mie. sept. 11th, 2024

Proiectele DIY de amenajare interioara sau exterioara sunt o provocare uriasa pentru oricine, mai ales daca nu exista experienta prea mare si nici profesionisti care sa fie mereu langa tine cu diverse sfaturi. Nu e imposibil sa ajungi la rezultate spectaculoase cand iti propui sa incepi proiecte DIY de amenajari, insa va fi nevoie de ambitie, rabdare, curaj ca sa termini tot ce ti-ai propus sa faci de la inceput.

Greselile care apar in timpul implementarii ideilor tale ar putea sa fie obstacole destul de complicat de depasit in incercarea de a-ti vedea visul cu ochii si proiectul dus pana la capat. Dar le poti depasi foarte usor cu putina atentie si lucrurile vor merge foarte bine in proiectul tau DIY.

Cand a fost ultima data cand ai avut niste idei legate de amenajarea interioara, exterioara a locuintei, dar ti s-a parut prea scump sa angajezi profesionisti care sa te ajute sa iti duci planurile pana la final? Proiectele DIY de amenajare interioara sau exterioara pot fi salvarea ta daca vrei neaparat sa faci niste schimbari prin locuinta ta.

Nu te costa atat de mult, te poti relaxa sau poti invata lucruri noi implicandu-te in ele, iti dezvolti si creativitatea si gandirea critica. Plus ca ai ceva de facut in timpul liber daca nu ai cu ce sa ti-l umpli. Insa apar si multe greseli inevitabile indiferent de proiectele DIY pornite, greseli pe care ar trebui sa le constientizezi si sa tii cont de ele ca sa iasa lucrurile asa cum ti le-ai inchipuit. Iata care ar fi greselile de care ar trebui sa te feresti daca vrei sa iti iasa toate lucrurile foarte bine.

Exagerezi cu prea multe culori si nuante. E bine sa te decizi de la inceputul proiectelor tale DIY de amenajare interioara, exterioara ce culori predominante vei avea, doua sau trei vor fi suficiente. Ele se aleg in functie de mobila, de decoratiunile din camera, de parchet. Daca vei avea mult prea multe culori si tonuri, nuante in proiectele tale cu siguranta ca nu vei avea un design interior sau exterior elegant si va trebui sa regandesti elementele proiectului DIY in viitorul apropiat. Planifica si gandeste-te bine ce vei avea in camerele undei vrei sa te folosesti de principiile si elementele DIY ca sa nu pierzi timp si bani prea multi pentru rezultate slabe la final.

Aranjezi mobilierul in camere doar spre perete. Multe proiecte DIY de amenajari interioare vor include si mobilier reconditionat poate, vopsit, aranjat in asa fel incat sa se potriveasca cat mai bine cu restul decoratiunilor si culorilor. Niciodata nu vom pune mobila sprijinita de ziduri, pentru a nu avea un dezechilibru la nivel vizual. Putem sa mutam mobilierul DIY, reconditionat, spre mijlocul camerei pentru o atmosfera moderna si eleganta, mai intima. Asa e si mai usor sa ai grija de zona peretilor si nu vei avea nicio problema in proiectele tale ambitioase DIY.

Alegi gresit draperii si perdele. Draperiile si perdelele pot face locuinta sa para mai mare, sunt un must in toate proiectele tale DIY, tavanul va parea ca e la o inaltime mai mare. Nu pune draperiile si perdelele prea jos fata de tavan, ele trebuie sa stea pe un suport cat mai aproape de tavan si sa ofere iluzia unui tavan ceva mai inalt. Poti sa le alegi sa se potriveasca si cromatic cu tot ce se afla in camera ta, sa eviti combinatiile nefericite si contrastul fortat.

Nu definesti corect o zona de interes bine gandita. Exista zone „naturale” de interes, insa de multe ori nu prea ai definite unele foarte clare. Echilibrul se mentine cu ajutorul unei singure zone centrale de interes, de preferat. Pentru a o defini te poti folosi de mobilier si de decoratiuni, dar si de aranjarea elementelor proiectului tau DIY de amenajare interioara in asa fel incat lucrurile care au importanta mai mica sa stea mereu in partile camerelor unde privirea nu ajunge prea des.

Nu te consulti cu un specialist inainte de a incepe un proiect DIY de amenajare a locuintei. Specialistii cu experienta in proiecte de amenajare, inclusiv in proiecte DIY precum al tau, vor sti sa iti recomande cele mai bune materiale de lucru, mobilier, elemente de inclus in proiecte, dar si cele mai bune abordari pentru proiectele tale ambitioase. Discuta cu un consultant, cu un specialist macar in mare despre ce vrei sa faci ca sa poti fi constient de unele detalii importante si sa ai de fiecare data cele mai interesante proiecte DIY de amenajare puse in practica in cel mai rapid si mai convenabil mod.

Incepi proiecte DIY de amenajare interioara, exterioara doar pentru ca e la moda. E o greseala frecventa cand vine vorba despre proiecte DIY de amenajare interioara, design interior, exterior care poate fi evitata foarte simplu. Te gandesti la stilul de viata, la ce nevoi ai, cum ai vrea sa arate locuinta ca sa fie cu adevarat functionala. Estetica e importanta, personalitatea ta e si ea importanta. Nu te apuca de proiecte DIY de amenajari si reamenajari doar pentru ca e la moda sau in tendinte sa faci asta. Daca tu crezi ca nu ai nevoie evita sa incepi orice fel de schimbari in materie de design interior sau exterior DIY.

Nu tii cont de schimbarile legate de functionitate odata ce implementezi proiectele DIY de amenajari. Nu te gandesti la rezultatul final, nu tii cont de functionalitatea de care te bucuri deja si pe care nu ai vrea sa o ai schimbata deloc. In orice fel de proiect DIY de amenajari interioare sau exterioare vor fi mereu zone din locuinta care vor trece prin schimbari majore. Insa inainte de orice fel de schimbari trebuie sa evaluezi impactul asupra functionalitatii si spatiului respectiv, asupra elementelor care sunt deja in camere si care asigura si echilibrul vizual.

Nu te gandesti prea mult la detalii. In proiectele de amenajare DIY conteaza foarte mult detaliile. Degeaba ai o imagine de ansamblu perfecta daca la o privire atenta ai deja o multime de detalii omise si lucruri ce vor dezechilibra tot proiectul DIY. Ia in considerare si detaliile importante pentru proiectul tau DIY, incearca sa le ai pe o lista si sa gasesti o abordare cat mai eficienta ca sa nu le scapi din vedere cand treci la implementare.