lun. iun. 17th, 2024

Se spune ca in materie de design interior, cele mai greu de amenajat incaperi dintr-o casa sunt baile. De ce? Pentru ca daca se vrea un confort sporit si totodata, un aspect modern si toate astea in cadrul un spatiu limitat, ei bine, amenajarea baii devine un proces foarte complex si greu de pus in practica.
De cele mai multe ori, amenajarea baii e limitata de 2 factori: bugetul deseori limitat si spatiul disponibil. In conditiile in care spatiul este limitat, solutiile pentru amenajarea unei bai moderne sunt la randu-le, destul de limitate.
Totusi, iata cateva idei care s-ar putea sa va fie de folos sau sa va dea cateva idei pentru atunci cand va veti amenaja baia dupa bunul plac.

Utilizarea unei cazi sub forma de jumatate de ou e specifica pentru casele sau apartamentele cu mult spatiu disponibil. Acest tip de cada nu e obligatoriu sa fie amplasata strict intr-o baie (multi dintre utilizatori amenajandu-si cu ajutorul ei un loc propriu de relaxare cu ajutorul ei), insa in principiu, locul ei se gaseste intr-o baie moderna, cu aspecte minimaliste.

A se observa in design-ul de mai sus ca intreaga camera se bazeaza pe linii drepte. Faptul ca vana/cada are forma patrata nu face decat sa accentueze si mai mult imaginea generala. Totusi, pentru a pozitiona cada ca in exemplul de mai sus, trebuie ca baia sa fie amplasata fie la etaj, fie intr-o parte a casei unde vizitatorii nu pot ajunge prin exterior.
[ad]

Baile compartimentate au, fara indoiala, avantajele lor. Sunt costisitoare, relativ greu de amenajat, dar odata terminate, ofera un confort sporit pentru o perioada foarte lunga de timp. De cele mai multe ori, amenajarea unei bai compartimentate e o investitie ce se face o singura data in viata, mai ales ca elementele principale nu au nevoie sa fie schimbate, indiferent cat timp a trecut de la montarea/achizitionarea lor. In principiu, doar accesoriile trebuie sa fie schimbate, insa doar la fiecare cativa ani, atunci cand acestea se erodeaza sau ruginesc datorita actiunii apei.

Lasă un răspuns