mie. iun. 19th, 2024

Gradina din spatele casei este mai mereu plina de lucruri de care nu mai ai nevoie si uiti de ea la fiecare reamenajare exterioara? De acum va fi mai simplu sa transformi gradina din spatele casei intr-un spatiu de relaxare sau chiar de lucru, de depozitare cu ideile foarte bune pe care ti le vom prezenta in articolul de mai jos.

Cand incepi amenajarile exterioare te concentrezi pe tot ce se afla in fata casei, in jurul ei si lasi la final gradina din spatele casei. Asa pierzi un spatiu foarte important unde te poti relaxa si poti stoca foarte multe lucruri si ai de fiecare data si o multime de idei pe care nu le vei putea pune in practica tocmai pentru ca nu te-ai gandit suficient de bine cand te-ai apucat de amenajare.

Din fericire specialistii in design exterior vin cu cateva idei de amenajare a gradinii din spatele casei care te vor surprinde placut si te vor ajuta sa pui in valoare acest spatiu deosebit de ofertant.

Investeste intr-o camera amplasata in gradina din spatele casei. Tot mai multi proprietari de case isi construiesc in gradina din spatele casei camere pentru depozitare sau pentru entertainment. Inainte sa te apuci de construirea acestei camere gandeste-te ce vei depozita acolo, ce ai nevoie in fiecare sezon si organizeaza interiorul in asa fel incat sa ai acces rapid la diferite unelte, instrumente pentru casa si gradina si sa nu ai foarte mult spatiu ocupat.

Daca vrei sa ai camera de entertainment in gradina din spatele casei poti sa amplasezi acolo lumini, dispozitive pentru redarea muzicii, sa creezi un mic cinema cu de toate pentru serile mai calduroase cand poti sta acolo alaturi de un ceai sau o cafea si poti sa te uiti in liniste la filmul preferat sau sa asculti muzica in surdina.

Foloseste mobila multifunctionala. Nu incerca sa aduci prea multa mobila in gradina din spatele casei. Ai nevoie de spatiu si de loc pentru diverse activitati, asa ca te vor ajuta foarte mult piese de mobilier multifunctionale. De la canapele si fotolii la coltare sau scaune pe care le poti folosi si pentru altceva, toate isi vor gasi locul in gradina. Le poti lasa in spatiul amenajat pentru relaxare, poate intr-un foisor sau intr-o camera pentru gradina din spatele curtii. Minimalismul e cea mai buna abordare cand vine vorba de amenajarea exterioara a gradinii din spatele casei asa ca mergi pe aceasta linie si nu vei gresi niciodata.

Investeste intr-o zona pentru ghivece, flori, jardiniere. Daca iti plac mult florile si vrei sa le ai aproape si in gradina din spate poti sa cumperi jardiniere si bancute pentru ghivece, rafturi suspendate de funii, de diverse suporturi pentru a-ti decora gradina din spatele casei asa cum ti-ai dorit dintotdeauna. Vei avea si un miros placut mereu, gradina din spatele casei va avea o pata de culoare de care are mare nevoie si vei ingriji si mai usor florile preferate.

Foloseste suprafete verticale. Poti sa te folosesti de peretii din jurul gradinii din spatele casei ca sa maximizezi spatiul pe care il ai la dispozitie. De la rafturi la carlige, pereti falsi chiar, spatii de stocare pe verticala, toate vor fi perfecte pentru o amenajare ca la carte daca ai gradina din spatele casei ceva mai mica. Suprafetele verticale devin excelente si atunci cand ai de regandit gradina din spatele casei si iti doresti sa obtii un design exterior cat mai modern fara mari investitii.

Cutii de stocare cu stil. Daca vrei un aspect de lux pentru gradina din spatele casei opteaza pentru cutiile de stocare din materiale de calitate si finisaje de top. Alege intotdeauna materiale care nu ruginesc, care nu au probleme indiferent de umiditate si de vremea de afara si ingrijeste mereu cutiile, ai grija sa nu le lovesti si sa nu le lasi expuse in caz de furtuna sau de ninsoare, ploaie foarte puternica.

Opteaza pentru mobila si spatii de stocare pe roti. Pentru o zona de luat masa sau de relaxare in gradina din spatele casei poti sa cumperi piese de mobilier sau spatii de stocare pe roti. E mai usor sa le muti in spatiu cand vrei sa faci curatenie, poti sa le folosesti oricand dupa ce sunt depozitate si sa nu te mai chinui sa le cari dintr-un loc in altul. Plus ca totul va arata mai bine pentru ca poti sa le aranjezi foarte usor asa cum iti doresti in gradina din spatele casei.

Foloseste cat poti de mult spatiile ramase libere, chiar daca forma lor e mai ciudata. Nu te gandi doar la zonele pe care le vei putea amenaja foarte usor, foloseste-le si pe cele ramase libere, chiar daca nu ai spatiu asa de mult si daca forma lor nu e atat de ofertanta. Vei putea obtine mai mult spatiu pentru o amenajare ca la carte a gradinii din spatele casei si vei avea de fiecare data rezultate peste asteptari si aprecieri din partea celor care te vor vizita sau din partea familiei.

Organizeaza o bucatarie in afara casei in gradina din spate. Cumperi cateva unitati modulare pentru bucatarie, scapi si de mirosul din casa si poti sa gatesti oricat de mult fara sa mai pierzi timp cu aerisirea intregii case cand termini. Cu cateva accesorii pentru ustensilele de bucatarie si pentru vesela, tacamuri, tigai, oale ai tot ce iti trebuie ca sa fii chef chiar in gradina din spatele casei tale.