mie. iun. 19th, 2024
cotet pisici

Un animal de casa cu siguranta va schimba radical viata atat in ceea ce priveste programul cat si in ceea ce priveste amenajarea interioara a locuintei, mai ales ca pisicile sunt recunoscute pentru abilitatile lor de catarare si daramare a lucrurilor din jur. Cu toate acestea puteti avea amenajari interioare frumoase si elegante fara ca pisicile sa le distruga, acest lucru depinzand si de educatia primita inca din primele saptamani de viata.

Iata asadar cum  sa amenajati o casa pentru a fi un loc bun pentru pisicute dar sa ramana in continuare si locul in care dumneavoastra va simtit bine si pe care reusiti sa il curatati si mentineti asa fara a va epuiza.  [ad]

Alegeti o litiera  inchisa pentru ele, gen cotet sau una cu marginile inalte pentru ca nisipul sa nu fie dat afara facand astfel murdar in casa. Asezati litiera in baie  sub chiuveta pentru a fi accesibila  pisicii indiferent de vremea de afara (litiera asezata pe balcon nu este o varinta buna decat vara si doar cu balconul inchis macar cu plasa).

Camerele in care pisicile au acces trebuie sa aiba pe pat sau pe canapea o cuvertura  pe care ele sa poata sta  si care apoi sa se poata indeparta, schimba sau curata pentru ca dumneavoastra si musafirii sa stati pe locuri curate, fara blana.

Evitati deasemenea sa lasati pisicile in pat, pe lenjerii, oricat de dragalase ar fi, deoarece este neplacut parul de pisica inspirat de pe perna pe care dormiti. Cel mai bine este, in caul oricaror animale de companie, sa aiba locul lor propriu, o perna, un cotet din material sau un cos in care sa se odihneasca.

Achizitionati-le un stalp special de ascutit gheare pentru ca restul casei sa nu mai fie tinta acestui obicei al lor si nu le taiati ghearele pentru ca ele vor lupta sa si le ascuta din nou fapt ce va duce la inesteticele urme de gheare ce distrug mobilierul si covoarele.

Televizorul si orice alte elemente de design interior aveti in casa trebuie sa fie foarte stabil fixate, incat daca pisicile se catara in locul respectiv sa nu darmane, strice sau sa se loveasca. De preferat ar fi sa evitati bibelourile, vazele sau orice alte obiecte sensibile sau grele asezate pe rafturile inalte ale unei biblioteci iar lucrurile valoroase sa le tineti in rafturi inchise.

In ceea ce priveste plantele, trebuiesc evitate cele toxice pentru ca felinele au obiceiul de a roade din frunze sau flori si se pot otravi.

Puteti tine pisicile la distanta de mobila sau alte obiecte dand cu un spray special sau cu putin otet. Aceste mirosuri sunt displacute de feline si le tin la distanta.

Acestea sunt principalele sfaturi privind amenajarea unei case in care se gasesc si pisici, restul depinzand de educatia primita de acestea.

One thought on “Cum sa amenajati casa daca aveti pisici”
  1. Ne-am facut o casa la tara si am vrea mai multe idei de amenajare unui colt din curte pentru pisici,bine inchis in asa fel incat ele sa nu poata iesi din acel spatiu .Sa le placa si sa se smta bine acolo

Lasă un răspuns