sâm. apr. 13th, 2024

Gradina ta spune multe despre tine si despre implicarea ta in amenajarile exterioare. Daca ai o gradina care arata bine mereu, unde se vede ca ai muncit si ai incercat sa transformi un spatiu banal intr-unul deosebit, primitor, interesant vei avea de fiecare data aprecieri din partea celor care o vor vizita. Si nu e nici scump si nici greu sa amenajezi gradina asa cum iti place fara sa depui prea mare efort.

Sunt trei reguli simple in amenajarea gradinii: gaseste cele mai bune si mai inspirate idei de amenajari exterioare, personalizeaza totul si cel mai important nu incerca sa copiezi, sa pui in practica si la tine in gradina ce vezi la altii, prin reviste, fii original de fiecare data. Daca nu ai suficienta inspiratie iti oferim cateva idei de amenajare a gradinii la care probabil nu te-ai gandit si care vor fi apreciate odata ce le-ai pus in practica.

Ghivecele pentru plante, un element important al amenajarilor exteriore. Poti sa iti amenajezi gradina foarte usor si sa o faci sa arate din ce in ce mai bine cu… ghivecele de flori. Le poti vopsi, poti sa le decorezi, sa le „pictezi” cum vrei cu diverse motive, simboluri. Tu alegi ce design sa aiba, ce culoare si ce modele. Va fi o activitate placuta pentru intreaga familie, le oferi importanta de care au nevoie si ai cele mai simple obiecte de decor pe care le poti integra in amenajarea gradinii locuintei tale. Poti sa le pui in anumite zone, sa le grupezi, sa realizezi diverse organizari si modele pentru a avea un decor original in gradina.

Sticle din plastic reciclate. E important sa reciclam si sa constientizam cat de importanta e reciclarea pentru natura si pentru un mediu inconjurator mai curat. Din sticlele pe care si asa le aruncai si contribuiai si tu la poluare poti sa faci jardiniere originale. In ele poti pune seminte pentru diverse flori, plante, mai faci cateva gauri pentru scurgerea apei in exces, pui pamantul si semintele si ai cele mai tari si mai interesante jardiniere. Astfel de jardiniere pot sa fie elemente de decor pentru gradini verticale, vor functiona de minune si atunci cand ai o gradina obisnuita si vrei sa schimbi aspectul, sa amenajezi gradina in asa fel incat sa reflecte si personalitatea ta, sa personalizezi tot ce tine de amenajarile exterioare.

Cesti de cafea si ulcioare pe post de ghivece. Daca ai multe cesti, ulcioare pe care nu le mai folosesti poti sa le folosesti fara probleme in amenajarile exterioare. Le poti picta, personaliza, decora cum vrei, in ele poti pune seminte de plante care nu au nevoie de loc prea mult ca sa se dezvolte. Pentru ca sunt mici vei putea sa le aranjezi oriunde in gradina si sa le organizezi in asa fel incat amenajarea exterioara sa fie mereu una desprinsa parca din reviste. Fii creativ si inveteaza modalitati noi de a le folosi in gradina si nu te feri sa iti pui in practica orice fel de idee ai, chiar daca e ceva mai iesita din comun.

Potecile din pietris, „bijuteriile” amenajarilor exterioare pentru gradina. Daca ai doar gazon in gradina si te-ai plictisit de aspectul monoton al locului poti sa adaugi o pata de culoare si ceva mai multa functionalitate in amenajarea exterioara a gradinii cu potecile din pietris. Potecile pot duce la zona unde te relaxezi, la locul unde se cultiva diverse legume, plante, dar pot duce si inspre fundul gradinii. In dreapta si in stanga potecilor cu pietris poti sa plantezi flori diverse, colorate, ca sa infrumusetezi zonele, poti sa vopsesti tot pietrisul si sa ii dai o culoare adecvata ideilor tale de amenajare exterioara pentru gradina.

Borduri din pietre, elemente de decor esentiale pentru amenajarile exterioare. Bordurile formate din pietre pot fi o delimitare clara a zonelor de interes in gradina, poti separa zonelecuh plante, flori de cele cu legume, plantele nu vor mai creste in afara zonelor desemnate. Poti sa vopsesti in ce culori vrei pietrele, poti sa le desenezi simboluri, sa iti pui in practica talentul de pictor si desenator daca sunt suficient de mari. Vei avea si o amenajare exterioara deosebita pentru gradina si tot ce ai nevoie ca sa impresionezi rudele sau prietenii care te vor vizita si vor sta in gradina.

Cauciucurile uzate pe post de plantatoare. Mai intai le vopsesti cu un spray special cum doresti, in ce culori si nuante vrei ca sa arate cat mai bine. Dupa care se umple centrul lor cu pamant, se pun flori, plante. Le poti aranja oriunde vrei, poti sa le suspenzi daca vrei, posibilitatile sunt practic nelimitate. Totul este sa iti lasi imaginatia sa „zburde” si creativitatea sa fie pusa la treaba. Asa vei avea o gradina care arata bine, e usor de amenajat si pe viitor, daca te razgandesti si vrei altceva.