Vrei sa te muti la o casa si nu stii de unde sa incepi?
Fa o lista cu nevoile tale de locuire si cu elementele principale ale casei: camerele, bucataria, ferestrele si asa mai departe. Aproximeaza marimea fiecarei incaperi si deseneaza un plan al casei. Transpune apoi planul pe calculator cu program de proiectare 3D (recomand Home Designer Suite, deoarece este usor de folosit). Proiectul 3D pe care il realizezi il va ajuta pe arhitect sa iti transforme viziunea in realitate.
Ti-am pregatit alte cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti gasesti inspiratia:
Inainte sa te apuci de desenat, imagineaza-ti cum ar arata casa ideala daca banii nu ar fi o problema. Primele etape ale procesului de proiectare nu au legatura cu materialele sau autorizatiile necesare, ci cu definirea gusturilor in materie de design. Gandeste-te la casa visurilor tale si incearca sa pui pe foaie cat mai multe detalii referitoare la aspectul acesteia.
Informeaza-te rasfoind reviste de arhitectura sau citind bloguri specializate in acest domeniu. Este un bun mod de a te inspira, mai ales daca nu ai in cap vreo “casa de vis”. Te vei pune la curent cu noile trenduri in design de casa, precum si cu cele care au fost in voga in urma cu cateva decenii. Nu te gandi ca trebuie sa alegi numaidecat ceva anume. Stilul depinde in totalitate de un singur lucru: cum te face sa te simti.
Fa poze la case atractive. Atunci cand treci pe langa o casa care “iti face cu ochiul”, nu o ignora. Fa-i poza din mai multe unghiuri si examineaza nuantele subtile: forma ferestrelor, a acoperisului, culorile etc. Fotografiile il vor ajuta pe arhitect sa inteleaga mai bine cum vrei sa arate viitoarea ta casa.
Estimeaza bugetul. In loc sa te intrebi cat ar costa sa iti construiesti casa visurilor tale, pune-ti mai degraba urmatoarea intrebare: “Cat imi permit sa cheltuiesc in total pentru casa?”. Asta te va ajuta sa ajungi la o cifra ceva mai realista.
Ia in considerare nevoile personale. Acum ca ai in calcul bugetul, este timpul sa prioritizezi unde se vor duce acei bani. Aspectele pe care ar trebui sa le iei in considerare sunt: spatiul necesar, gradul de intimitate pe care il ofera incaperile si metodele specifice de constructie.
Fa o lista cu elementele esentiale. Aici ar trebui inclusa mobila sau alte lucruri ce ar necesita mai mult spatiu. Poate doresti sa ai bar in bucatarie sau semineu in sufragerie. Trebuie tinut cont de aceste aspecte inainte de planificarea dimensiunii casei.
Consulta-te cu un arhitect cu privire la planurile tale. Este datoria ta sa fii cat mai specific in privinta preferintelor tale in materie de design interior si exterior. Arhitectul iti poate spune apoi daca planurile tale sunt fezabile, iar expertiza lui in materie de constructii de case te va scuti de greseli ce pot fi adesea costisitoare.
Cauti un arhitect in Bucuresti?
Uberhause este firma tau de arhitectura, specializata in proiecte de case si alte constructii.