Dum. iun. 16th, 2024
extinctor

In orice casa se pot intampla accidente neplacute si este bine sa fiti mereu pragatiti sa reactionati pe masura pentru a va apara atat bunurile cat si propria viata.

Unele dintre cele mai periculoase evenimente de acest gen sunt cele legate de foc ce au urmari tragice de multe ori. Pentru a va proteja de accidente precum incendiile este bine sa va dotati casa cu extinctoare. Nu este o investitie  mare dar poate face diferenta dintre un mic foc stins rapid de unul dintre membrii familiei si un incendiu de proportii in urma caruia va puteti chiar pierde viata. [ad]

Un apartament normal nu are nevoie de mai mult de unu, maxim doua extinctoare iar o casa in functie de numarul camerelor si ce aveti depozitat in beci sau pod, in jur de trei sau patru.

Puteti alege extinctoare cu spuma, pulbere, apa sau alte incarcaturi dupa ce va informati putin despre fiecare in parte, incat sa alegeti in functie de materialele pe care ati putea avea nevoie sa le stingeti. In orice caz, inainte de a achizitiona un extinctor pentru prima data cel mai bine este sa cerati sfatul unui specialist pentru a alege exact ceea ce va trebuie, deoarece cum am spus, exista mai multe tipuri, marimi si modele, fiecare destinate unor anumite materiale sau domenii de lucru. Tot persoana care vi-l recomanda va poate informa despre garantie, reincarcare, inlocuire, utilizare care este cat se poate de simpla, etc.

Dupa ce ati cumpatrat respectivele extinctoare urmeaza sa le distribuiti in casa si aici este nevoie de atentie multa pentru ca aceste obiecte sa isi poate face treaba in caz de incendiu. Este obligatoriu ca extinctorul sa fie cat mai la indemana, nu foarte sus pe perete, nu ascuns in vre-un dulap, nu dupa alte piese de mobilie, etc. Accesibil inseamana si sa puteti ajunge usor la el in cazul unui foc, asadar trebuie sa fie pozitionat la intrarea in camera care prezinta pericol de incendiu, in partea opusa locului de unde poate porni focul.

Deasemenea toti locatarii casei trebuiesc instruiti despre folosirea  extinctoarelor astfel incat sa poata interveni la nevoie. In felul acesta, simplu, va puteti feri de mari catastrofe si-i puteti feri chiar si pe cei din jur, un motiv mai mult decat suficient pentru ca orice casa sa aiba in dotare un astfel de obiect.

Lasă un răspuns