joi. mai 30th, 2024

In amenajarea locuintei dumneavoastre (sau in redecorarea ei), veti da cu siguranta peste urmatorul pas: usile de interior. Acestea sunt extrem de importante, atat din punct de vedere practic, cat si estetic si nu trebuiesc alese la intamplare. Exista mai multe tipuri de usi de interior, fiecare avand scopul si semnificatia ei.

Cele mai folosite sunt acele usi de interior din lemn, dar nu este deloc o regula. Acestea se potrivesc cel mai bine la intrarea in camere sau in bucatarie. Daca aveti o camera speciala pe post de birou sau va faceti treaba in living, de exemplu, incaperea respectiva trebuie dotata cu o usa fara geamuri. De ce fara geamuri? Pentru a nu putea fi distrasi de ce se intampla afara. Este, de asemenea, indicat sa fie cat mai groasa posibil pentru a nu fi deranjat de eventualul zgomot din exterior. La fel de important este sa aveti si geamuri termopan in aceasta camera, dar asta este o cu totul alta discutie.

In schimb, la dormitoare se potrivesc de minune acele usi din lemn stratificat cu geamuri mici si sablate pentru a nu permite vizibilitatea. Puteti sesiza daca exista persoane in incapere sau pe hol (depinde de unde priviti), insa nu puteti vedea exact interiorul sau exteriorul camerei.

[ad]

Daca vreti sa fiti putin mai moderni atunci cand vine vorba de amenajari interioare, puteti incerca si usi glisante. Acestea incep sa fie din ce in ce mai la moda si, trebuie sa recunoastem, ca sunt destul de interesante si confera eleganta si bun gust. De asemenea, incep sa creasca foarte mult in popularitate si usile rabatabile sau pliabile. Aceste ultime doua modele sunt excelente intr-o camera mai mica in care spatiul nu este chiar prietenul dumneavoastra.

Orice model de usa de interior ati alege, aveti mare grija ca aceasta sa se potriveasca cu ambientul camerei sau spatiului in care este montata.

 

Lasă un răspuns