joi. mai 30th, 2024

Indiferent ca locuiti singur in apartament/garsoniera sau chiar casa, obligatoriu trebuie sa aveti un loc special pentru incaltaminte. Mai ales daca primiti invitati. Este oribil pentru un musafir sa vina in casa dumneavoastra si la intrare sa fie intampinat cu mai multe perechi de incaltaminte ce stau aliniate (in cel mai bun caz) in hol. Sa fim sinceri, acest lucru este neplacut si pentru cel ce locuieste in casa. De obicei, raftul sau dulapul pentru incaltaminte se afla pus la intrare pentru ca persoana ce paseste in locuinta sa isi poata lasa pantofii imediat dupa ce se descalta, nefiind astfel nevoit sa mearga cu ei in mana pana la locul cu pricina.

Exista mai multe moduri de a amenaja un spatiu pentru incaltaminte. De cele mai multe ori materialul folosit este lemnul, dar nu este obligatoriu. Am vazut numeroase „dulapuri” pentru intaltaminte din panza si sustinute de 2 cadre de lemn, sau chiar de niciunul, fiind atarnate de un anumit obiect prins in perete. Acestea sunt foarte bune daca doriti sa economisiti spatiul. La fel, putem spune ca sunt excelente si pe timp de vara, dand un usor aer de vacanta.

Sunt multe persoane care detin chiar si zeci de perechi de incaltaminte. Numarul lor este mult mai mare decat ati crede. Acestia tind sa isi amenajeze un dulap extrem de mare ca sa incapa toate perechile de incaltaminte. Eu, personal, nu recomand acest lucru. Puteti sa detineti oricate perechi de incaltaminte doriti, cu siguranta nu le veti folosi pe toate in acelasi interval de timp, deci de ce sa ocupati atata spatiu? Cel mai bine este sa aveti la intrare o dulap micut, cochet sau un raft al unui dulap mai mare, destinat perechilor de incaltaminte pe care le folositi mai des, iar celelalte sa fie in alta incapere, in locul unde va tineti si imbracamintea folosita in celelalte sezoane.

Lasă un răspuns