mie. iun. 19th, 2024

Amenajarea gradinii este destul de complicata. Nu mai e suficient sa ai o foaie si un creion ca sa realizezi un design pentru gradina ta. Acum sunt la mare cautare si la moda softuri specializate care au si AI sau AR si iti permit sa faci tot ce doresti in cel mai simplu si mai eficient mod cu putinta. Softurile pentru proiectarea designului exterior al gradinii iti vor usura munca si vor deveni aliati de nadejde cand vrei sa iti iasa totul mai ceva ca in reviste.

De ce sa folosesti softuri sau aplicatii si platoforme pentru proiectarea designului gradinii si pentru amenajari exterioare? vezi de la inceput cum va arata totul, poti personaliza mai usor gradina, economisesti timp si bani pe termen lung, testezi totul si vezi designul care ti se potriveste cel mai bine in gradina. Cu ajutorul softurilor estimezi si costurile, deadline-uri, stii cand vei termina si ce ai de facut in detaliu pentru o amenajare a gradinii cat mai interesanta si mai simpla. Care sunt cele mai bune si mai eficiente solutii software si web pentru designul gradinii?

iScape. Este o aplicatie extrem de utila cand vine vorba de design si de amenajari exterioare in gradina. Ai la dispozitie fel de fel de instrumente pentru design virtual, aplicatia functioneaza foarte bine, in caz de probleme poti apela la o comunitate foarte mare de utilizatori activi, designeri, parteneri din industrie.

Cea mai importanta caracteristica a iScape este Realitatea Augmentata, care se foloseste de camera dispozitivelor mobile pentru a surprinde ce se afla in gradina si pentru a suprapune mai tarziu designul realizat peste gradina ta, asa cum este ea inainte de a incepe lucrarile de amenajare. Dupa ce termini cu designul poti sa te misti prin gradina si vezi in timp real cum se va transforma ea cand vei pune in practica tot ce ai gandit si creionat in aplicatie. Dincolo de AR ai si o viteza mare de procesare, o multime de modalitati de a gandi si de a pune in practica orice fel de idei si un soft care iti permite sa faci orice in materie de amenajari exterioare. Softul e din pacate doar pentru dispozitive Apple.

Home Design 3D pentru exterior si gradina. Este disponibil pe iOS, PC sau Android, Mac, deci poti sa il folosesti indiferent ce fel de dispozitive ai, cu ce fel de sistem de operare functioneaza ele. Odata ce ai creat un design pentru gradina ta il vei vedea in 3D in stil CAD ca sa iti dai seama daca mai ai lucruri de adaugat si daca se potriveste gradinii tale. Functia de urmarire intuitiva a graficii realizate permite setarea unor limite si un design mai eficient al gradinii virtuale prin functii de tipul drag and drop pe dispozitive. Poti adauga pe acest design si portiuni cu vegetatie, mobila de gradina ca sa vezi cum va fi la final amenajarea exterioara in gradina.

Alegi din mii de texturi, din peste 180 de itemi speciali, designul e personalizat pana in cele mai mici detalii. Ai si functie de cautare ca sa poti face un preview pentru fiecare item in 3D, functia cancel/restore iti permite sa revii la ce ai facut inainte foarte simplu.

Home Design 3D este gratuit pentru descarcare, dar daca vrei sa salvezi designul gradinii realizat in el trebuie sa cumperi versiunea platita.

Garden Planner. Este un tool on-line foarte util, gratuit pentru incercare cel putin 15 zile. Poti sa aranjezi plante, copaci, cladiri, obiecte in gradina prin drag-and-drop, editezi cromatica, marimea ca sa te poti incadra in planurile pentru gradina. Cand e gata proiectul poti printa la rezolutii bune ce ai realizat in interfata web, alaturi de o lista completa cu plante, itemi, cu marimi, cantitati, imagini tip thumbnail.

Ai la dispozitie o librarie cu peste 1200 planet, obiecte de gradina, pe care le poti personaliza foarte usor. Desenezi cum vrei orice fel de design, te ocupi de fiecare detaliu al amenajarii gradinii. Daca ai nevoie poti sa te ocupi si de designul zonelor verzi din gradina cu un instrument special din platforma.

Plan-A-Garden. Este gratuit, interactiva si foarte usor de folosit prin functia drag-and-drop. Toate obiectele care se adauga in design sunt 3D, totul este realist, vezi de deasupra cum va arata gradina, „vrajitorul” ajutor te va ghida pentru a obtine un design perfect. Selectezi fundalul, ai obiecte predefinite pe care le vei utiliza in gradina virtuala, adaugi si suprafete pentru peisajele din gradina, texturi. Designul se salveaza on-line, nu pierzi progresul si lucrezi cum doresti, in ritmul tau. Se exporta acelasi design si lista de plante, itemi din gradina ca sa fie inclusa in schema finala.

Marshalls Garden Visualiser. Permite vizualuzarea gradinii in 3D stil CAD. Te poti misca cum doresti in gradina virtuala si in designul creat, alegi dimensiunile spatiului exterior de proiectat, particularizezi forma gradinii ca sa iti fie simplu sa o amenajezi pe viitor. Ai teme din care poti alege, iti construiesti singur tematica, adaugi fotografii cu gradina ta ca sa vezi cum se va potrivi designul. Daca se doreste se adauga produse diverse de la Marshalls ca sa vezi cum se vor potrivi in gradina.

Designul e salvat in contul on-line, dupa ce termini poti sa pui in aplicare imediat tot ce ai gandit in visualizer. Versiunea 2D e gratuita, insa pentru 3D e nevoie sa fii membru inregistrat.