joi. mai 30th, 2024


Desi in trecut cuptorul era de cele mai multe ori parte din aragaz, si deci cumparat la pachet cu plita in mod automat, in zilele noastre avem din ce in ce mai des varianta cuptorului incorporabil, ce vine cu anumite avantaje, apreciate de multi utilizatori. Este instalat separat de plita, poate fi chiar si de la alt producator, iar in timp ce plita este in continuare alimentata pe gaz de cele mai multe ori, preferinta utilizatorilor in ce priveste alimentarea cuptorului se schimba. Astazi, avem atat optiunea cuptorului incorporabil electric, cat si cea a unui cuptor alimentat cu gaz.

Un prim motiv pentru care s-ar putea sa preferati folosirea unui cuptor electric, ar fi pentru ca plita este montata separat, si deci aveti nevoie sa duceti teava de gaz in doua locuri diferite in bucatarie, pentru a le avea pe amandoua cu acest tip de alimentare. Astfel, de multe ori alimentarea electrica este preferata pentru cuptor, mai ales ca rezultatele la gatire sunt de multe ori mai bune.

Cuptorul pe gaz vs cel electric, cand il preferam?
Fiecare dintre cele doua tipuri de cuptoare au anumite avantaje.

Cuptorul pe gaz: se descurca mai bine la realizarea de prajituri complexe sau fripturi, unde nevoia de umiditate este mai mare, uscarea nefacandu-se in aceeasi masura la ele. Costul de utilizare al unui cuptor pe gaz este si el mai scazut.

Cuptorul electric: obtineti posibilitatea de a coace mai multe tipuri de alimente, iar variantele cu convectie sau cu aburi vor permite obtinerea unor produse la fel de bune ca la cele pe gaz, acolo unde umiditatea este un factor. In general, preparatele realizate cu ajutorul lor vor fi mai bine gatite si patrunse. Ca si dezavantaj, as mentiona costul de utilizare mai ridicat, consumul de curent electric fiind destul de mare.

Ce criterii luam in considerare, la alegerea unui cuptor incorporabil
Fie ca ne uitam dupa modele electrice sau pe gaz, achizitionarea unui cuptor incorporabil ar trebui sa se faca dupa consultarea unor review-uri pe site-urile de specialitate, dar si luand in considerare specificatiile si cum se potrivesc acestea nevoilor familiei voastre.

Capacitatea: aceasta porneste de la 60 litri si se duce in sus, iar varianta buna ar fi un model de cel putin 70 litri.

Accesorii: vine cu tavi si gratarele necesare? Acestea se pot scoate usor?

Functiile suplimentare: de la dezghetare, la preincalzire, temperatura de gatire si programele ce pot fi setate, sunt si acestea de luat in calcul.

Autocuratare pirolitica: o functie moderna, ce foloseste incalzirea la nivel foarte mare, pentru a elimina resturile de alimente din interior.

By Stefan