mie. iun. 19th, 2024

Dormitorul este o camera speciala din locuinta ta. Asa ca trebuie sa o tratezi ca atare si sa o faci sa fie speciala. In dormitor e nevoie de un design interior cat mai interesant, de functionalitate si de stil. Din graba sau pentru ca nu te pricepi prea bine la amenajari interioare ajungi sa faci si multe gafe si greseli legate de designul interior si de tot ce se afla in dormitor. Din fericire ele pot fi remediate foarte usor daca le constientizezi la timp.

In dormitor nu ai nevoie de prea multe ca sa obtii o atmosfera de vis si o camera care arata bine si are si o functionalitate excelenta. Spre deosebire de celelalte camere din locuinta, in dormitor e si cel mai simplu sa faci greseli de amenajare pentru ca de multe ori nu ii dai prea mare importanta. Care ar fi aceste greseli si ce variante ai ca sa le eviti la timp?

Cumperi mobilier cat mai mult, la set, fara sa tii cont de regulile minime de amenajare interioara. Evita sa faci comanda de mobila pentru dormitor fara personalitate sau de orice fel de decoratiuni si accesorii pentru mobilier. Toata mobila pentru dormitorul tau si designul din dormitor trebuie sa reflecte personalitatea ta, sa te reprezinte.

Nu cumpara seturi de mobilier care nu te reprezinta doar de dragul de a scapa mai repede de cumparaturi. Ia in considerare si alte materiale in afara de lemn, sticla, oglinzile, poate plasticul ar putea fi alegeri la fel de bune. Adauga si ceva obiecte si mobilier vintage in fiecare camera, inclusiv in dormitor, ca sa mai schimbi un pic atmosfera si sa aduci o tusa personala spatiului in care te vei relaxa si te vei odihni.

Folosesti culori vibrante cat de multe peste tot in dormitor. Poti folosi culori vibrante peste tot in casa, mai putin in dormitor. Explicatia e foarte simpla, nu vei putea dormi foarte bine din cauza lor. Evita rosu, galben deschis, roz, violet si prefera verdele, albastrul, tonurile de gri pentru dormitor, mobilier, accesorii si decoratiuni. Culorile care nu sunt atat de stridente vor asigura un cadru ideal si o atmosfera placuta, relaxanta, numai buna pentru somn.

Acoperi ferestrele cu draperii sau perdele care nu se potrivesc pe toata suprafata lor. Alege perdele, draperii din materiale de calitate, cu texturi deosebite, poate cu imprimeuri deosebite. Incearca sa adaugi si o tusa personala, fii creativ si invata sa te joci cu taieturi si cu fiecare material in pate.

Daca ai ferestre mai mari poti sa lasi materialele sa le depaseasca si sa ajunga pana aproape de parchet, pentru un dormitor care va arata exact ca in reviste. Masoara inainte de a cumpara orice fel de draperii si invata sa te folosesti de masuratori si de materiale ca sa ai mereu ferestre numai bune de fotografiat si de decorat.

Nu tii cont de necesarul de lumina din dormitor, ai un iluminat slab. Nu ai nevoie de lumina prea puternica in dormitor, pentru ca de obicei stai in aceasta camera pe timpul noptii si mai citesti din cand in cand, poate mai lucrezi putin la tableta, la laptop. Te vei folosi si de lumina naturala, dar odata cu lasarea serii vei avea nevoie de un sistem de iluminat inteligent, de cat mai multe LED-uri si becuri SMART ca sa te ajute sa ai atmosfera perfecta pentru dormit si citit.

Evita sa ai corpuri de iluminat suspendate de dimensiuni mari, poti sa te folosesti insa de aplice de perete sau de niste veioze SMART, de corpuri de iluminat de accentuare. Cumpara becuri care au putere cat mai mare si functie de reducere a intensitatii luminoase la nevoie.

Nu ai nimic la capul patului. Poti adauga diverse lucruri, obiecte la capul patului, cu texturi interesante si finisaje unice. Vei folosi o canapea micuta la capul patului, o bancuta tapitata, de exemplu. Ai nevoie de mobilier cu functionalitate cat mai mare si care sa te ajute mereu sa te simti cat mai confortabil cat stai in aceasta camera. Plus ca piesele de mobilier de la capatul sau marginea patului vor fi spatii de depozitare. Atentie insa sa nu fie prea mari piesele de mobilier si sa ai mereu loc sa te si misti in dormitor, pe langa pat, sa eviti sa te impiedici mereu de mobilier.

Neglijezi spatiul din dormitor. Chiar daca dormitorul este doar camera in care te retragi dupa o zi lunga si obositoare si vrei sa dormi cat mai mult nu inseamna ca nu ai cum sa transformi spatiul de acolo si sa il faci cu adevarat special. Invata sa te folosesti de mobilier, decoratiuni, iluminat si accesorii ca sa iti faca placere cand intri in dormitor si sa iti doresti sa stai acolo cat mai mult timp.

Spatiul din dormitor poate fi folosit in atat de multe moduri incat e si pacat sa arunci cateva piese de mobilier si sa ai si cateva accesorii si decoratiuni fara sens in el doar pentru ca acolo dormi si te odihnesti si nu prea te intereseaza ce se afla in acel spatiu.