sâm. apr. 13th, 2024

Deoarece baia este unul dintre spatiile vitale ale unei case, ar trebui ca amenajarea acesteia sa se faca cu mare grija. Pentru ca oamenii fac adesea greseli atunci cand isi decoreaza acest spatiu, vom incerca sa evidentiem 5 dintre acestea, pe care le-am considerat a fi printre cele mai comune.

1. Plasarea unui covor in baie. Nu este deloc elegant. Asadar, plasarea unui covor in baie este una dintre cele mai grave erori atunci cand vine vorba desspre amenajarea bailor. De ce? Pentru ca podeaua unei bai are nevoie mereu sa fie curatata pentru ca se uda foarte des. Un covor nu face decat se se imbibe de apa si sa devina lipicios si nu este deloc placut sa calci cu picioarele goale si curate pe un covor imbibat in apa si rece.

[ad]

2. Este important ca in decorarea baii sa folosim culori naturale. Daca veti alege ceva indraznet, precum un verde smarald, veti realiza ca practic aceasta culoare va fi foarte obositoare pentru ca se va reflecta in cada, dar si in chiuveta.

3. Rafturile deschise, fara sa fie acoperite, sunt o alta mare greseala atunci cand vine vorba despre amenajarea baii. Toate obiectele de igiena sau care sunt folosite in ingrijirea personala nu trebie sa se afle la vedere, pentru simplul motiv ca nu este un lucru placut. Niste rafturi inchise in care toate lucrurile personale pot fi aranjate ordonat, ar fi o solutie mult mai eficienta.
4. Folosirea tapetului sau fototapetului in loc de gresie si faianta nu este deloc recomandata in baie, dintr-un motiv evident si anume a umiditatii care va duce inevitabil la dezlipirea tapetului sau chiar la mucegairea acestuia.
5. Folosirea materialelor ieftine este de asemenea considerata o greseala pentru ca o baie este folosita zilnic asa ca trebuie sa investesti in materiale foarte bune si care sa reziste la apa, tocmai pentru ca ele trebuie sa reziste in timp in conditii de umiditate si abur.

Iata si cateva exemple:

Updated bathroom design with light blue walls and decor, glass shower, round chandelier ball above the tub area, glass sink bowl and tiled floor.

amenajare baie 13

amaneajare baie 12

amenajare baie 11

amenajare baie 10

amenajare baie 9

amenajare baie 8

amenajare baie 7

amenajare baie 6

amenajare baie 5

amenajare baie4

amenajare baie 3

amenajare baie 2

amenajare baie 1

 

By corina

Lasă un răspuns