mie. feb. 28th, 2024

In sufragerie e mereu loc de schimbari si de imbunatatiri. Asa ca vei avea mereu idei bune de amenajari interioare pentru living si vei incerca sa le pui in practica. Peste un timp vei constata ca nu au fost cele mai bune si vei vrea sa ai o sufragerie care arata mult mai bine fara sa cheltuiesti foarte mult. Dar e posibil acest lucru, sa ai sufragerie ca in reviste cu un buget redus? Da, cu siguranta. Cum? Vei descoperi in randurile ce urmeaza.

Livingul e o camera imporanta din locuinta ta. Acolo primesti prieteni, rude, invitati neasteptati si tot acolo te relaxezi alaturi de familie in momentele voastre de intimitate si de liniste. Asa ca e firesc sa iti doresti sa o faci sa arate cat mai bine si spatiul sa fie unul primitor, atmosfera sa fie perfecta pentru relaxare si pentru discutii. Fara sa ai nevoie de prea multi bani, pe care nu ii ai oricum, poti apela la cateva artificii de amenajare interioara care iti vor transforma complet spatiul livingului si il vor face sa arate si mai bine ca in reviste:).

Nu alege covoare prea mici. Daca vrei un living care arata chiar ca in reviste vei avea nevoie de covoare cat mai mari. Cele mici pot fi mai usor de intretinut si de spalat la nevoie, dar un covor de dimensiuni mai mari va avea mereu cele mai bune efecte asupra decorului interior. Cumpara unul care e de lungimea canapelei din sufragerie, care ajunge pana la canapea si ocupa un spatiu cat mai mare. Ai grija ca mobilierul sa nu fie peste el mai ales daca ai si mobila mai grea si din lemn masiv pentru ca il vei strica cu siguranta. Un covor de dimensiuni medii din materiale de calitate si cu o cromatica apropiata de cea pe care o ai in toata locuinta va fi perfect pentru a avea o sufragerie care arata mult mai bine.

Nu aglomera prea tare sufrageria. De multe ori suntem tentati sa punem cat mai multa mobila de calitate in sufragerie, fotoliu, canapea, coltare, masute, birouri, comode tv, biblioteca, decoratiuni, rafturi ca sa facem o impresie buna cand vine cineva la noi. Efectul va fi fix invers, si asta pentru ca prea multe lucruri in sufrageria si asa prea mica vor genera un efect de sufocare si nu vor pune in evidenta nici macar o parte din tot ce e frumos in sufragerie. Vei acoperi si pereti si zone mai interesante, nu vei avea deloc pe unde sa te misti prin sufragerie, iar curatenia va fi un cosmar. Plus ca vei incuraja asezarea prafului in straturi destul de groase din momentul in care ai o groaza de lucruri adunate intr-un spatiu de 15-16 metri patrati daca ai noroc de sufragerie mai mare.

Adauga si ceva negru in sufrageria ta. Ai nevoie si de putin negru in sufragerie daca vrei sa arate cat mai bine si sa ai si contrast, efecte vizuale excelente. Poti adauga negrul printr-un obiect de decor discret, pintr-o perna fantezie, printr-o opera de arta aranjata bine in decorul sufrageriei. Camera isi va recapata echilibrul si eleganta si designul livingului va fi unul perfect in acel moment. Tine cont ca ai nevoie doar de negru pentru accentuare si ca nu ai nevoie de foarte mult negru ca sa nu ruinezi amenajarile interioare la care te-ai chinuit atat de mult.

O lampa de masa sau una cu picior chiar vor face o diferenta notabila. Iluminatul sufrageriei e foarte important. In functie de marimea sufrageriei e bine sa ai o lampa cu picior inalta si una de masa cu un design apropiat de cel general din interiorul locuintei. Inaltimele diferite de la corpurile de iluminat iti vor aduce un look inedit pentru designul interior din sufragerie si vei avea si echilibru vizual excelent. Nu vei mai avea noaptea o lumina deasupra capului care te va obosi si mai mult si vei reusi sa adormi mai usor. Poti adopta foarte simplu stiluri diferite cu ajutorul lampilor verticale inalte si celor de masa, o cromatica a luminii diferite daca ai si becuri Smart LED. Incearca sa nu ai aceleasi forme sau aceleasi tipuri de lampi in sufragerie si cauta sa ai corpuri de iluminat cat mai variate pentru o sufragerie care arata foarte bine oricand.

Creeaza o zona de conversatii cu ajutorul mobilierului de sufragerie. Pana la urma in sufragerie vei dori sa discuti cu prietenii si cu membri ai familiei ori de cate ori vine cineva la tine. Tot ce ai in sufragerie si amenajarile interioare trebuie sa incurajeze conversatiile intre cei prezenti acolo. Nu alege sa pozitionezi mobilierul din sufragerie in linie, ca sa nu ai loc de nimic. Canapeaua sau coltarul si scaunele de sufragerie ar putea fi puse fata in fata pentru o conversatie placuta si relaxata cu orice ocazie. Daca nu ai spatiu suficient in living vei pozitiona scaunele pe fiecare parte a canapelei din fata lor. Cand vei avea invitati acestia nu vor fi obligati sa se intoarca cu tot corpul ca sa discute, asa cum s-ar fi intamplat daca aveai scaunele de o parte si de alta a canapelei…