucatarie foarte bine organizata si functionala fara o camara. Nu toate bucatariile au loc suficient si pentru o camara sau o camara gata inclusa in proiectul camerei, asa ca proiectele DIY pentru camara sunt binevenite. Cu putina rabdare si multa imaginatie orice idee poate prinde contur si noua ta camara va impresiona pe toata lumea.

In bucatarie sau pe un hol, camara este un spatiu util in orice gospodarie. Acolo depozitam borcanele cu bunatati, condimente sau oale, ustensile de bucatarie de care avem nevoie mereu sau nu mai avem nevoie. Cei care au deja acest spatiu pot sa se bucure de toate avantajele sale, insa cand nu il ai sau camara e foarte mica e recomandat sa te gandesti si la proiecte DIY pentru amenajarea unei camari.

Unde ai putea sa iti faci o camara, chiar daca nu ai una gata proiectata inca de la realizarea locuintei? O biblioteca mai veche sau niste rafturi de biblioteca vor fi o prima varianta pentru o amenajare a camarii si un proiect DIY inedit. Rafturile ajustabile, usor de vopsit sau de adus la o forma, o dimensiune dorita sunt cele mai bune pentru a depozita diverse borcane si lucruri. Se instaleaza la orice fel de inaltime, se organizeaza usor totul pe ele, asa ca o biblioteca pusa intr-un colt sau intr-un loc mai ferit, unde vrei sa fie camara ta ar fi o idee geniala.

Coridorul care duce spre bucatarie ar putea fi foarte bine o bucatarie in „aer liber”. Adaugi rafturi in spatiul coridorului, organizarea va fi obligatorie de vreme ce este la vedere totul. Dar cu niste cosuri, cutii, borcane ai deja tot ce iti trebuie in noua ta camara DIY. Rafturile suspendate sau cele care se pot plia ca sa nu ocupe spatiu prea mult sunt cele mai bune variante.

Si o banala perdea poate ascunde un loc potrivit pentru camara. Ai acces rapid la orice se afla in spatele perdelei, e mai simplu de gestionat si de gasit ce ai in camara DIY. Niste rafturi sau banalele cutii de organizare vor fi de mare ajutor in aceasta varianta a camarii.

Cum rafturile sunt partea cea mai importanta din proiectul DIY pentru camara, le poti incerca si pe cele de la Ikea, pentru ca sunt de toate tipurile si sunt foarte usor de folosit, de asamblat, montat, dar si niste rafturi de dulap glisante vor functiona foarte bine.

Un alt loc excelent pentru camara DIY este zona de sub scara, la casa. De multe ori ramane nefolosit, asa ca e pacat sa nu iti pui proiectul tau DIY in practica si sa obtii cea mai mare camara avuta vreodata si cea mai eficienta. Un dulap nefolosit va completa lista de locuri pentru proiectele tale DIY legate de camara. Daca il mai pozitionezi si cat se poate de aproape de bucatarie, cu atat mai bine, ai suficient loc sa iti pui toate lucrurile mai putin folosite si conservele care au nevoie de racoare si de intuneric ca sa nu se strice.

Acum ca stii unde ai putea sa ai o camara sau o camara in plus, e timpul sa iti oferim si niste idei DIY pentru o camara moderna si originala. Ai putea sa incepi cu interiorul usilor de la camara ta pentru a stoca si alte lucruri care nu ti-au incaput in camara. Poti folosi carlige diverse si sisteme de sprijin pentru diferiti saculeti sau cutiute, poti sa pui in interiorul usilor condimente sau capace diverse.

Usa de la noua ta camara, de la dulapurile folosite, zonele din fata de la sertare, poate fi acoperite cu o tabla pe care se pot lasa mesaje cu ajutorul cretei. Asa lasi notite, instructiuni pentru gatit, remindere, liste de cumparaturi si refolosesti suprafata oricum doresti.

Partea de jos sau podeaua noii tale camari DIY nu trebuie lasa goala. Foloseste lazi cu role pentru camara, saci din hartie si orice fel de textile pentru sustinere si protejare in asa fel incat lucrurile de care nu ai nevoie zi de zi sa iti fie mereu la indemana.

Pentru zonele unde nu prea ai acces bun la nivelul rafturilor, dulapurilor placile turnante speciale pentru zone de depozitare vor fi excelente. Ajungi rapid la ce ai nevoie, rotesti imediat placa si iti iei un obiect, poate o farfurie, o cana. Si spatiul de sub rafturi trebuie folosit in camara. Atarna cosuri, rafturi care se pot ascunde sub rafturile vizibile ca sa ai un spatiu in plus oricand e nevoie de el.

Ca sa mergi si mai departe cu proiectul tau DIY pentru camara poti realiza si printa etichete creative, originale, pentru o mai buna organizare. Ele pot fi printate pe carton, hartie, dar pot fi facute si pe suport metalic sau pe lemn, cu efecte 3D.

Si cand nu gasesti rafturi care sa te multumeasca in comert le poti construi singur din lemn sau combinatii de lemn, metal si plastic, pot fi si din MDF. Pe aceste rafturi pot sta foarte bine cutii de inghetata unde se vor organiza perfect lucrurile si obiectele mai mici si chiar diferite ingrediente uscate, sub forma de pulbere, condimentele.