mie. feb. 28th, 2024

Ai cumparat o locuinta noua si vrei sa amenajezi bucataria sau ai terminat de reamenajat locuinta, de refacut decorul si designul interior si vrei sa aduci o schimbare in bucatarie? Acum e foarte simplu pentru ca ai la dispozitie mobilier de bucatarie personalizat, la comanda, gata facut in magazine, daca il preferi pe cel standard. Cu putina atentie poti sa ai bucataria perfecta pentru nevoile tale si un design interior mai ceva ca in reviste.

Alegerea mobilierului de bucatarie pentru amenajari interioare ca la carte este o misiune din ce in ce mai dificila. Ai multe tipuri de mobilier, multe oferte, ai si multe idei cu siguranta, asa ca nu iti va fi deloc usor sa te hotarasti la un design si la o modalitate de reorganizare sau organizare a bucatariei tale moderne de apartament sau de la casa. Ca sa nu pierzi timp si bani, noi iti oferim cateva sfaturi utile pentru momentul cand te-ai decis sa faci schimbari majore in bucatarie si sa ai amenajari interioare de cinci stele.

Designul mobilei de bucatarie. Inainte sa te gandesti la design si la cum va arata mobila din bucataria ta decide cum va arata „triunghiul muncii”. Cu alte cuvinte unde vei pozitiona frigiderul, aragazul si chiuveta si cum anume le vei integra in spatiul pe care il ai la dispozitie. De abia dupa ce stii clar unde le vei avea poti sa te gandesti la un layout si la mobila de bucatarie perfecta. Un design inspirat pentru mobila de bucatarie va tine cont in primul rand de locul in care vor veni cele trei componente esentiale din bucatarie. Le poti avea in linie dreapta, asta inseamna ca vei avea pe o parte dulapurile suspendate sau corpurile cu dulapuri, si pe alta parte zoan de lucru, cu toate elementele aliniate si la indemana ta.

Poti sa ai mobila pentru bucatarie tip open space, pentru bucatarie in forma de U, pentru bucatarie in forma de L, pentru bucatarie coridor. Cand ajungi sa ai o imagine clara in minte si pe hartie cu tot ce vrei sa ai in bucatarie si unde vor sta tacamurile, farfuriile, electrocasnicele si electronicele pentru bucatarie va fi foarte simplu sa alegi si un design al mobilei pentru bucatarie.

Inaltimea mobilei de bucatarie. E foarte important sa te gandesti si la inaltimea camerei si la inaltimea maxima a mobilierului daca vrei o amenajare a bucatariei ca in reviste. Nu vrei sa te chinui sa ajungi la ceva ce ai nevoie si sa te urci mereu pe scaune si scaunele. Trebuie sa ai o inaltime a mobilei raportata la inaltimea ta in primul rand si sa ai loc suficient ca sa eviti probleme nedorite cu tavanul, peretii din jur.

Ideal e sa stii ce inaltime ai si sa iti comanzi piese de mobilier moderne adaptate inaltimii tale, sa poti gasi cu ochii orice si sa nu faci niciun efort, sa nu pierzi timp cat gatesti sau pregatesti ingredientele necesare pentru gatit. Atentie si la latimea ei, sa nu fie foarte mare ca sa nu te deplasezi mereu dintr-o parte in alta a bucatariei. Tot ce e important sa fie in jurul zonei de gatit, de pregatit ingrediente, restul, ce e neimportant, folosit rar poate sta oriunde iti e la indemana.

Cromatica mobilei de bucatarie. Albul si culorile pastelate sunt placute privirii, arata nemaipomenit. Dar sa o mentii curata si sa arate bine mereu e foarte dificil. Poti alege culori ceva mai inchise, care tin si la mizerie si nu au nevoie de atentie speciala mereu. Alege o singura nuanta, un singur ton pentru toata bucataria, mobila de bucatarie, poate pentru tonuri duale daca vrei neaparat diversitate cromatica. Amenajarea bucatariei trebuie sa tina cont de cromatica si de restul designului interior din toate camerele locuintei. Sau poate sa fie si in contrast, daca vrei, dar nu unul foarte puternic. Evita culori stridente, culori mult prea inchise, deschise, culori care nu sunt foarte clare, mergi pe o cromatica usor de recunoscut si de intretinut pentru mobila de bucatarie.

Materialul mobilierului de bucatarie. Alege materiale durabile, de calitate, usor de intretinut, rezistente la umezeala mare. Materialele laminate sunt ideale pentru bucatarie, poti avea orice fel de design si cromatica. Dar poti opta si pentru PVC, un material rezistent pe termen lung, nu e afectat de insecte, e usor de ingrijit si arata foarte bine. PVC-ul se mai zgarie, mai are probleme, asa ca e de evitat daca stii ca intervine uzura foarte puternica in timpul folosirii mobilierului de bucatarie.

Se mai poate apela la lemn de esenta tare, furnir, pentru dulapurile de bucatarie, corpurile de mobilier suspendate. Otelul e un material excelent daca e la interiorul suprafetelor mobilei de bucatarie, rezistenta va fi mai mare. In functie de materialele alese vor varia si preturile, deci stabiliti la inceput bugetul si de abia apoi materialele pentru mobila de bucatarie. Pentru amenajari interioare interesante si design inedit puteti combina materialele si le puteti personaliza cromatic, la nivel de texturi etc.