mie. iun. 19th, 2024

O casa mica este mereu mai greu de amenajat atat la interior, cat si la exterior. Nu ai spatiu necesar ca sa faci tot ce ti-ai dori, e mai complicat de gasit un design potrivit pentru exterior, insa solutii sunt intotdeauna. Specialistii in design exterior pot veni cu idei pentru un design modern si actual chiar si pentru proprietarii de case mici in asa fel incat exteriorul sa arate foarte bine si sa fie foarte usor de ingrijit si de reamenajat la nevoie.

Designul exterior pentru locuintele cu dimensiuni reduse poate sa para simplu la inceput. Ai suprafete mici, loc de pus in practica idei mai deloc, deci vei termina rapid. In realitate insa e foarte complicat sa gasesti un design exterior perfect adaptat caselor mici. Te vei lovi de multe obstacole, de probleme cu punerea in practica, vei avea si multe variante din care sa alegi. Ca sa iti fie mai usor sa amenajezi sau reamenajezi exteriorul locuintelor mici avem pentru tine cele mai bune idei pentru design exterior modern chiar si la casele mai micute.

Sticla si in exterior. Daca vrei sa schimbi o parte din designul exterior fara sa faci cheltuieli prea mari poti sa te orientezi spre sticla securizata. O fereastra din sticla de mari dimensiuni, sticla la usa, dar si pereti intregi de sticla cel putin in partea frontala a casei vor asigura un design unic si modern, dar si iluzia unei case mai mari, mai spatioase. Ai si lumina naturala mai buna asa, sticla se intretine mai usor, montajul e simplu, poti sa folosesti si sisteme de iluminat smart ca sa infrumusetezi zonele cu sticla si sa aduci un plus de eleganta la lasarea serii.

Pridvor, veranda mica. O casa mica nu va avea prea mult loc nici in fata ei, deci un pridvor micut sau o veranda vor fi perfecte pentru a mai schimba designul exterior. Poti sa ai si o bancuta din lemn, vopsita in culori care sa fie apropiate de cele dominante pentru designul exterior, banca poate sa stea in fata unei ferestre. Daca mai ai si usa intr-o alta culoare, vei avea deja un decor perfect pentru zilele de vara sau de primavara. Un pridvor sau o veranda la o casa micuta va fi tot ce ai nevoie ca sa aduci eleganta si rafinament si sa refaci atmosfera de odinioara, de la bunici, langa o casa moderna.

Exterior cu texturi diferite. Texturile diferite vor aduce un aer de modernitate pentru casele mici. Cu niste ferestre mari, cu texturi multiple pentru exterior si cu o cromatica atent aleasa vei avea de fiecare data cel mai bun design exterior pentru casuta ta. Sistemele de iluminat smart care vor scoate in evidenta texturile si le vor face sa para mai luminoase, mai elegante vor fi tot ce ai nevoie ca sa iti transformi total exteriorul locuintei tale mici. Nu te feri de alegerile indraznete, curajoase, sau de combinatiile de culori care te vor ajuta sa te bucuri de cele mai interesante zone din exteriorul locuintei.

Ferestre cu design unic, diferit. Dincolo de geamurile mari si ferestrele care ocupa mare parte din zidurile exterioare poti sa experimentezi si cu ferestre cu design original, marginile interioare, exterioare vor adauga un plus de eleganta si de dinamism. Formele ciudate ale ferestrelor, amplasarea neasteptata vor contribui la realizarea unei amenajari exterioare si a unui design exterior care vor cuceri cu siguranta pe oricine vine in vizita.

Mai multe balcoane. Cu cat vei avea zona din fata casei mai „deschisa”, cu atat locuinta ta mica va arata mai bine. Fiecare parte zonei de dimensiuni mai mici de la casele cu suprafete limitate va fi divizata de balcoane, balcoane care pot avea culori si decoratiuni diferite, geamuri si pervaze inedite care sa completeze intreg designul exterior la care te-ai gandit. Doua sau trei balcoane amplasate in fata si pe laterale vor fi perfecte daca ai deja in minte un design exterior atipic pentru casa ta cea mica. Fiecare camera poate avea propriul sau balcon, asa ce foarte usor sa te mai aerisesti daca lucrezi de acasa fara sa deranja pe cei care locuiesc cu tine.

Zona pentru luat masa in exteriorul casei. Cand ai prea multi invitati si este si vreme buna afara poti sa te folosesti de zonele amenajate in exterior, perfecte pentru orice ocazie, speciala sau nu. Daca ai si spatiu destul in ambele parti ale casei ar fi pacat sa nu amenajezi o zona pentru luat masa moderna, unde sa te distrezi si sa mananci alaturi de familie si de prietenii care mai trec pe la tine. Iti trebuie niste mobilier de gradina, cateva elemente de decor si decoratiuni ca sa insufletesti zona si in rest te poti bucura de cele mai placute cine sau pranzuri in familie.

Design exterior pe niveluri, daca ai casa cu doua etaje. La o casa cu doua etaje poti sa ai o fereastra mare care sa se continue cu un balcon in partea de sus, pentru un design fluid si dinamic. Nu privi locuinta doar din perspectiva unui singur etaj sau parterului, incearca sa ai un design exterior care sa se adapteze in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie si de ceea ce vezi la exterior.

Texturi si umbre. Zonele partial acoperite de umbre sunt perfecte pentru casele mici. Texturile diferite cu umbre diverse pot adauga detalii si un lokk modern la orice locuinta, mai ales la cele cu suprafete mai mici. Pe masura ce soarele se misca de-a lungul zilei si umbra se misca si ea pe diferite parti ale casei si ale zonei din jurul casei tale vei avea modele si zone cu un design unic, imprimat tocmai de umbrele originale proiectate.

Garajul, element important in designul exterior. Cu o textura si culori apropiate de cele din exteriorul casei poti sa aduci un plus intregului design exterior. Discuta si cu un specialist inainte de a face schimbari majore la nivel cromatic si la nivelul elementelor principale ale designului exterior. Contrastul e bun in acest caz si de dorit, dar de fiecare data cand vrei sa il adaugi trebuie sa te gandesti foarte bine si la ce culori vei alatura si cum se vor completa cu restul culorilor in interior si exterior.