mie. iun. 19th, 2024

Un accesoriu util in orice baie, masca de chiuveta se poate dovedi un element excelent pentru imbunatatirea designului si stilului ales pentru baie, avand si o utiliate imediata in spatiul bailor. Alegerea unei masti de chiuveta in functie de stilul baii si de designul interior nu e deloc simpla, de ea depinde si estetica zonei de sub chiuveta, dar si functionalitatea. Cele mai bune sfaturi de la experti, pe care le vei descoperi in articolul de fata, iti vor simplifica alegerile si te vor ajuta sa ai cea mai buna masca de chiuveta pentru baia ta moderna.

Masca de chiuveta sustine chiuveta si mascheaza spatiul de sub ea. Poate asigura foarte bine spatiu suficient de depozitare, are sertare si rafturi de multe ori si ocupa spatiu relativ putin, pentru ca se monteaza fix sub chiuveta, are dimensiuni aproapiate de cele ale chiuvetei, cel putin pe latime. Alegerea unei masti de chiuveta este extrem de importanta, intrucat acest accesoriu de baie va fi mereu la vedere si intr-o zona vazuta imediat ce intri in baie, va trebui sa se potriveasca mereu cu stilul si designul baii tale.

Cand te-ai hotarat sa iti cumperi o masca noua pentru chiuveta de la baie si vrei sa se armonizeze perfect cu stilul baii, cu designul, sa se incadreze perfect in decor vei tine cont in primul rand de stilul baii tale.

Daca ai optat pentru un stil modern, atunci masca va avea linii drepte, minimaliste, finisaje lucioase, nimic complex. Masca pentru chiuveta de la baie potrivita pentru stilul modern poate fi din sticla lemn vopsit de culoare alba, neagra, dar si din metal.

Stilul clasic in baie va merge perfect cu masti cu detalii decorative, sculpturi, ornamente aplicate. Un aspect vintage sau unul de imitatie a patinei timpului este de dorit pentru masca pentru chiuveta de la baie. MDF sau lemn masiv, iata doua variante de materiale excelente pentru stilul clasic din baie. Finisajele lor vor fi calde, texturile elegante si adaptate un stil simplu, cum e cel clasic.

Daca insa baia are un stil rustic, mastile din lemn masiv, de calitate, cu finisaje cat mai aproape de ceea ce intalnim in natura la un lemn de calitate, cu finisaje antichizate pot sa completeze foarte bine acest stil. Estetica e imbunatatita pentru masca pentru chiuveta de la baie daca ne indreptam spre lemnul recuperat sau preferam aspectul de lemn nefinisat pentru mai multa autenticitate.

Stilul industrial in baie va schimba abordarea in privinta mastilor de la chiuveta. Metalul, betonul vor fi ideale pentru masca, aspectul robust si detaliile metalice expuse, finisajele mate vor completa perfect estetica mastii. Atentie la detalii si la calitatea metalelor, betonului, pentru ca discutam despre baie si umiditatea e mai mare, la fel si temperatura din mediul abiant.

Stilul meditaranean in baie are culori mai vibrante, influente spaniole sau grecesti, italienesti. In astfel de bai va merge bine masca din lemn in nuante de albastru, verde, alb, cat mai deschise. Designul simplu este alegerea perfecta aici, fara prea multe elemente care incarca masca si prea multa complexitate.

Stilul „high-tech” in baie va combina elementele industriale si cele de design cu functionalitate ridicata. Designul modern, functional este caracteristic mastilor de chiuveta care se vor incadra in stilul high-tech din baia ta. Metalul si plastic sunt mereu materiale folosite la constructia mastilor pentru chiuveta de la baie care se potrivesc stilului high-tech. Designul e unul simplu, accesoriile sunt simplificate si ele pentru a se pune accent pe aspectul general al mastii de chiuveta.

In afara de stil vom lua in considerare si dimensiunile si proportiile baii noastre. Cand baia e mai micuta, nu avem prea mult spatiu, mastile pot fi suspdentate sau dimensiunile pot fi mai mici ca sa avem totusi spatiu si libertate de miscare in baie. Asa baia pare mai mare si putem sa nu renuntam la masca pentru chiuveta. In situatia in care baia e mai mare se pot cumpara si masti mari, cu spatii de depozitare suplimentare. Mastile tip dulap cu multe sertare ar fi o alegere excelenta.

Si daca tot am discutat despre umiditatea din baie, ar fi bine sa amintim si materialele si finisajele recomandate indiferent de stilul si designul baii. MDF-ul tratat, lemnul lacuit, PVC-ul sau metalul rezistent la umiditate vor fi alegerile cele mai bune pentru baie si masca pentru chiuveta de la baie. Finisajele de la aceste materiale vor completa mereu paleta de culiri texturile care exista deja in baie. Masca alba, spre exemplu, cu accente de lemn, va putea fi montata intr-o baie cu placi de ceramica de culoare alba si accente de lemn scump.

Granitul si marmura sunt alte variante interesante de materiale, sunt durabile si rezistente, mai scumpe, dar nota de eleganta si de rafinament oferita baii si mastilor nu se compara cu nimic.

Foarte importante sunt si accesoriile mastilor pentru chiuvetele de la baie. Tine cont de ce accesorii mai ai in baie, robinet, suport prosoape, de exemplu. Accesoriile de la masca, manere, balamale, vor avea cromatica apropiata si se vor armoniza perfect vizual cu restul elementelor de design din baie. Un efect vizual mai placut si o estetica mai buna se obtine si daca se monteaza sisteme de iluminare cu LED sub masca, obtinand astfel si o functionalitate imbunatatita.