vin. dec. 8th, 2023

Minimalismul e util in design interior si in decoratiuni interioare. Insa el poate duce la o atmosfera mult prea banala si la pereti care nu arata atat de bine. In loc sa cheltuiesti foarte mult pe fel de fel de decoratiuni scumpe si de multe ori inutile, care nu te ajuta la nimic, poti sa iti creezi chiar tu decoratiuni DIY pentru peretii interiori pornind de la niste idei banale.

Peretii sunt o parte componenta importanta a oricarui decor. De multe ori ii neglijam si ne concentram doar pe ce se afla in fata lor. Cumparam mobila, decoratiuni diverse, covoare, orice care ar putea sa infrumuseteze camerele. Prin indreptarea atentiei asupra peretilor si decorarea lor folosind idei cat mai inspirate si personalizate vom obtine o amenajare interioara originala, care va reflecta personalitatea noastra. Daca nu ai inca idei tip DIY pe care sa le pui in practica in perioada urmatoare iti oferim in continuare cateva dintre cele mai simple si mai interesante.

Pictarea manuala a peretilor interiori. Daca nu vrei sa cheltuiesti enorm pe tapet si iti doresti sa aduci o nota personala camerelor in care vei locui poti sa pictezi chiar tu peretii, mai ales daca esti si talentat la pictura. Transforma fiecare perete intr-un sevalet, incearca sa aduci atmosfera perfecta in fiecare camera prin cromatica si prin diverse forme geometrice, poate peisaje interesante care vor prinde viata odata ce ai inceput sa le asterni pe perete. Foloseste vopsea de calitate, cauta cateva idei foarte bune de la inceput si studiaza putin variantele pe care le ai la dispozitie. Iti va lua ceva timp sa termini de „pictat” toti peretii, dar la final vei avea o locuinta originala si vei fi multumit de ce vei vedea.

Plante atarnate pe pereti. Alta modalitate de a decora un perete si de a schimba complet atmosfera dintr-o camera fara cheltuieli prea mari este atarnarea de plante pe pereti. Transforma plantele in idei interesante de decorare a peretilor, combina culori si specii si incearca sa aduci de fiecare data prospetime si o cromatica interesanta in fiecare camera. Adaugarea plantelor pe peretii goi va lumina dintr-odata tot spatiul, vei avea camere care arata excelent si care sunt de o eleganta peste asteptari. Opteaza pentru plante rezistente, care arata bine, care se intretin simplu si cauta cele mai bune idei de decorare si de punere in valoare pe Internet. Vei fi surprins cat de multe variante vei descoperi la o cautare banala.

Rame fake pe pereti cu banda adeziva. Foarte simplu de realizat si cu un efect vizual deosebit, ramele fake facute cu ajutorul benzii adezive ar putea fi cea mai buna idee DIY pe care o poti pune in practica rapid si in orice moment. Trebuie doar sa iti lasi imaginatia si creativitatea sa „zburde” si sa incerci sa ai o diversitate cat mai mare de tipuri de rame si de idei pe care sa le implementezi in timpul liber.

„Valuri” din macrameuri pentru pereti cu un aspect vizual fantastic. Daca te-ai saturat de decoratiunile DIY clasice pentru peretii interiori si vrei ceva ce iese din orice tipare te poti indrepta spre macrameuri. Le poti face singur cu putina rabdare si atentie, apoi le poti agata, le poti gasi un loc pe peretii camerelor. Cu cat mai multe culori si variatii, cu atat mai bine, mai ales daca vrei sa ai pereti pe care ii vor admira toti cei care vin la tine in vizita.

Folosirea hobby-iurilor ca sursa de inspiratie pentru decoratiuni DIY. In functie de pasiunile pe care le ai poti sa gasesti locul potrivit pe pereti pentru instrumente muzicale, placi de surf sau alte tipurile de elemente care iti vor infrumuseta si schimba aspectul peretilor. Prin adaugarea de astfel de decoratiuni atipice pe pereti si combinarea lor vei avea decoratiuni DIY unicat, care vor aduce in prim-plan si personalitatea ta si ceea ce iti place sa faci in timpul liber.

Pictarea bibliotecii. Daca ai pe un perete sau pe mai multi o bilioteca poti sa pictezi o parte a acesteia in ce culori doresti pentru mai multa eleganta si varietate cromatica. Alege cu grija culorile, incearca sa gandesti o zona in care si cartile sa se potriveasca perfect cu nuantele alese si nu exagerea cu adaugarea de culoare. Nu va fi o operatiune atat de grea, te vei distra si vei avea o decorarea DIY foarte simplu de realizat chiar si impreuna cu intreaga familie.

Turnuri din carti ca decoratiuni pentru peretii interiori. In loc sa le aliniezi pe toate pe niste rafturi banale, intr-o biblioteca, poti sa transformi cartile in opere de arta si sa elimini si spatiul ocupat de acestea, cateodata prea mult. Plus ca elimini aspectul vizual de perete gol daca adaugi cateva turnuri din carti si le amplasezi in asa fel incat sa pui in evidenta cat mai bine fiecare perete.