S. apr. 19th, 2025

Sufrageria este o camera cu o importanta majora in orice locuinta. Acolo iti petreci o parte din timpul liber, acolo primesti si musafirii si tot acolo ai si petrecerile private pe care alegi sa le faci acasa. Orice element nou in sufragerie va contribui la designul interior si va trebui ales cu mare atentie. Ca sa oferi un refresh sufrageriei tale poti opta oricand pentru un semineu modern.

Un semineu in sufrageriei e oricand o alegere potrivita mai ales daca stai la casa. Poti sa ai si caldura, si o sursa de lumina, il integrezi usor in orice design interior si de fiecare data cand il folosesti stii ca vei schimba complet atmosfera din camera. Dar cum poti sa integrezi mai usor semineul in sufrageria ta fara sa faci greseli si sa strici designul interio?

Semineul, mereu in centrul atentie. Nu trebuie sa instalezi semineul departe de elementele principale ale designului sufrageriei. El trebuie sa fie in centrul atentie mereu, totul sa graviteze in jurul sau cand vine vorba de amenajarea interioara a sufrageriei tale. Poti sa il pui in centrul camerei, pot sa schimbi „centrul de greutate” al camerei, care era televizorul, spre semineu. Daca vei instala semineul intr-o pozitie centrala e bine ca tot mobilierul sa fie in jurul sau, la o distanta de siguranta, desigur. Canapeaua trebuie sa fie in partea opusa semineului, cumva perpendiculara pe el cu partea mai ingusta. Peretele din fata semineului trebuie sa aiba o cromatica diferita de restul peretilor, ceea ce va accentua prezenta semineului in living.

Accentueaza alte zone importante din sufragerie. Daca ai mai multe zone de interes care ar atrage atentia si ar pune semineul pe locul secund mereu poti sa le rearanjezi si sa creezi un stil coerent, in care niciun element nu atrage prea tare atentia asupra sa. Televizorul mare va fi suspendat deasupra semineului, scaunele si fotoliile mai mici vor fi mereu in jurul sau. Cand spatiul iti permite incearca sa ai doua zone bine delimitate pentru relaxare, una in jurul semineului, alta in apropiere de geamuri. In spatii mai mici scaunele, fotoliile pot fi aranjate in asa fel incat invitatii tai sa poata sa priveasca si afara, dar sa se bucure si de semineul cel nou.

Ajusteaza mereu sursele de lumina. Renunta la sursele de iluminat prea puternice, redu din lumina din camera ca sa te poti bucura de o atmosfera excelenta ori de cate ori ai nevoie de un moment de liniste in fata semineului. Daca ai sufrageria mare semineul chiar va recrea o atmosfera de film, deci e pacat sa nu beneficiezi de ea din cauza luminii din living. Investeste in sisteme smart de iluminat, lampi pozitionate strategic, becuri smart. Da, vei avea si lumina, dar semineul va ramane mereu principala sursa de lumina si de caldura pentru o atmosfera perfecta de fiecare data.

Imparte spatiul din living in mod inteligent. Daca ai un living open space care imparte spatiul si cu bucataria sau cu alt spatiu pentru masa semineul e alegerea perfecta pentru a imparti spatiul. Un semineu suspendat poate fi adaugat oriunde pentru separarea spatiului, peretii despartitori pot fi construiti in jurul sau ca sa separi eficient camerele.

Atentie la stilul sufrageriei si la marimea sufrageriei. Un semineu din caramida se va potrivi cu un stil traditional, rustic, un semineu modern, electric, suspendat, integrat in zid ar fi potrivit pentru stilul contemporan, cu pereti de marmura si canapele elegante din piele.

Dimensiunea sufrageriei e iar foarte importanta, vei pune semineul in sufragerii mai mari, unde poti avea si ventilatie suficienta. Daca tii totusi sa il ai si in sufragerii moderne micute poti sa alegi unul care nu are o „amprenta” prea mare la nivelul parchetului, dusumelei.

Cum alegi semineul in mod corect?

  • Latimea peretului pe care se amplaseaza semineul e importanta-raportul ar trebui sa fie de 1:2 fata de un perete gol. Nu vrei nici sa domine toata sufrageria, dar nici sa para mult prea mic;
  • Accesul la evacuare sigura-ai nevoie de ventilatie si de sisteme de ventilatie care sa asigure functionarea corecta a semineului;
  • Schema de culori-de multe ori ai un semineu care are o cromatica destul de fada, culori reci, metalice, negru, argintiu. Designul interior si cromatica de la interior, din jurul semineului va fi cea care va dicta ce culoare trebuie sa aiba noul element central din camera. Mergi pe alb pentru ca e mult mai simplu sa integrezi semineul cand ai multe elemente colorate in jurul sau;
  • Stilul semineului-aici depinde de gust si de restul designului interior. Poti opta pentru semineu modern, cu finisaje interesante, traditioanl, cel mai ieftin, compact si comod, daca ai sufragerie mai micuta, minimalist;
  • Siguranta oferita-citeste documentatia, vorbeste cu specialisti si vezi cat de sigur e semineul pe care il vei alege pentru sufragerie inainte sa il cumperi.

Avantajele de a avea un semineu in sufragerie:

  • Caldura mai multa si de calitate;
  • Costuri, eficienta mai mare, incalzesti o singura zona din camera, o camera;
  • Protejezi mediul;
  • Nota 10 la estetica-electric sau cu gaz, un semineu va oferi un plus de eleganta si de rafinament sufrageriei tale;
  • Incurajeaza o stare de spirit mai relaxata, mai buna;
  • Ai o sursa noua si eleganta de lumina in camera.